Acasa Top SecretServicii secrete Armata rusă este spionată de americani cu cea mai nouă tehnologie instalată pe un avion care zboară deasupra României

Armata rusă este spionată de americani cu cea mai nouă tehnologie instalată pe un avion care zboară deasupra României

scris de D.S.S.
4387 afisari

Artemis – sau Sistemul de informații cu misiune multiplă pentru exploatare și recunoaștere aeriană – ISR este instalat pe un avion Bombardier Challenger 650, care zboară de ore bune în spațiul nostru aerian, la granița de est.

Artemis are un sistem de detectare și exploatare de înaltă precizie sau HADES – o suită de senzori care combină un radar puternic de scanare la sol și receptoare sensibile de inteligență electronică.

Avionul este echipat cu un radar cu deschidere sintetică și scanare laterală.
Acest sistem este echipat cu un software care face diferența între țintele statice și cele în mișcare. Datele culese se pot vedea în timp real sau sunt evaluate la sol, după misiune. Rezoluția maxima a acestui tip de radar depinde de lungimea de undă și este în jur de 50cm.
Termenul deschidere sintetică se referă la faptul că radarul nu are o antenă rotativă, mișcarea avionului preluând această funcție.

ARTEMIS a fost recent scos din experimentele Project Convergence din Yuma Proving Grounds, Arizona, pentru a ajuta Comandamentul European al SUA să urmărească trupele ruse, potrivit unui oficial american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult