Acasa Top SecretServicii secrete Atacul chimic din Siria: Raportul SUA privind implicarea regimului Assad

Atacul chimic din Siria: Raportul SUA privind implicarea regimului Assad

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Casa Albă a prezentat un raport al serviciilor de informaţii americane care conchide că regimul sirian al lui Bashar al-Assad este responsabil de atacul cu arme chimice din 21 august.

Atacul chimic din Siria: Raportul SUA privind implicarea regimului Assad (foto:leadership.org)

Astfel, trei zile ȋnaintea atacului serviciile secrete afirmau că deţin informaţii care arată că „echipele siriene responsabile de arme chimice, inclusiv membri pe care noi îi credem asociaţi Centrului de cercetare şi studii ştiinţifice siriene, pregăteau muniţie chimică înaintea atacului”. O echipă siriană care se ocupă de arme chimice s-a aflat în suburbia Adra între 18 şi 21 august, „în apropierea unei zone folosite de regim pentru a amesteca armele chimice, inclusiv gaz sarin”.

În timpul celor trei zile care au precedat atacul, americanii au strâns dovezi provenind de la surse umane, interceptări electronice şi imagini din satelit care dezvăluie pregătirile. La 21 august, „un element al regimului sirian se pregătea pentru un atac cu arme chimice în regiunea Damasc, în special folosind măşti de gaze”.

Ȋn ziua atacului, imagini din satelit arată că regimul a recurs la tiruri de rachetă şi artilerie în dimineaţa zilei de miercuri, 21 august, în mai multe cartiere din Damasc controlate de rebeli, tirurile provenind din cartiere controlate de regim. După 90 de minute, afirmă raportul, au apărut pe reţelele de socializare primele menţiuni ale unui atac chimic, în jurul orei locale 02.30. În următoarele patru ore, mii de mesaje descriau masacrul.

Americanii au identificat, de asemenea, 100 de înregistrări video, filmate în 12 locuri diferite, „majoritatea arătând un număr mare de cadavre cu urme fizice coerente cu – dar nu neapărat provocate de – o expunere la un agent neurotoxic”. Ei susţin că opoziţia siriană nu are capacitatea de a falsifica toate aceste înregistrări video.

Comunicațiile interceptate de serviciile de informaţii dezvăluie că au interceptat comunicaţii între un oficial de rang înalt „strâns informat în legătură cu ofensiva” şi care confirmă folosirea armelor chimice de către regim. Acest oficial s-ar fi declarat îngrijorat că inspectorii ONU prezenţi în capitală ar putea obţine dovezi. În după-amiaza atacului, „avem informaţii care arată că personalul ce se ocupă de arme chimice a primit ordin să înceteze operaţiunile”.

Raportul citează cifra organizaţiei neguvernamentale Médecins sans frontières, necitată explicit, de aproximativ 3.600 de răniţi ce prezintă simptome neurotoxice primiţi în trei ore în trei spitale din regiunea Damasc. Conform mediafax, estimarea preliminară americană este de 1.429 de morţi, dintre care 426 de copii, un bilanţ care va evolua „cu siguranţă” pe măsură ce alte informaţii vor parveni Statelor Unite.

39 comentarii

digital 31-08-2013 - 14:14

ceva probe, aveți, că la gargară stați bine, ca și în Irak, dealtfel!

urbos 31-08-2013 - 14:51

Probele s-au prezentat, niste interceptari din care rezulta ca sirienii erau ingrijorati. Deci e clar. Ca la DNA.
Cred ca de la Bashina au invatat cum se face.

digital 31-08-2013 - 15:30

fii atent ce ”probe” solide…..

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Noi+imagini+de+la+atacul+chimic+din+Siria

te kci de râs cu amerlocii!

MI-5 31-08-2013 - 14:47

Raportul nu prezinta nici-o incredere.

salut 31-08-2013 - 14:50

Adica fleosc, NICI O PROBA. Orice juriu din SUA ar respinge alegatiile alea ca fiind cel mult circumstantiale, dar unele sunt trase de par … vizibil din satelit. Au stiut britii de ce s-au retras, n-au vrut sa se faca de ras a doua oara.
Se pare ca sauditii influenteaza mai mult decat se crede politica americana. Ramane de vazut daca Obama cedeaza presiunilor saudite, ca si predecesorul sau.

ValVerde 31-08-2013 - 15:23

Cita prostie pe pasune !!!
Minte de bou..de’..

DNA sau o amprenta lasate la locul crimei sint probe circumstantiale.

(„proba”, „dovada”, animal, nu „alegatie” !!
Alegatia nu poate fi respinsa de un juriu pentru ca alegatia este un narativ nedovedit care face parte din acuzare. „Alegatii circumstantiale” e rezultatul chiulului de la scoala si a imfatuarii timpe)

urbos 31-08-2013 - 15:48

Cu cine vorbesti ma tampila?

ValVerde 31-08-2013 - 15:50

Cu idiotii !

urbos 31-08-2013 - 15:53

Nu lindic, iti zic io, vorbesti singur. Esti si papagal si iar ai dat cu mucii-n fasole. Nu te-ai banghit ce-i cu DNA, hahahahaha!

CONGO 31-08-2013 - 16:19

Reiau, din postarile tale toate, de pina acum reiese ca te certi cu tine, nu te ia nimeni in seama, serios din cauza prostiei basiste care o emana!

urbos 31-08-2013 - 15:49

Eu am zis de DNA.

ValVerde 31-08-2013 - 15:51

DNA =Deoxyribonucleic acid

Am gresit: ADN, nu DNA

urbos 31-08-2013 - 15:53

Lasa lasa, fazane. Pardon, lindic. Hahahahaha!

CONGO 31-08-2013 - 16:01

Tot aia.

Dar de „alegatia circumstantial” cu „Ei susţin că opoziţia siriană nu are capacitatea de a falsifica” cum stam?
Caci o alegatie pate fi totusi circumstantiala, din dorinta celui care face alegatia despre alegatie de a rasuci un pic adevarul, si anume la exact opusul sau.

urbos 31-08-2013 - 16:03

Ce faci ma piele de scrot, ai sarit sa-l acoperi pe lindic? Hahahaha!

CONGO 31-08-2013 - 16:17

DEROGARE

Azi e o zi mare prin definitie, ca urmare se accepta ca cei cu putza excesiv de mica sa se numere printre barbati. Urbos se poate adresa cu termeni care presupun sexul masculin al vorbitorului, si chiar sa poarte chiloti cu prohab.

Expira Duminica 1 septembrie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 15:52

ADOPTĂ O VACĂ”: Ce idee grozavă a avut un fermier francez

ADOPTĂ O VACĂ: Ce idee grozavă a avut un fermier francezCrescătorii de animale din Franţa caută metode alternative de finanţare. Aşa se face că un fermier din sudul ţării a iniţiat programul… “Adoptă o vacă”. Îi invită pe orăşeni să investească într-o vacă la alegere şi să obţină pe o perioadă de patru ani produse lactate şi carne.

Constrângerile financiare l-au determinat pe Christian, un fermier din regiunea Ariej, să vină cu un plan ingenios pentru a-şi ţine ferma de vite pe linia de plutire. S-a gândit să le ofere posibilitatea locuitorilor de la oraş să adopte un animal dintre cele pe care el le deţine.

“Ideea a fost să propun oamenilor să investească în vacile mele, pentru ca eu să-mi pot finanţa la rândul meu investiţiile. Eu îi remunerez doar cu produse lactate şi carne”, spune Christian Asna.

Ce …avem , NOI ,pe aici !?!

La Vache que RIT (Hirondelle, parca)

Acuplata la un BHOULEAN Lustruytor ( Saliut-Saliut, sigur )

Antibasistul 31-08-2013 - 15:51

Salut, saudiții-s a cincea roata la car, EVREII INFLUENȚEAZA CU ADEVARAT, mai bine zis DICTEAZA POLITICA AMERICANA!

Antibasistul 31-08-2013 - 15:53

La fel in Franța, Holland e evreu, la fel Sarkozi, cea mai mare comunitate evreiasca din Europa e in cretina Franța, cretina ca nu-i trimite pe evreii de acolo, in Israel!

CONGO 31-08-2013 - 16:07

E normal sa-ti taie postarile, scriezi numai prostii basiste!

Antibasistul 31-08-2013 - 18:34

Salut, saudiții-s a cincea roata la car, EVREII INFLUENȚEAZA CU ADEVARAT, mai bine zis DICTEAZA POLITICA AMERICANA! Desigur ca vreau sa va spun ca acea a cincea roata este mai importanta ca restul de patru au fost furate, -de cine, probabil de aurolaci-
Dar implcarea cea mai ingrozitoare este al lui Base care vrea sa trimeata cinci divizii, 400 de avioane si 250 de tancuri in a ataca Siria. Eu cred ca intru ca general voluntar la Assad, asa voi avea ocazia sa-i rup oasele(lu base desigur).

Antibasistul 31-08-2013 - 18:52

Ji dane Tomi iarasi ai inceput sa postezi cu numele meu!

ValVerde 31-08-2013 - 18:50

Pentru a clarifica dinamica si terminologia corecata a unui proces, voi exemplifica cu judecarea publica a inculpatului Salut.

Actorii:

Acuzat: Salut
Crima: Posteaza imbecilitati atit de desantate ca pune in pericol integritatea si linistea popoolatiei.
Juriul: Forumistii de la ZV
Procuror: ValVerde
Avocatul apararii: Perciun (aka: urbos)
Martorii acuzarii: UnUL, Huhu, CONGO
Martorii apararii: Degetica si Vilvoi
Pedeapsa ceruta: Trimiterea obligatorie la scoala, alfabetizarea si plata daunelor cauzate.

Procesul incepe prin declaratiile ambelor parti.
In ALEGATIILE procurorului se spune: Acuzatul a postat in repetate rinduri mesaje care promoveaza prostia, ignoranta si idiotenia.
Mesajele acuzatului au cauzat daune materiale si morale unor victime nevinovate.
In sprijinul alegatiilor sale procurorul aduce urmatoarele probe circumsatntiale: arhiva ZV cu mesajele semnate de acuzat, computerul folosit de acuzat cu expertiza forensica a discului dur, expertiza laboratorului criminlistic care dovedeste exstenta amprentelor inculpatului pe claviatura computerului si
probele directe: declaratia martorului Batca care statea in spatele acuzatului cind acesta trimetea mesajele.
Pentru a dovedi daunele materiale provocate, procuratura cheama primul martor, dl. UnUL care in rezumat da urmatoarea declaratie sub juramint:

” Sint profesor universitar si citesc blogul ZV. In repetate rinduri am citit mesaje ale acuzatului. In ziua de Aug 31, 2013, la unul din mesajele sale am ris atit de mult ca mi-am scrintit falca. Am suportat costul repararii maxilarului (chitante anexate) si cer de asemenea salariul pe trei zile, cit nu m-am putut prezenta la ore ca ma durea fala si nu puteam sa vorbesc.”

Al doilea martor al acuzarii, dl Huhu declara sub juramint:

” Sint Huhu si detin pozitia de „Tirnacop III” in brigada „Munca in Zadar” a coopertivei „Santzu’ nostru-i cel mai bun”
Eu il citesc de mult pe dl Salut, care este un om foarte inteligent si cu multa minte buna. El poate citi foarte multe pagini de carte si are principii foarte sanatoase, faptele lui o dovedesc. M-am dus la servici si le-am explicat colegilor, care sint cam reactionari si cam ji dani cele invatate de mine de la dl. Salut. Colegii nu m-au lasat sa termin, mi-au dat mai multe palme dupa ceafa, ca si acu’ ma mai doare si sefu’ a zis ca „Tirnacop III” ramin, ca nu ma mai promoveaza la „Tirnacop II” cum mi-a promis el mie la masa de Revelion.
Cer daune spirituale pentru ca mi-a ruinat cariera, asa ca sa fiu mingiiat pe crestet si daune material in valoare de RON 43,85, diferenta de salarizare de la Tirnacop III la Tirnacop II pe trei ani. Asa sa va ajute reincarnatu’ ”

In final, pentru acuzare, dl. CONGO

” Eu mincam cina in sufragerie cu toata familia, sotia, doi copii si soacra. Copiii nu stiu nimica ca aveau castile pe urechi si niste tablete intre farfurii, dar la un moment dat am vazut un mesaj al acuzatului care m-a facut sa exclam „atita prostie ar trebui sa fie ilegala” dar am scapat un pic controlul si am dat cu pumnu’n masa. A serit o furculita care se indrepta spre nasul soacrei, dar e iute scorpia…adica mama-soacra…si s-a ferit, da’ tot a dat cu capu’ de masa si a tipat ca Winetou in Valea Morti (hihihi)
Eu cer plata facturii medicale ca sa-mi repare soacra.

Mai mentionez ca eu nu am vrut sa fiu martor al acuzarii, pentru ca eu cred ca ii sedea bine soacrei cu ochiul ala vinat, o facea aproape umana, dar a insistat sotia”

– continuarea dezbaterilor, cross examination si martorii experti mai tirziu,-
ca vorbind de sotie, am uitat ca trebuia sa ma duc sa o iau de la mall, unde am lasat-o singura intr-un moment de ratacire mintala cauzata de postarile lui bou’ salut

Antibasistul 31-08-2013 - 18:54

Concluzia: ValV. e un handicapat mintal, ca toți basistii!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 19:05

NU , e ma’h,
Doar , pare !

CONGO 01-09-2013 - 03:07

Aceasta este o alegatie verbala, dar unde iti sunt dovezile, macar certificat clar cum ca esti handicapat mintal si declaratia semnata sub juramant ca tu crezi ca VV este tot ca tine?

Actele vorbeste, bah!

CONGO 31-08-2013 - 19:50

ASA A FOST, ACESTA E PURUL ADEVAR

desi nu stiu de ce nu se zice pura adevara, adica de ce sa fie adevarul mai cam masculin, cand barbatii mint de te doare pasarica, numai sa-si vada scopul atins, si apoi se incheie iute la prohab.

Cu soacra a fost chestie foarte incurcata, din cauza de nevasta a 2-a si puicuta buna, era chiar mai tanara decat mine, slabisem si ma batea vantul de anemic ce devenisem, dar noroc ca a fugit cu soferul, altfel nu stiu ce ma faceam.

In concluzie Salut e bou.

Eu atat am avut de spus.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:02

Brazaville , hai ca santem numai noi doi pe bloguletz,
fii discret, cu cat , a fost mai tanara, a doua ?

ValVerde 01-09-2013 - 02:36

Ia te uita la tziganu’ !!!!
A transpirat tot si i se prelinge un firisor de saliva pe la coltul gurii.
Isi imagineaza ce i-ar face el soacrasii.
Ce conteaza ca nefasta e deja mai batrina decit el si a facut-o ma-sa din accident la aproape 50 de ani….tot ce intra nu iese si pasarica nu pastreaza probe circumstantiale decit foarte putin timp…apa caldutza=nou-noutza.

Ionel 31-08-2013 - 21:59

Ma ofer voluntar sa lupt in armata lui Assad. Mai vine cineva?

ValVerde 01-09-2013 - 00:23

Nu ba, du-te singur….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 03:43

Bah,kornnuto!

Vezi ce proasta ESTI !

Aveam okazii. ro sa scapyy de fagurele cu trantorii ,

De viermmifugi din kuibu aka kaTuluiurbos/sobru,

Basca Phalussul de Banie, neinstruit si retardat sever

Din klasse Pro’s Tache, poate si …mhose Teaca ca nici pe asta

Nu-l vedem cu Doagele la PENSIA MARITA…

La Vache que RIT , comment apelle, Hirondelle!

ValVerde 01-09-2013 - 04:40

Bai tzigane, tu vrei sa-mi furi jucariile ?
Pai eu cu ce ma mai distrez ???

Lasa natingii aici pe forum ca au umor involuntar.

PS Vroiam sa te chem si pe tine martor la proces, dar zapaceai juriul cu felul in care vorbesti.
Nu stiau oamenii daca vii din partea acuzarii sa a apararii.

Erai neutru prin incompetenta.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 04:50

Kumm dreaq sa-ti las, toata menajeria,

Acusika, uite …ramanem si fara UnUL

Mai breaz ca totzi la UnLoc, cu doar o

Singura DOAGA ,deplasata, ce-i drept !

Nu te plange, ai acolo UnBHoulean Lustruytor

Minimum 5 maji!

Wakko!

CONGO 01-09-2013 - 02:59

Cand te intorci sa vii intrupat sub forma de papadie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 03:45

Astept precizarea !
ETATea , breee!
Soferu ce zace ?!?

CONGO 01-09-2013 - 03:49

e SF, ce varsta vrei, aia pun, clientu sa fie multumit

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 03:53

Aia REALA,

La mini, nu tzini

Cu …haloaimasul !

Paul din Ohio 01-09-2013 - 00:01

Orice pas spre cat mai rapida dezmembrare a „Federatiei” ruse este bine venit si pentru Romania. Desigur ca acesti pasi vor trebui urmati de „curatirea” de teroristi sustinuti tot de Rusia. Nu va fi usor, dar trebuie facut.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult