Acasa Top SecretServicii secrete Al-Qaida in Irak revendica o serie de atentate sangeroase

Al-Qaida in Irak revendica o serie de atentate sangeroase

scris de M.A.
1 afisari

Secţiunea irakiană a reţelei Al-Qaida a revendicat două serii de atentate la Ramadi şi Mossul, care au ucis în ultimele zile 13 persoane în Irak, dintre care 8 erau poliţişti, într-un comunicat publicat duminică de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), potrivit AFP, citata de Agerpres.

Al Qaida

„Statul islamic al Irakului (ISI) a efectuat două noi atacuri binecuvântate în provinciile al-Anbar şi Mossul”, îşi exprimă satisfacţia grupul într-un comunicat postat sâmbătă pe forumuri jihadiste, potrivit SITE. Un atentat dublu, soldat cu nouă morţi (între care patru poliţişti) şi 49 de răniţi luni, 27 decembrie, la Ramadi (100 km vest de Bagdad), „viza clădirea principală a guvernului şi a serviciilor de securitate”, afirmă ISI. El a fost executat de doi kamikadze. Primul şi-a detonat vehiculul încărcat cu explozibil la intrarea complexului, iar al doilea şi-a activat ulterior centura explozivă, explică ISI.
Grupul radical revendică, de asemenea, atacul de miercuri, 29 decembrie, împotriva unui post de poliţie din Mossul (în nordul Irakului), care a avut drept ţintă birourile principale ale „Grupului intervenţiilor de urgenţă” în acest oraş. El a fost efectuat de trei kamikadze, care au ucis patru poliţişti. Atentatul îl viza în special pe locotenent-colonelul Shamil Ahmed Oglah, care a fost ucis. El coordonase o operaţiune împotriva unei celule a Al-Qaida care se soldase cu moartea unuia dintre şefii acesteia, potrivit unui responsabil al poliţiei locale. În comunicatul său, ISI îl acuză pe lt.-col. Oglah că ar fi jucat un rol important în impunerea „terorii faţă de poporul sunnit” prin „arestări, torturi, omoruri”.
Forţele de securitate irakiene rămân ţinte preferate ale grupurilor de insurgenţi în Irak, în special ale ISI. Acest grup a revendicat 20 de atentate comise în 25 august, în care şi-au pierdut viaţa 53 de persoane, dintre care jumătate erau poliţişti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult