Acasa Top SecretServicii secrete “Porcul” lui Putin, găsit vinovat de înaltă trădare

“Porcul” lui Putin, găsit vinovat de înaltă trădare

scris de M.A.
5 afisari

Tribunalul militar din Moscova l-a găsit vinovat de înaltă trădare luni pe un fost oficial din SVR, care a părăsit ţara şi a dezvăluit numele a zece spioni arestaţi în urmă cu un an în Statele Unite.

Rusia - instanta

foto: km.ru

Procurorul militar a cerut săptămâna trecută 25 de ani de închisoare împotriva acestui fost oficial rus, colonelul Aleksandr Poteev, găsit vinovat şi de dezertare, scrie presa rusă, citată de Mediafax. Pedeapsa acestuia va fi anunţată ulterior de tribunalul militar.

Aleksandr Poteev era şeful adjunct al Departamentului America de la Direcţia „S” (reţele inactive) din SVR şi avea acces direct la toate informaţiile despre agenţi. Surse din serviciile secrete ruse au dezvăluit în noiembrie trădarea acestui înalt oficial din SVR, care a dat o lovitură puternică Moscovei odată cu arestarea a zece agenţi „inactivi” în Statele Unite.

Aceşti agenţi au fost ulterior predaţi Moscovei, în cadrul unui schimb demn de Războiul Rece. Aleksandr Poteev a fugit cu puţin înainte de vizita preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, în Statele Unite, din iunie 2010, potrivit presei ruse.

În decembrie, premierul Vladimir Putin l-a calificat drept „porc” pe transfug, dând asigurări că îşi va regreta „de o mie de ori” trădarea.

1 comentariu

Bumerang 27-06-2011 - 12:55

Putin ar trebuii sa-si puna intrebarea, de ce fug agenti comunisti la americani, si nu invers?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult