Şeful MI5: Atentatele teroriste în Europa vor continua | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete Averismentul şefului MI5: Atentatele teroriste în Europa vor continua

Averismentul şefului MI5: Atentatele teroriste în Europa vor continua

scris de D.S.S.
14 afisari

Şeful Serviciilor de Informaţii britanice (MI5), Andrew Parker, avertizează că teroriştii Al Qaeda din Siria pun la cale atacuri sângeroase de proporţii împotriva unor ţinte din ţările occidentale, fiind vizate reţelele de transport public sau atracţiile turistice cele mai populare din Europa.

Andrew Parker mi5Directorul MI5 a menţionat că atentate similare celor petrecute la Mumbai sau deturnarea unor avioane civile ar putea avea loc pe tărâmul Europei occidentale.

Teroriştii sunt veterani ai grupării extremiste şi sunt coordonaţi în mod direct de către liderul Ayman al-Zawahiri. Potrivit autorităţilor britanice, Al Qaeda colaborează strâns cu altă grupare jihadistă, Frontul Al-Nusra, care activează în prezent în Siria.

Declaraţiile lui Andrew Parker au fost făcute într-o adresare în faţa comisiei speciale a Royal United Services Institute, şedinţă care a avut loc la sediul central al MI5.

Oficialul britanic a făcut referire şi la Celula Khorasan, formată din oameni cu experienţă din Al Qaeda, dintre care cel puţin 50 sunt experţi în producerea şi testarea explozivelor.

De asemenea, MI5 deţine informaţii clare, care susţin că această grupare se ocupă de recrutarea jihadiştilor din occident.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult