Acasa Top SecretServicii secrete Apocalipsa ISIS (video)

Apocalipsa ISIS (video)

scris de D.S.S.
379 Afisari

Un recent sondaj de opinie comandat de CNN arată că, în premieră, majoritatea americanilor (53%) este de acord să fie trimise trupe terestre în Siria şi Irak, dar acest lucru nu ar face decât să împlinească profeţia apocaliptică ISIS, iar pe termen lung ar conferi şi mai multă putere grupării teroriste, avertizează specialiştii, potrivit The Independent.

apocalipsa isisJean-Pierre Filiu, expert în probleme privind Orientul Mijlociu la institutul Sciences Po din Paris, a atras atenţia, într-un interviu acordat The New York Times, că trimiterea de trupe terestre în Siria ar fi o alegere dezastroasă, „cea mai mare capcană” în care comunitatea internaţională ar putea intra, pentru că astfel ar confirma profeţia apocaliptică ISIS şi le-ar da ocazia jihadiştilor să devină şi mai puternici decât sunt în prezent.

Bazată pe pasaje din Coran, una din credinţele propagate de ISIS este că bătălia finală va avea loc în oraşul Dabiq din Siria, între adepţii săi şi toţi necredincioşii, salutându-se astfel începerea apocalipsei.

Propaganda ISIS a exploatat promisiunea făcută de Abu Musab al-Zarqawi, considerat părintele Statului Islamic, că adepţii grupării luptă într-un război sfânt: „Scânteia a fost aprinsă aici, în Irak, iar focul va continua să crească, cu permisiunea lui Allah, până când va pârjoli armatele cruciate din Dabiq”.

„Din cauza acestor profeţii, a trimite soldaţi pe teren ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea”, a explicat Jean-Pierre Filiu, autorul cărţii „Apocalipsa în Islam”.

„Ei vor să fie trimise trupe terestre pentru că şi le-au imaginat deja. Este o naraţiune foarte puternică şi emoţională. Această decizie oferă ISIS potenţialul de recruta luptători şi de a le crea sentimentul nu numai că fac parte dintr-o elită, dar şi că participă la bătălia finală”, a subliniat expertul pe problemele Orientului Mijlociu.

În Marea Britanie, comentează The Independent, înainte de a se aproba raidurile aeriene împotriva Statului Islamic, un sondaj de opinie arăta că majoritatea persoanelor chestionate ar fi fost de acord să fie trimise trupe terestre, deşi aproape un sfert (23%) au răpuns „nu ştiu”.

Experţii, în principiu, nu au fost împotriva raidurilor aeriene împotriva ISIS, dar au respins categoric ideea de a fi trimise trupe la sol în Siria şi Irak, de către Marea Britanie sau Statele Unite. Cu toate acestea, noile date arată că numărul soldaţilor străini aflaţi în Siria s-a dublat.

Potrivit Jean-Pierre Filiu, trimiterea de trupe terestre ar trebui exclusă, singura modalitate de a opri ISIS ar fi, după părerea sa, o mare înfrângere militară realizată de forţele militare locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS