Acasa Top SecretArmata Ziua Aviaţiei Române. Survol la joasă înălţime deasupra Bucureştiului

Ziua Aviaţiei Române. Survol la joasă înălţime deasupra Bucureştiului

scris de D.S.S.
5 afisari

Ziua Aviaţiei Române

Cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, Piaţa Aviatorilor din Bucureşti va fi survolată, miercuri 20 iulie, de formaţii de aeronave de tipul MiG-21 LanceR, IAR-330, C-27J Spartan, IAR-99 ŞOIM, Mi-17 şi EC-135, aparţinând Forţelor Aeriene Române şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În cadrul ceremonialului militar şi religios care va începe la ora 9,00, vor fi depuse coroane de flori la  Monumentul Eroilor Aerului în memoria tuturor eroilor aviatori militari şi civili. Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale,  va acordarea Drapelul de luptă Statului Major al Forţelor Aeriene. În garnizoanele din ţară unde sunt unităţi militare ale Forţelor Aeriene Române se desfăşoară, în această săptămână, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele închinate eroilor, activităţi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor din Forţele Aeriene, precum şi expoziţii de prezentare a tehnicii şi echipamentelor militare.
Forţele Aeriene Române au participat, în cadrul efectivelor militare dislocate peste hotare în ultimii 20 de ani,  la eforturile asumate de România în cadrul operaţiunilor de menţinere a păcii, în operaţiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict şi s-au angajat în lupta împotriva terorismului internaţional.
Aviatorii militari români au asigurat legătura aeriană pentru militarii din celelalte categorii de forţe cu teatrele de operaţii din Irak, Afganistan sau Balcanii de Vest, dar şi-au asumat şi misiuni direct sub egida Alianţei Nord-Atlantice sau Uniunii Europene, cum au fost cele de Poliţie Aeriană în Ţările Baltice, conducerea operaţională a Aeroportului Internaţional din Kabul, misiune executată în acest moment pentru a doua oară de România, sau participarea în Bosnia-Herţegovina la Operaţiunea ALTHEA.

În cadrul misiunilor executate de Forţele Aeriene trebuie amintite şi repatrierea românilor din Libia, în acest an, prin operaţionalizarea cu succes a unui pod aerian, pentru prima dată după cel de-al doilea Război Mondial, în cadrul căruia au fost evacuaţi din Libia 317 persoane, din care 231 de români şi 86 de cetăţeni străini, şi zborurile umanitare realizate în ţară,  pentru salvarea vieţii compatrioţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult