Acasa Top SecretServicii secrete Agenţiile germane de spionaj folosesc solicitanţi de azil ca informatori

Agenţiile germane de spionaj folosesc solicitanţi de azil ca informatori

scris de D.S.S.
7 afisari

Agenţiile germane de informaţii – atât interne cât şi externe – au recrutat refugiaţi ca informatori în probleme de securitate, o practică extrem de controversată, dezvăluie revista Der Spiegel, citată de postul Deutsche Welle (DW) în pagina electronică.

Serviciul Federal german de InformaţiiServiciul Federal german de Informaţii (BND) şi Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV) au cerut, în perioada 2000-2013, unui număr de aproximativ 850.000 de solicitanţi de azil să le furnizeze informaţii în domeniul securităţii, potrivit revistei.

Personalul unei filiale a Serviciului Federal german de Informaţii , însărcinate în mod specific cu „afacerile externe” în Germania – HBW -, se află printre cei care i-au interogat pe solicitanţii de azil, scrie revista în ediţia de sâmbătă.

În pofida faptului că HBW a fost închisă în iunie 2014, surse din domeniul securităţii susţin că persoane care caută refugiu în Germania sunt supuse în continuare unor presiuni pentru a furniza informaţii în mod „voluntar”.

„O practică discutabilă”

Der Spiegel scrie că această practică este controversată, în contextul în care refugiaţilor li se oferă adesea o protecţie pe care nu ar fi obţinut-o dacă ar fi refuzat să coopereze. Potenţialii informatori ar fi fost recrutaţi în schimbul promiterii unor privilegii juridice, mai dezvăluie publicaţia.

Revista germană a făcut aceste dezvăluiri ca răspuns la o interpelare în Parlament, din partea Die Linke, care a criticat folosirea azilanţilor de către serviciile de spionaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS