Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Alta Mata Hari. Rusoaica arestata la Londra pentru spionaj

Alta Mata Hari. Rusoaica arestata la Londra pentru spionaj

scris de Ziua Veche
2 afisari

O angajată de origine rusă a Parlamentului Britanic a fost arestată după ce a fost acuzată că ar fi agent de informare al Rusiei. Katia Zatuliveter, în vârstă de 25 de ani, lucra în Parlamentul de la Londra de aproape trei ani şi ocupa funcţia de asistentă a liberal-democratului Mike Hancock. Acesta este membru al comisiei de Apărare şi se ocupa frecvent de relaţia cu Rusia. Din acest motiv, serviciile secrete engleze l-au considerat o ţintă foarte bună pentru posibili spioni, informează Antena3.ro.


Katia Zatuliveter a fost arestată şi dusă la un centru de imigraţie din Londra. Ea este acuzată de spionaj în favoarea Rusiei şi ar putea fi deportată. Serviciile Secrete britanice spun că tânăra a încercat să acceseze date despre arsenalul nuclear al Regatului Unit.

Şeful ei, parlamentarul Mike Hancock, îi ia însă apărarea. „Nu am nici un motiv să mă îndoiesc de sinceritatea ei şi de transparenmţa acţiunilor sale”, spusne Hancock.

În vara acestui an, o altă tânără rusoaică, Anna Chapmanl , a fost arestată în Statele Unite pentru spionaj. Înainte de a fi reţinută, Chapman locuise o perioadă în Anglia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult