Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE – Atac terorist pe aeroportul Atatürk din Istanbul (Video)

UPDATE – Atac terorist pe aeroportul Atatürk din Istanbul (Video)

scris de S. P.
11 afisari

UPDATE – Un grup de români este blocat pe aeroportul din Istanbul, iar Consulatul României este în legatură cu ei pentru a-i ajuta să ajungă acasă cât mai repede, însă, potrivit Guvernului, până la această oră, nu sunt date referitor la cetăţeni români implicaţi în atentat.

Victor Ponta era doar la 10 minute de acel filtru de securitate. El urma să ia o cursă la 00.05 spre București alături de alți 100 de români blocați la această oră pe aeroportul care a a fost închis.

După șocul evenimentului fostul premier susține că undeva sus cineva îi ocrotește familia:

”Suntem băftoși! La Bruxelles Daciana era pe drum spre aeroport/ aici eu eram în mașină la 10 minute”, a declarat Victor Ponta. In acest moment s-a întors în oraș și va încerca să ia o altă cursă, cel mai probabil de pe alt aeroport, spre București.

Doi suspecți s-au aruncat în aer la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul în fața punctelor de control de la terminalul de sosiri după ce poliția a deschis focul asupra lor, a anunțat un oficial turc, citat de dpa.

atentat aeroport turciaMinistrul turc al justiției, Bekir Bozdag, a precizat, potrivit EFE, că cel puțin 25 de persoane au fost ucise în acest atentat-sinucigaș si peste 60 de raniti.

Numeroși polițiști au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor.

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigașe, atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul islamic.

UPDATE ORA 22.55 Turcia: Două explozii, focuri de armă, numeroși răniți la aeroportul Atatürk din Istanbul

Două explozii s-au produs marți seară la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul, urmate de schimburi de focuri, au informat posturile de televiziune turce care privilegiază teza unui atentat-sinucigaș și anunță peste 40 de răniți, potrivit Reuters și AFP.

Mai multe ambulanțe au fost trimise cu sirene în funcțiune spre terminalele zborurilor internaționale, a făcut cunoscut canalul de informații CNN.

Potrivit unor martori citați de această televiziune, două explozii au zguduit terminalul, provocând o mișcare de panică printre pasageri.

Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control.

„Au fost foarte puternice, toată lumea a intrat în panică și a început să fugă în toate direcțiile”, a spus unul dintre aceștia la CNN-Türk.

Numeroși polițiști au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor.

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigașe, atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul islamic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult