Acasa Top SecretServicii secrete Alertă de risc terorist în România din cauza situaţiei din Libia

Alertă de risc terorist în România din cauza situaţiei din Libia

scris de Doru Dragomir
463 Afisari

Preşedintele României a spus că pe termen scurt ar putea creşte riscul unui atentat terorist în România, ca urmare a situaţiei din Libia şi a implicării ţării noastre în aplicarea embargoului.  

Sedinta de bilant la SRI

Bilantul SRI

Prezent la şedinţa de bilanţ a SRI, şeful statului a precizat că a atras atenţia asupra acestui lucru în discuţiile cu conducerea SRI: „Am atras atenţia în cadrul bilanţului şi asupra riscului terorist care, în opinia noastră, urmare a intervenţiei din Libia va creşte, sigur, fără a avea România ca principală ţintă, dar există riscul ca urmare a intervenţiei să avem o creştere a gradului de insecuritate în nordul Africii„.

George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), a declarat că România se va confrunta şi în 2011 cu riscuri şi vulnerabilităţi interne, generate de corupţie, contrabandă, criminalitate organizată, cât şi cu menţinerea şi chiar creşterea unor riscuri internaţionale, legate de spionaj şi securitate energetică.

După şedinţa de bilanţ, desfăşurată miercuri la sediul central al SRI, Traian Băsescu a declarat că printre priorităţile SRI trebuie să se afle siguranţa energetică şi sesizarea disfuncţionalităţilor la nivelul instituţiilor la nivel de stat şi local şi destructurarea reţelelor de crimă organizată la nivel local.

În opinia şefului statului, securitatea nucleară şi alimentară trebuie să intre în atenţia SRI. Băsescu a adăugat faptul că rămîne o prioritate securitatea sistemului de sănătate “unde nu avem încă un răspuns de ce, dacă a crescut bugetul de la un miliard la patru în zece ani, de ce asistenţa medicală e mai slabă.”

La prezentarea bilanţului SRI, George Maior a anunţat că a fost lansat documentul „SRI în era informatică„, ce îşi propune să definească obiectivele în perioada 2011 – 2015. Legat de acest aspect, Traian Băsescu a spus că este bună culegerea de informaţii cu ajutorul tehnologiilor moderne, dar nu trebuie neglijată metoda obţinerii informaţiilor prin intermediul surselor umane. Cu alte cuvinte, SRI trebuie să se concentrze pe menţinerea şi racolarea de noi informatori.

3 comentarii

YAAKOV 23-03-2011 - 18:12

Fereste-ma Doamne de „prieteni”, ca de dusmani ma feresc singur !

Mi-e teama sa nu tocmeasca tocmai nremernicii de la CIA cativa dezaxati libieni, care sa puna bombe, ca sa justifice interventia militara din Libia. Este clar ca prin schibarea lui Gadafi se urmareste aducerea la conducerea Libiei a unor marionete, care sa le dea vesticilor tot petrolul, fara sa le ia bani pe el. Eu vad ce ne-au facut noua rahatii din Vest (au distrus toata economia si ne-au transformat tara in colonia lor), asa ca nu cred nimic din propaganda occidentala. Astia s-au dezvoltat si au trait bine numai din jafuri. Dar le vine si lor randul, cand China va fi suficient de puternica, din punct de vedere economic si militar. Chinezii au mare rabdare cu ei si ii asteapta la cotitura.

u s 25-03-2011 - 03:42

Cum spuneam si ieri, imbecilul presedinte al Romaniei e de ceva vreme numai in contratimp. Dupa ce boul a dat din cioc neintrebat luand de unul singur o pozitie contrara celei luate de lumea civilizata(nu era vorba de vreo participare militara a Romaniei ci de o pozitionare politica fata de evenimente), a incercat s-o dreaga spunand ca el asteapta sa vada ce zice NATO. Ca nuca-n perete, caci nu asta era intrebarea la care Romania trebuia sa raspunda ca stat, plus ca NATO nu era implicat in nici un fel. La fel de bine putea sa spuna ca asteapta sa vada ce zice norul lui Magellan. Intre timp, in sprijinul handicapatului, licheaua infecta Dancu, scoate un sondaj din care sa rezulte ca romanasii il aproba pe idiot. Colac peste pupaza, NATO vorbeste si dobitocul e nevoit sa se baseasca la televizor cu fregata. C-a facut-o nu impotriva lui Gadaffi ci impotriva lui Antonescu, e alta poveste, dar la cretinul asta nu mai conteaza o prostie in plus. Pentru ca tovarasu facator de sondaje cu marja de eroare 40% ii spusese ca romanii n-au chef de razboi, bivolul sta calare pe televizor si intervine in emisiuni ca sa se explice si sa explice ca fregata pleaca sub comanda NATO, nu la razboi, ci sa se plimbe prin Mediterana fara sa se scufunde. Numai ca hait, se pare NATO preia fraiele razboiului din Libia si Chiorul iar o ia in gura.
Ce imbecil a putut sa ajunga presedinte in tara asta….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult