Acasa Top SecretArmata Ziua Tanchiștilor – 1 august 1919

Ziua Tanchiștilor – 1 august 1919

scris de Laurentiu Banches
28 afisari

Ziua tanchiştilor este marcată, anual, la 1 august, sǎrbǎtoarea fiind instituită ȋn 1919, prin ordin al regelui Ferdinand I, pentru a marca apariţia armei tancuri în Armata României.

Ziua Tanchiștilor – 1 august 1919 (foto: mures.stirionline.net)

Intuind avantajele oferite de carele de luptă, conducătorii armatei române au desfăşurat o campanie stăruitoare pe lângă factorii de decizie politică, în scopul introducerii şi integrării acestora în structurile trupelor de uscat. Într-un timp relativ scurt, cu preţul unor mari eforturi materiale, s-au înfiinţat subunităţi şi mari unităţi de tancuri.

Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive. Potrivit Agerpres, România a fost printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament.

2 comentarii

BULA 01-08-2013 - 10:55

E nasol sa fii tanchist.
http://www.youtube.com/watch?v=x2TLS1sqMl8
http://www.youtube.com/watch?v=QUMxZ34Ptco
In curand si portavioanele vor fi la fel de vulnerabile ca tancurile actuale.

Tom Cc 01-08-2013 - 23:47

batalioane de tancuri 1 la Galati ,1 la Bacau 1 la Turda !! Unitatile de tancuri au fost decimate la fel si armata romana !! Nu mai avem forte terestre ,aeriene ,de marina ce sa mai vorbim !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult