Acasa Top SecretServicii secrete Assange, supărat pe anchetarea Twitter

Assange, supărat pe anchetarea Twitter

scris de Z.V.
1 afisari

Julian Assange a denunţat luni cu virulenţă cererea autorităţilor americane de a putea obţine date de la Twitter asupra a trei persoane care ar fi folosit acest serviciu pentru a primi informaţii de la WikiLeaks şi fondatorul său, relatează AFP preluat de Agerpres.

julian assangeO curte federală americană urmează să susţină marţi o audiere la Alexandria, în statul Virginia, pentru a examina validitatea unui mandat judiciar care cere serviciului de microblogging Twitter să ofere informaţii despre conturile unui parlamentar islandez, Birgitta Jonsdottir, unui cercetător american în informatică, Jacob Appelbaum, şi lui Rop Gonggrijp, un colaborator olandez al WikiLeaks.

Această cerere a autorităţilor americane ‘este un atac scandalos la adresa vieţii private şi dreptului la liberă exprimare al utilizatorilor Twitter, dintre care mulţi sunt cetăţeni americani’, a precizat Assange într-un comunicat. Este ‘şi mai şocant în acest moment (deoarece) este vorba de un atac la dreptul la libertate de asociere, o libertate pe care popoarele tunisian şi egiptean, spre exemplu, încurajate de informaţiile dezvăluite de WikiLeaks, a găsit-o atât de preţioasă’, a adăugat fondatorul site-ului de dezvăluiri de informaţii confidenţiale. Conform WikiLeaks, autorităţile americane cer Twitter să ‘dezvăluie numele, datele şi localizarea tutoror persoanelor care au primit prin serviciile sale mesaje de la WikiLeaks sau de la d. Assange’. WikiLeaks mai notează că şi alţi furnizori de servicii pe internet precum Google, Facebook şi Yahoo ar putea primi cereri similare şi ‘poate că au furnizat deja informaţii guvernului’ american. „Cerem tuturor furnizorilor de servicii să spună dacă au primit astfel de cereri şi dacă le-au răspuns”, a solicitat luni Assange.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult