Acasa Top SecretServicii secrete Atacul din Ottawa. Poliția canadiană despre motivația ucigașului

Atacul din Ottawa. Poliția canadiană despre motivația ucigașului

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Poliția canadiană a afirmat că atacatorul care a împușcat mortal săptămâna trecută un militar canadian și a fost ulterior ucis în sediul Parlamentului de la Ottawa a acționat din motive ideologice și politice.

Atacul din Ottawa. Poliția canadiană despre motivația ucigașului (foto:irishtimes.com)

Atacul din Ottawa. Poliția canadiană despre motivația ucigașului (foto:irishtimes.com)

Într-un comunicat emis de poliția canadiană se arată că autoritățile dispun de „dovezi convingătoare” că Michael Zehaf-Bibeau, în vârstă de 32 de ani, a avut o astfel de motivație în comiterea atacului terorist. În textul poliției se precizează că, înaintea atacului, autorul a înregistrat un film, care în prezent este în curs de analiză.

Anunțul difuzat este și o replică dată mamei teroristului, care a pus atacul pe seama unei afecțiuni psihice severe de care ar fi suferit fiul ei. Femeia a negat totodată că acesta ar fi avut intenția să plece în Siria, cum anunțase inițial poliția canadiană, care la rândul ei a dezmințit ulterior această ultimă informație.

În comunicatul poliției se mai menționează că Michael Zehaf-Bibeau lucrat în cadrul unor societăți petroliere din provincia Alberta și avea o situație materială foarte bună, potrivit Agerpres. Totodată, înaintea atacului el a interacționat cu un mare număr de persoane, iar în prezent poliția încearcă să determine dacă există vreo conexiune între aceste legături și acțiunea sa de miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult