Acasa Top SecretServicii secrete Afganistan. 6 poliţişti români au primit Medalia de Serviciu EUPOL

Afganistan. 6 poliţişti români au primit Medalia de Serviciu EUPOL

scris de M.A.
19 afisari

Şase ofiţeri români de poliţie din Misiunea EUPOL Afganistan au fost medaliaţi, la Kabul, cu Medalia de Serviciu EUPOL, în cadrul unei ceremonii desfăşurată la sediul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene în Afganistan.

Afganistan. 6 poliţişti români au primit Medalia de Serviciu EUPOL

Afganistan. 6 poliţişti români au primit Medalia de Serviciu EUPOL

Înalta distincţie a fost înmânată poliţiştilor români de către Karl Åke Roghe, şeful EUPOL Afganistan, ocazie cu care acesta le-a adresat mulţumiri pentru contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor Misiunii, anunţă MAI.

Misiunea de poliţie a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la 17 iunie 2007 şi vizează acordarea de sprijin guvernului Republicii Islamice Afganistan pentru crearea şi consolidarea unei forţe poliţieneşti în măsură să contribuie la asigurarea păcii, a securităţii şi a siguranţei poporului afgan, într-un stat organizat pe principii democratice. În prezent, în teatrul de operaţiuni din Afganistan se află 15 poliţişti români, care desfăşoară activităţi de pregătire profesională, îndrumare şi consiliere a poliţiştilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justiţie şi Parchetului General din Afganistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult