Acasa Top SecretServicii secrete Avansări de generali la SRI: Coldea, general cu două stele

Avansări de generali la SRI: Coldea, general cu două stele

scris de M.A.B.
64 afisari

Prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, a fost avansat vineri de Traian Băsescu la gradul de general-maior, cu două stele. La fel şi George-Viorel Voinescu, adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii.

Florian coldea a fost avansat de seful statului la gradul de general maior

Pe lângă avansarea celor doi, preşedintele României a semnat vineri, 23 martie, şi alte decrete de avansare în grad:

Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea doamnei colonel Istode Elena din Serviciul Român de Informaţii;

Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea doamnei colonel Posaştiuc Emilia-Cristina din Serviciul Român de Informaţii;

Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Goleanu Viorel din Serviciul Român de Informaţii;

Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, în retragere, domnului colonel în retragere Constantinescu Pavel din Serviciul Român de Informaţii.

Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005, prin Decret semnat de Preşedintele României. Generalul maior Florian Coldea a absolvit cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii în anul 1996.

A absolvit cursuri de pregătire pe profil antiterorist şi de informaţii desfăşurate în ţară şi străinătate. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate pe profil antiterorist în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii. În anul 2008 a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Generalul maior George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005, prin Decret semnat de Preşedintele României. Generalul George-Viorel Voinescu a absolvit cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare în anul 1994 şi cursul postuniversitar – contabilitate informatizată în anul 1999. În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al Directorului SRI a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii. La data de 13 august 2007 a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Luni, 26 martie 2012, Serviciul Român de Informaţii aniversează 22 de ani de existenţă. Acest moment va fi marcat prin organizarea, în ziua de vineri, 23 martie 2012, a bilanţului activităţii desfăşurate în anul 2011.

La eveniment vor participa preşedintele României, Traian Băsescu, prim-ministrul Guvernului României, Mihai-Răzvan Ungureanu, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, deputatul Cezar Preda, precum şi factori de decizie ai sistemului naţional de securitate al României.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult