Acasa Top SecretArmata Ziua Naţionala a Franţei-Parada militară (LIVE)

Ziua Naţionala a Franţei-Parada militară (LIVE)

scris de D.S.S.
68 afisari

Ziua Nationala a Frantei este marcata si anul acesta cu fast la Paris. Traditionala defilare de pe Champs Elysee, pentru care peste 7.000 de militari se pregatesc de cateva saptamani, aduce si o noutate: pentru prima data, cei peste 7.000 de participanti vor defila cantand pe cel mai cunoscut bulevard din Paris. Peste 300 de vehicule militare, 241 de cai, 84 de avioane si elicoptere sunt asteptate la parada de pe Champs Elysee

Parada militara de Ziua Nationala a Frantei

Parada militară de pe Champs Elysée, care trece prin Piaţa Etoile până la Place de la Concorde, onorează şi în acest an regimentele din ţinuturile din afara Franţei: Guadelupe, Martinica, Insulele Reunion, Guyana, Mayotte, Noua Caledonie şi Polinezia franceză. În rândul acestor trupe se află şi echipa militară de rugby din Polinezia, care va încânta publicul cu celebrul dans maori Haka.

Bicentenarul pompierilor genişti va fi marcat de un spectacol asigurat de brigada din Paris a acestei arme. La paradă vor participa şi trupe de acelaşi fel din Chile şi Monaco, primele ţări care au avut o astfel de brigadă, Franţa fiind a treia.

Tradiţionala paradă militară prilejuită de Ziua Franţei, care are loc joi la Paris, este umbrită de moartea a cinci militari francezi în Afganistan, în cel mai sângeros atac asupra trupelor franceze din această ţară din 2008, relatează France 24 pe pagina sa de internet.
Tradiţionala paradă militară care are loc anual de Ziua Franţei, când se marchează căderea Bastiliei /14 iulie 1789/, este umbrită de atacul cu bombă de miercuri din Afganistan soldat cu moartea a cinci militari francezi.

Trupele franceze au defilat pe celebrul bulevard Champs Elysees, în timp ce locuitorii din întreaga ţară urmează să ia parte la petreceri şi focuri de artificii.

Preşedintele Nicolas Sarkozy urmează să participe la o ceremonie oferită în onoarea militarilor întorşi de pe front în cadrul paradei de pe Champs Elysees. Celebrările din acest an se concentrează pe militarii aflaţi în misiuni în străinătate, o temă care a câştigat în greutate în urma atacului de miercuri din Afganistan.

Cinci militari, cu vârste cuprinse între 27 şi 38 de ani, şi un civil afgan au murit, iar alţi patru militari şi trei localnici au fost „grav răniţi” în atacul asupra unei unităţi care asigura paza unui consiliu tribal local din provincia Kapisa, la est de Kabul. „Un terorist a detonat o bombă în apropiere de soldaţii francezi„, a precizat Palatul Elysee, care a condamnat atacul şi a exprimat hotărârea Franţei de a face în continuare parte din coaliţia condusă de NATO în Afganistan.  Ministrul apărării Gerard Londuet a indicat că atacul a avut loc după o întâlnire la care au luat parte oficiali militari francezi şi americani.

Atentatul a venit la o zi după ce Franţa a anunţat că-şi va retrage un sfert din trupele din Afganistan până la sfârşitul lui 2012.

2 comentarii

YAAKOV 14-07-2011 - 15:25

Franta sa renunte la politica coloniala si sa invete sa colaboreze cinstit cu tarile cu care intra in parteneriat economic. Este prea mica pentru pretentiile sale de putere coloniala si o va lua peste bot, in primul rand de la asiatici. Sa nu se mai ia de China, de necaz ca i-au depasit chinezii la numarul de teritorii controlate in Africa.
Iar cu Romania sa se poarte corect, ca de pe vremea lui François Mitterrand a trecut pe fata de partea Ungariei si ii sprijina pe unguri sa ne ia Transilvania.

nicu 14-07-2011 - 16:06

ce sa zic mare fanfaroneala de ziua frantei cu defilari si ei is praf din pct de vedere militar sa si vazut marea operatiune din liban rezultat zero, de altfel intotdeauna au fost 0 iau batut nemtii in 2 razboaie mondiale noroc ca io mai salvat americanii si acum mai au si un presedinte mare, imens o corcitura de natii evreu-ungur-grec, francez numai prin adoptie

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult