Acasa Top SecretServicii secrete „Al-Qaida 2.0” îngrijorează SUA

„Al-Qaida 2.0” îngrijorează SUA

scris de M.A.
0 afisari

Comandantul forţelor SUA pentru operaţiuni speciale, Eric Olson, este îngrijorat de apariţia unei „Al-Qaida 2.0”, cu lideri noi.

terorist (naharnet.com)

foto: naharnet.com

Este vroba despre clericul Anwar Al-Awlaki din Yemen, născut în SUA şi care înţelege America mai bine decât îl înţeleg americanii pe el, relatează joi Associated Press.

Responsabilul american, care participă la Forumul de Securitate de la Aspen, consideră, în acelaşi timp, că organizaţia Al-Qaida a lui Osama Ben Laden este însângerată şi aproape de final, după raidul din primăvară în care Ben Laden a fost ucis şi care a reprezentat pentru reţeaua teroristă o directă în bărbie, transmite Moldpres.

În schimb, există mai mulţi lideri noi ca Al-Awlaki, care îşi rafinează permanent metodele de comitere de atacuri şi găsesc teritorii noi, neguvernate, unde pot să-şi pregătească operaţiunile.

Olson, care face parte din Navy Seals, a mai apreciat că, deşi în următorii ani cea mai mare parte a trupelor convenţionale americane angajate în acest moment în teatre de operaţiuni se vor întoarce acasă, forţele speciale vor continua să-i combată pe terorişti peste tot în lume timp de încă un deceniu.

1 comentariu

YAAKOV 28-07-2011 - 21:39

Este versiune stabila, sau o varianta beta ?

Astea sunt povesti de adormit copiii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult