Acasa Top SecretArmata Ziua Naţională a României. Mesajul FCNAp

Ziua Naţională a României. Mesajul FCNAp

scris de Ziua Veche
26 afisari

Astăzi, se împlinesc 98 de ani de când, la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918, s-a desăvârşit într-o atmosferă cu puternice semnificații, prin maturitatea unui popor pus în fața alegerii propriului drum, cel mai însemnat act din istoria sa; o istorie dramatică şi eroică, în același timp.

dav

1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei

A fost momentul când cu patriotism și dragoste de Țară, Marea Adunare Naţională a votat în unanimitate „Declaraţia de Unire cu Ţara”.

Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă nu doar sărbătoarea de suflet a tuturor românilor. Acest moment este simbolul unității poporului român în jurul unei idei forță, expresia dorinței de libertate.

De Ziua Naţională suntem obligați să rememorăm cu preţuire şi respect faptele glorioasele de vitejie ale eroilor neamului, spiritul de dăruire şi sacrificiu pentru împlinirea unui ideal: făurirea Statului Naţional Unitar având la bază unitatea de neam, limbă şi cultură.

Colegiul de Conducere al Fundației Colegiului Național de Apărare îndeamnă pe toţi membrii săi, pe absolvenții cursurilor organizate de CNAP să nu uite lecţia Marii Uniri, să avem permanent exemplul înaintașilor, dar și să continuăm să ne onorăm cuvântul dat României.

Întreaga echipă de conducere a FCNAP este şi va fi permanent preocupată de identificarea, susținerea și promovarea intereselor României în domeniul securității și apărării naționale, dar și găsirea soluţiilor eficiente pentru păstrarea integrității teritoriale ale României și asigurarea unui climat în care tânăra generație să se dezvolte în armonie, pace și relații de bună vecinătate.

La Mulţi Ani România!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult