Acasa Top SecretArmata Vigilant Eagle. Militari din Canada, Rusia şi SUA, exerciţiu antitero

Vigilant Eagle. Militari din Canada, Rusia şi SUA, exerciţiu antitero

scris de M.A.
4 afisari

Militari din Canada, SUA şi Rusia au început luni faza activă a unei simulări de apărare antiaeriană cu caracter antitero în zona Pacificului, a comunicat un purtător de cuvînt al Districtului Militar rus de Est.

Vigilant Eagle (primamedia.ru)

Vigilant Eagle - Бдительный орел (foto: primamedia.ru)

Potrivit scenariului (Vigilant EagleБдительный орел), participanţii la manevre trebuie să localizeze luni un Boeing-757 „sechestrat” de terorişti în timpul zborului de la Anchorage, Alaska, spre Tokio, să mobilizeze mai multe avioane de vânătoare pentru a-i devia traiectoria şi să-l oblige să aterizeze în SUA, a precizat oficialul rus, citat de Moldpres.

„Forţa aeriană a Rusiei va folosi un avion de alertă timpurie A-50 pentru a ghida avioanele de vânătoare Su-27 cu ajutorul lui şi a transfera aeronava „sechestrată” Forţei aeriene a SUA pentru identificare, escortare şi aterizare pe teritoriul american”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, marţi se va realiza un exerciţiu similar în spaţiul aerian al Rusiei, unde avioane canadiene, americane şi ruseşti vor organiza o ambuscadă aeriană şi vor forţa aterizarea unei aeronave „sechestrate” pe aeroportul Elizovo, în apropiere de Petropavlovsk-Kamceatski.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult