Acasa Top SecretServicii secrete Americanii au inventat păsărica spion

Americanii au inventat păsărica spion

scris de D.S.S.
9 afisari

Ultimul gadget militar din dotarea fortelor armate americane, este un mini-avion spion capabil să zboare cu viteza maximă de 17,7 kilometri pe oră. Mai exact, este vorba despre o dronă care nu depăşeşte talia unei păsări colibri şi care se află deja în dotarea armatei americane.
Pentagonul speră să o folosească cu succes în operaţiuni de spionare a poziţiilor inamice pe timp de război.
Întregul proiect de realizare a durat peste 5 ani, şi a costat peste 4 milioane $.


Pasarea spion

Pasarea spion

Demonstraţia efectuată de concernul AeroVironment, unul dintre cei mai mari producători mondiali de drone şi echipamente de spionaj, a durat 8 minute, interval de timp în care mini-avionul silenţios a survolat interiorul şi exteriorul unei clădiri.

Compania AeroVironment din California este furnizorul oficial de drone pentru U.S. Air Force şi Guvernul American, şi beneficiază de contracte cu Departamentul Apărării, în valoare totală de 215 milioane $.


Drona miniatura

Drona miniatura


Aparatul nostru este următorul pas în evoluţia zborului. Poate oferi imagini din spatele uni deal sau o clădire, imagini vitale pentru o echipă de commando sau un pluton militar. Beneficiile sunt imense nu doar pentru militarii noştri din Afganistan sau Irak, ci şi pentru seviciile de informaţii sau securitate”, declară Chris Fisher, proiect manager în cadrul AeroVironment.


 

4 comentarii

ValVerde 22-02-2011 - 16:11

Americanii au inventat păsărica spion

Doar se lauda americanii astia…
Din cite imi aduc eu aminte, Mata Hari a fost o pioniera in folosirea pasaricii in scopuri de spionaj.
Si nici macar nu cred ca ea a fost prima 🙂

Florin Kovacs 22-02-2011 - 16:18

Ei ce mai inventie!!!Japonezii au albine spioni de mai multi ani.

Aolica 23-02-2011 - 02:58

La inceput trimeteam una de asta in fiecare noapte ca sa-i ciugulesca creierul lui Huhu, dar cand a ramas cutia goala s-a facut numai buna de cuib. Numai iarna e mai greu un pic de programat zborurile, ca-si pune caciula.

Florin Kovacs 23-02-2011 - 16:32

daca te referi la cucu ciuma si urbosul la aia le-a mancat vodca creierii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult