Acasa Top SecretArmata UPDATE -Ziua Marinei-Basescu, huiduit la Constanta:”Ne-am saturat de dumnevoastra, domnule presedinte”

UPDATE -Ziua Marinei-Basescu, huiduit la Constanta:”Ne-am saturat de dumnevoastra, domnule presedinte”

scris de Ziua Veche
9 afisari

UPDATE Duminica ora 13,19- Traian Basescu a fost apostrofat, duminica, de unii turisti aflati pe faleza din fata Comandamentului Flotei Navale atunci cand, dupa festivitatile prilejuite de Ziua Marinei, acesta a plecat sa salute multimea, cateva persoane spunandu-i ca s-au saturat de el.

Traian Basescu a plecat de la festivitatile de Ziua Marinei prin multime, fiind apostrofat de cativa turisti prezenti pe faleza, care i-au strigat sa nu mai vina la asemenea manifestari si i-au spus ca s-au saturat de el.

Ne-am saturat de dumnevoastra, domnule presedinte„, s-a putut auzi din multime.

 

Întrebat de cineva din multime daca traieste bine, presedintele a raspuns: „Nu prea, am o multime de greutati pe cap”.

Presedintele s-a plimbat timp de aproximativ o jumatate de ora în zona falezei din fata Cazinoului din Constanta, a facut fotografii cu cativa copii si a vorbit cu parintii acestora, carora le-a spus ca este o situatie de criza si ca toata lumea trebuie sa înteleaga acest lucru.

UPDATE-Duminica ora 11.00 -Manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Marinei Romane, la 150 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane moderne, au inceput duiminica,  la ora 09.55, cand presedintele Traian Basescu a fost intampinat de Garda de Onoare.

In momentul in care preşedintele a mers la microfon, din multimea adunata pentru a asista la ceremonii s-au auzit fluieraturi şi câteva huiduieli. Preşedintele le-a ignorat si şi-a inceput discursul, spunând ca participa cu placere la Ziua Marinei, care coincide cu Sfânta Maria, protectoarea marinarilor.

 

In discursul oficial, Traian Basescu  a facut apel la solidaritate si a facut referire la datele economice, despre care a spus ca reprezinta semne ale redresarii.

Principalele declaratii ale sefului statului:

  • Pariticip cu placere la Ziua Marinei, care coincide cu sf marie, protectoarea marinarilor, zi in care ne bucuram ca suntem impreuna, in care avem prilejul sa comemoram eroii marii, cei cazuti la datorie atat la bordul navelor militare, cat si civile.
  • Foarte multi incearca, atunci cand vine vorba de ziua femeii, sa impuna ideea ca trebuie sa facem si o zi a barbatului. In opinia mea, Ziua marinei este ziua barbatilor, ziua acelor oameni care, la bordul navelor lor stiu sa fie solidari, sa pretuiasca prietenia, valorile nationale ale simbolului pe care il poarta lacatarg – drapelul de stat.
  • Astazi fortele navale romane sunt parte ale fortelor navale ale NATO. Sunt intr-un proces de consolidare si de modernizare pentru a deveni parte eficienta a sistemului de securitate NATO.
  • Traim vremuri de criza, vremuri care insa nu ne vor supune, ci le vom supune noi. Semnele redresarii au aparut. Reusim sa inregistram o usoara crestere economica, dar inca avem un drum lung de parcurs pentru ca Romania sa curete balastul cheltuielilor bugetare.
  • Mi-as dori ca dificiultatile de moment sa fie trecute in solidaritate, cu decenta. La fel cum militarii au acceptat sacrificiile generate de criza, asa ar trebui sa o faca fiecare roman.
  • In aceste momente de dificultate economica, Romania este solidara in primul rand cu ea insasi.

 

Duminica, 15 august 2010, incepand cu ora 10.00, se vor desfasura manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Marinei Romane, la 150 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane moderne, prin prezentarea Exercitiului Naval FNR 2010.

Publicul va putea viziona acest exercitiu de pe faleza Cazinoului din Constanta, din fata Comandamentului Flotei.
Tot duminica, intre orele 15.00 si 17.00, in Portul Tomis vor avea loc jocuri marinaresti, iar Muzica Militara a Fortelor Navale va sustine reprezentatii pe traseul Parcul Teatrului National – Piata Ovidiu. Ziua de 15 august se va incheia cu Retragerea cu torte pe itinerariul Comandamentul Flotei – Piata Ovidiu – Prefectura Constanta, incepand cu ora 22.00.

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc  sunt asteptati sa participe, duminica, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult