Acasa Top SecretServicii secrete Al-Qaida începe răzbunarea lui Osama bin Laden. 80 de morţi si peste 150 de răniţi -VIDEO

Al-Qaida începe răzbunarea lui Osama bin Laden. 80 de morţi si peste 150 de răniţi -VIDEO

scris de Ion Petrescu
4 afisari

Exact la un an după uciderea de către talibani, pe tărâm pakistanez, a doi presupuşi spioni americani – două explozii puternice s-au produs vineri, 13 mai, într-un areal cu barăci destinate recruţilor, în districtul Charsadda, din nord-vestul Pakistanului.

Al-Qaida începe răzbunarea lui Osama bin Laden

Au fost ucişi peste 80 de oameni şi răniţi circa 150.

Conform AFP masacrul a fost revendicat de grupul fundamentalist islamic Tehrik-i-Taliban, din Pakistan.
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Ehsan Ehsanullah a anunţat:”aşteptaţi-vă la noi şi noi atacuri, mult mai puternice, în Pakistan şi Afganistan”.

Masacrul este considerat de AFP un prim răspuns la uciderea lui Osama Bin Laden, de către forţele speciale americane, în Abbotabad.

Al-Qaida începe răzbunarea lui Osama bin Laden

Doi sinucigaşi, cu dispozitive explozive ataşate sub haine, au ales să detoneze încărcătura în mijlocul unui grup de 800 de recruţi

, ce tocmai părăseau barăcile folosite în Shabqadar, din districtul Charsadda, şi se îmbarcau liniştiţi în 15 autobuze.

AFP indică şi o altă variantă, conform căreia ar fi fost doar un atentator sinucigaş, ce conducea o motocicletă, plus o mină amplasată anterior în pământ.

Grupul fundamentalist, Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) şi-a asumat responsabilitatea acestui atentat. Cu menţiunea că „a fost primul atac pentru răzbunarea morţii Şeicului Terorii.Unul dintre soldaţii răniţi, Ahmad Ali a declarat corespondentului AFP:”Stăteam în autobuz aşteptând să urce şi camarazii mei. Eram în haine civile şi fericiţi, deoarece mergeam să ne vedem familiile. Deodată am auzit un strigăt: Allahu Akbar!/Allah este mare! Apoi a urmat o explozie devastatoare şi ceva m-a lovit în spate.”

Unul dintre soldaţii răniţi în districtul Charsadda, din nord-vestul Pakistanului

Charsadda se află la 30 km de Peshawar, fiind inclusă în Provincia Frontierei de Nord-Vest (NWFP), un areal considerat un bastion al talibanilor pakistanezi si afgani.

În trecut, un acord tacit, între fundamentaliştii islamişti, guvernul de la Islamabad şi armata Pakistanului a permis fanaticilor religioşi să conducă de facto această zonă.

Războiul împotriva terorismului, declanşat de Statele Unite, care au făcut presiuni şi asupra oficialilor pakistanezi să se alăture acestei campanii militare complexe, atipice şi fără precedent, a determinat pe extremişti să atace barăcile militare, sediile de poliţie şi cele ale unor instituţii de stat, cu o frecvenţă tot mai mare.

8 comentarii

digital 13-05-2011 - 18:29

sunt pe dgaghikci,bajetii!!

geek-a-contra 13-05-2011 - 22:17

rahat cu mac. inainte omorau in numele lui osama seicul terorii cel viu. acum omoara in umele lui osama seicul terorii cel mort. dupa ce osama va fi uitat vor gasi un altul in numele caruia sa mai omoare o zira…..

george 13-05-2011 - 23:19

Ucigasii lumii in numele lui Allah si Religia Pacii”Islam”
Azi acesti ucigasi,mai mult ca oricand au si sprijinul incontestabil si a lui
„President Hosein Obama”…….cu un premiu Nobel pentru Pace anticipat si un trist viitor pentru USA……..si civilizatie……????!!!!!!!!
Tot ce se roteste asi in Midle Est,se datoreaza si acestui copil minune Obama…..

tanase marian 14-05-2011 - 12:10

cine seamana vant culege furtuna,,.nihil sine deo,,……………

geek-a-contra 14-05-2011 - 12:29

excelentele voastre… adanc…. atat de adanc ancat nu pot patrunde cu privirea si sa ma prind ce ai vrut sa spui.

p.s. despre care excelentela sa „deo” o fi vorba? dumnezeu sau allah?

radulescu 14-05-2011 - 15:39

Dumnezeu este pentru noi crestinii,evreii si budistiii,allah e a lui Muhmad islamistul care a scris legile sfinte ale Cu..ranului,pardom Koranului…
„Allahu Akbar!,”nu il auzi in lumea noastra crestineasca………

urbos 14-05-2011 - 18:07

Circumcis imputit, ce faci ma, faci plangere sa stearga astia mesajele?

george 14-05-2011 - 18:43

Aveti si vreun text mai onorabil,mai relevant,mai demn pentru un domn atat de intelectual si educat ca dvs.????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult