Acasa Top SecretArmata Vin americanii !!!

Vin americanii !!!

scris de D.S.S.
24 afisari

Statele Unite au început desfăşurarea dispozitivului militar destinat consolidării capacităţii defensive a flancului estic al NATO, în portul german Bremerhaven sosind primele vehicule militare şi echipamente ce vor alcătui acest dispozitiv, relatează agenţiile DPA şi EFE.
tancuri americaneElementul central al acestei desfăşurări îl constituie o brigadă de tancuri care va participa la operaţiunea Atlantic Resolve, un program de aplicaţii militare care cuprinde exerciţii în mai multe state ale flancului estic, inclusiv în România.
Primele tancuri, camioane şi alte vehicule militare au sosit în portul german miercuri, iar până duminică vor fi descărcate încă două nave cu astfel de echipamente care vor fi transportate apoi pe calea ferată până în Polonia, ţara ce găzduieşte baza logistică şi cartierul general pentru această operaţiune şi de unde trupele vor pleca ulterior către statele pe teritoriile cărora se vor desfăşura aplicaţiile militare.
Între 7 şi 16 ianuarie vor pleca în fiecare zi trei trenuri încărcate cu echipamente militare‘, a declarat un purtător de cuvânt al armatei germane, în total fiind vorba despre aproximativ 2.500 de vehicule militare.
Cei aproximativ 4.000 de militari americani care vor lua parte la această operaţiune vor fi transportaţi cu avioanele direct în Polonia.
Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a precizat că militarii americani vor fi desfăşuraţi în baze situate în cinci puncte distincte ale Poloniei.
Anterior, comandantul trupelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, a declarat că obiectivul operaţiunii Atlantic Resolve este să ofere garanţii privind pacea în Europa şi să constituie totodată o demonstraţie de forţă în faţa unor posibile intenţii agresive ale Rusiei.
Între timp, pacifişti germani au convocat pentru sâmbătă o manifestaţie în centrul oraşului Bremerhaven, la care se estimează că vor participa circa 500 de persoane ce vor protesta împotriva prezenţei militare americane în estul Europei, prezenţă considerată de ei drept o ‘provocare’.
Primul transport de echipamente militare americane, inclusiv tancuri, a ajuns vineri în portul german Bremerhaven. De acolo, echipamentele militare vor fi distribuite în Polonia, statele baltice şi în România.
Administraţia Barack Obama a anunţat în octombrie 2016 trimiterea unei brigăzi militare în estul Europei, în cadrul Operaţiunii „Determinare Atlantică”.
Statele Unite vor accelera acţiunile de suplimentare a trupelor în România, a anunţat în decembrie 2016 generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor terestre americane în Europa. Transferul echipamentelor va fi tratat ca un test despre „cât de rapid efectivele pot fi mutate din port în teren. Sunt încrezător în acest semnal foarte puternic, mesajul că Statele Unite, alături de restul aliaţilor din NATO, sunt angajate în sensul acţiunilor de disuasiune”, explica Ben Hodges.
Alianţa Nord-Atlantică a decis, în iulie 2016, consolidarea prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în România, Polonia şi în ţările baltice. Cel puţin şapte state NATO vor contribui cu trupe şi echipamente la efectivele Alianţei Nord-Atlantice din România, în timp ce militari români vor fi trimişi în Polonia, a declarat la sfârşitul lunii octombrie secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. „Am discutat despre progresele în demersul de consolidare a prezenţei NATO în regiunea Mării Negre, în cadrul unei brigăzi multinaţionale terestre comandată de România. De asemenea, lucrăm la măsuri de tip aerian şi maritim. Sunt bucuros să confirm că numeroase naţiuni au exprimat voinţa de a contribui la prezenţa în regiunea Mării Negre, la nivel terestru, maritim şi aerian. Este vorba de Canada, Germania, Olanda, Polonia, Turcia şi Statele Unite. Alţi aliaţi analizează modalităţi de a contribui”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, după reuniunea miniştrilor Apărării desfăşurată la Bruxelles pe 27 octombrie. Conform unui comunicat al Ministerului britanic al Apărării difuzat în aceeaşi zi, „Marea Britanie va trimite avioane militare multirol Eurofighter Typhoon pentru misiuni de patrulare aeriană pe flancul sud-estic al NATO, în scopul garantării securităţii aliaţilor din zona Mării Negre”. „Avioanele vor fi detaşate de la unitatea Coningsby, aparţinând Forţelor Aeriene Regale, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România, cel mult patru luni, în anul 2017”, preciza instituţia.
Jens Stoltenberg reitera atunci că cei 4.000 de militari suplimentari din ţările baltice şi Polonia sunt o reacţie moderată la decizia Rusiei de a menţine circa 330.000 de militari în apropierea Moscovei, pe flancul vestic al Rusiei şi relativ în apropierea frontierelor Alianţei Nord-Atlantice.
Planul NATO este de a crea patru grupuri de luptă cu efective totale de 4.000 de militari, susţinuţi de o forţă de reacţie rapidă formată din 40.000 de persoane. Cele patru batalioane NATO vor fi comandate de SUA, Germania, Marea Britanie şi Canada, fiind staţionate în Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia. Canada s-a angajat să trimită 450 de militari în Letonia, iar Italia va contribui cu 140 de militari. Între 400 şi 600 de militari germani vor ajunge în Lituania, alături de personal din Olanda, Norvegia, Belgia, Croaţia şi Luxemburg. „Aceste contribuţii vor fi o demonstraţie clară a relaţiilor transatlantice strânse”, a argumentat Jens Stoltenberg.
Alianţa Nord-Atlantică a aprobat, în iulie 2016, planul de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în Polonia şi în ţările baltice. O structură multinaţională NATO ar urma să fie staţionată în România. În plus, Alianţa a preluat controlul asupra sistemului antirachetă, care include nave americane dotate cu sisteme antibalistice în largul Spaniei, un radar în Turcia şi elementele de interceptare din România.
Rusia a avertizat în mai multe rânduri că este „extrem de preocupată” de instalarea sistemelor antibalistice NATO în România şi Polonia, afirmând că sunt interzise prin Tratatul privind Forţele nucleare intermediare (INF) şi avertizând că va lua măsuri pentru a se apăra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult