Acasa Top SecretArmata “Vulturii” s-au intors din Afganistan

“Vulturii” s-au intors din Afganistan

scris de Ziua Veche
379 Afisari

Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale,  a participat joi, la Targu Mures, alaturi de familiile militarilor, la ceremonia prilejuita de încheierea misiunii în Afganistan a celui de-al 8-lea Detasament romanesc de forte pentru operatii speciale, din compunerea Batalionului 1 Operatii Speciale, informeaza MApN.
Dupa efectuarea apelului solemn si oficierea serviciului religios, comandantul detasamentului a prezentat cateva date despre misiunea desfasurata si au fost înmanate decoratii si medalii militarilor care s-au evidentiat în timpul actiunilor de lupta din teatrul de operatii.
Potrivit MApN, ministrul Oprea le-a urat militarilor ”Bun venit acasa!”, multumindu-le pentru modul exemplar în care si-au facut datoria în Afganistan, pentru curajul si determinarea cu care si-au asumat riscurile din teatrul de operatii si au dus la bun sfarsit misiunile încredintate. Totodata, ministrul Apararii a multumit familiilor militarilor pentru importantul suport moral pe care l-au asigurat permanent din tara.

”La capatul acestei grele misiuni, ati demonstrat înca o data ca sunteti cu adevarat profesionisti si ca ati reprezentat cu succes Fortele pentru operatii speciale, una dintre categoriile de elita ale Armatei Romaniei, îndeplinind un mandat operational care onoreaza militarii Batalionului 1 Operatii Speciale din Targu Mures. Experienta dobandita în focul actiunilor militare, numarul mare de misiuni îndeplinite ireprosabil, cele mai multe cu un grad ridicat de risc, specifice acestui complex domeniu de activitate, se adauga profilului de ‘luptator complet’ pe care trebuie sa-l atinga fiecare dintre dumneavoastra”, le-a spus militarilor ministrul Apararii.
Trecand în revista misiunile îndeplinite în zona de responsabilitate din Afganistan, ministrul a aratat ca, prin instruire temeinica, militarii detasamentului au ajuns la standardul înalt de pregatire, profesionalism si spirit de corp demn de o armata moderna a NATO, actionand hotarat si energic, pe frontul luptei împotriva terorismului si confirmand încrederea si respectul de care se bucura fortele romanesti pentru operatii speciale în randul aliatilor.
”Sunt deosebit de mandru ca fortele Armatei Romane dovedesc, în fiecare misiune, eficienta lor în teatrul de operatii din Afganistan, ca un aliat de nadejde în cadrul ISAF. Distinctiile si medaliile pe care le primiti astazi vin sa rasplateasca meritele deosebite în îndeplinirea misiunilor în care ati fost angajati, spiritul combativ si de sacrificiu, curajul, camaraderia si daruirea de care ati dat dovada în timpul actiunilor militare, calitati apreciate în mod deosebit de aliatii si partenerii nostri”, a subliniat ministrul Oprea.
El a cerut conducerii Batalionului 1 Operatii Speciale sa-si concentreze, în continuare, eforturile pe sustinerea, sub toate aspectele, a detasamentelor din subordine care actioneaza în Afganistan, în paralel cu mentinerea capacitatii operationale si a standardelor de pregatire pentru efectivele care urmeaza sa plece în misiune, valorificand din plin experienta dobandita de militarii acestui detasament în zonele de conflict.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult