Acasa Top SecretArmata Vulturii din Tg Mureş. Militari din forţele speciale s-au întors din Afganistan (foto)

Vulturii din Tg Mureş. Militari din forţele speciale s-au întors din Afganistan (foto)

scris de M.A.
43 afisari

O ceremonie de repatriere din misiune a Grupului românesc întrunit de forţe pentru operaţii speciale (ROUSOTG1) din Afganistan a avut loc marţi, la sediul Batalionului Operaţii Speciale “Vulturii”, din Târgu Mureş.

Vulturii din Targu Mures - Militari din fortele pentru operatii speciale s-au intors din Afganistan

Vulturii din Targu Mures - Militari din fortele pentru operatii speciale s-au intors din Afganistan (foto: Petrica Mihalache/ MApN)

Timp de peste şapte luni, militarii detaşamentului românesc de operaţii speciale au executat misiuni de asistenţă militară în sprijinul forţelor de securitate afgane şi alte misiuni specifice forţelor speciale orientate spre neutralizarea grupurilor insurgente care acţionează în partea de Est a Afganistanului. Pentru faptele lor deosebite, membrii detaşamentului au primit numeroase distincţii din partea autorităţilor româneşti şi americane, iar un subofiţer a fost decorat cu Medalia Naţională pentru merit, clasa a III-a, cu însemn de Război.

La evenimentul de marţi, 8 ianuarie, au participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, şi directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş. “Aţi executat misiuni într-un mediu extrem de complex şi periculos alături de aliaţii noştri din Afganistan. Sunt mândru de rezultatele dumneavoastră şi vă doresc din toată inima Bine aţi sosit acasă!”, le-a spus ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, militarilor întorşi din Afganistan.

Ministrul Mircea Duşa le-a mulţumit familiilor militarilor pentru rezultatele deosebite şi a apreciat activitatea comandantului detaşamentului. “Le mulţumesc membrilor familiei care au dus greul, care au fost singuri, care au făcut eforturi atât timp cât soţii sau copii au fost plecaţi în Afganistan pentru ca aici, acasă, să fie linişte şi cei care se aflau în Afganistan să se gândească numai la misiunea pe care o aveau de îndeplinit”, a mai spus ministrul Duşa.

3 comentarii

briel 09-01-2013 - 01:02

Ia uite ce barbati bine, tot unul si unul … un neam frumos si zdravan.

DXN 10-01-2013 - 21:47

E alta poza!

Cioculetul asta de dusa e prea mic pentru un minister asa de mare!

Tom Cc 09-01-2013 - 07:30

Acesti militari sunt garantul art. 1 din Constitutia Romaniei !!! România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult