Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE. A numit Marga spioni ruşi la ICR Kiev şi ICR Moscova? Vezi ce spun Externele

UPDATE. A numit Marga spioni ruşi la ICR Kiev şi ICR Moscova? Vezi ce spun Externele

scris de P.C.R.
63 afisari

UPDATE 15,03. Numirile avansate de conducerea Institutului Cultural Român pentru funcţiile de conducere ale filialelor din Moscova şi Kiev sunt supuse, înainte de a deveni efective, unor proceduri de verificare specifice realizate de instituţiile abilitate ale statului, proceduri care sunt aplicabile tuturor membrilor corpului diplomatic, precizează Ministerul Afacerilor Externe, sâmbătă, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, aceste verificări au ca scop eliminarea oricăror speculaţii privind implicarea candidaţilor la ocuparea funcţiilor respective în activităţi de natură să aducă prejudicii intereselor naţionale.

‘În prezent, ICR Moscova şi ICR Kiev sunt în curs de operaţionalizare, astfel că MAE nu a primitnominalizarea unor persoane la conducerea acestor institute. MAE recomandă tuturor celor interesaţi de activităţile ICR să se adreseze conducerii acestei instituţii. În acest sens, MAE respinge orice tentativă prin care se încearcă atragerea sa în campania electorală aflată în derulare şi face apel la evitarea oricăror declaraţii care pot să-i afecteze imaginea’, se arată în comunicatul de presă.

––––––––-

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a cerut, vineri, în numele ARD, ministrului de Externe Titus Corlăţean, să prezinte public datele profesionale ale directorilor ICR Kiev şi ICR Moscova, afirmând că pe site-ul Institutului Cultural Român nu au fost prezentate decât numirile Nadiei Moşanu şi a Florinei Mohanu la şefia celor două filiale ale ICR.

marga

A numit Marga spioni ruşi la ICR Kiev şi ICR Moscova?

“Pe site-ul Institutului Cultural Român sunt anunţate numirile a doi directori, unul la ICR Kiev, celălalt la ICR Moscova. La ICR Kiev este numită doamna Nadia Moşanu. Doamna Nadia Moşanu este nora domnului Alexandru Moşanu, primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, un om care a fost salutat ca un adevărat patriot. Un om care, ulterior, a fost identificat şi publicat pe lista Sandrovschi ca unul dintre agenţii KGB care au activat în Republica Moldova sub nume de cod “Maxim”. Cea de-a doua numire este a doamnei Florina Mohanu, în fruntea ICR Moscova. Doamna Mohanu conduce Centrul Cultural Rus de la ASE Bucureşti. Acest centru cultural este cunoscut drept una dintre cele mai elaborate filiere de influenţă rusă din România. Centrul Cultural Rus de la ASE, conform site-ului instituţiei, este finanţat de Fundaţia Russkiy Mir. (…) Dincolo de numiri, pe site-ul ICR nu este publicat niciun CV, niciun element legat de activitatea profesională a celor două doamne. Nu ştim ce cetăţenie au, dacă au şi cetăţenie română sau au cetăţenia Republicii Moldova şi ce este cel mai important, nu ştim ce interese reprezintă, apără şi urmează să susţină aceste două doamne”, a declarat vicepreşedintele PDL la o conferinţă de presă.

Radu F. Alexandru a cerut ministrului de Externe să prezinte public datele profesionale ale celor două doamne şi “garanţiile de onestitate” pe care le oferă acestea. “Îi cer public ministrului de Externe Titus Corlăţean să ne spună public care sunt datele care le recomandă pe cele două persoane şi care sunt garanţiile pe care ministrul de Externe le are, pentru că ministrul de Externe trebuie până la urmă să valideze prin semnătura lui numirile în fruntea instituţiilor culturale în străinătate. Care sunt datele profesionale şi garanţiile de onestitate ale celor două persoane”, a spus Radu F. Alexandru.

În context, vicepreşedintele PDL a adăugat că la momentul audierii lui Andrei Marga în comisia de cultură a Senatului i-a cerut acestuia “ca posturile de directori ai filialelor ICR în străinătate să fie ocupate pe bază de concurs”. “Cei care se prezintă la acest concurs cu o carieră profesională care să-i legitimeze să fie supuşi unui concurs. Domnul Andrei Marga a refuzat. Astăzi (vineri -n.r.), (…) domnul Marga vorbea cu un dispreţ absolut despre cei care au fost până acum directorii centrelor culturale ale ICR în străinătate şi pe care a găsit de cuviinţă să-i demită fără nicio analiză făcând abstracţie că toţi aceşti directori pe care i-a demis au primit în anii trecuţi calificativul “FB” semnat de ministrul de Externe la data respectivă, domnul Andrei Marga”, a declarat Radu F.Alexandru.

4 comentarii

urbos 10-11-2012 - 17:20

Hahahaha, cat de cretini sint basistii!

PARAIPAN 10-11-2012 - 17:47

La ICR Rus si din Ucraina merge pus orice prostanac, cu salariul diminuat si la nivelul de prostie detinut.

digital 10-11-2012 - 18:16

da,este adevărat,marga l-a numit președinte al României pe băsexu,eram acolo când l-a pus să semneze pe kior,îl amenința cu pistolul !!!!

PARAIPAN 10-11-2012 - 19:30

ba, si io eram!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS