Acasa Top SecretServicii secrete Avioanele militare rusești trimise în Marea Baltica, monitorizate de SUA și NATO

Avioanele militare rusești trimise în Marea Baltica, monitorizate de SUA și NATO

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Serviciile de informaţii ale SUA şi NATO au monitorizat avioanele trimise de Rusia în Marea Baltică sâmbătă și duminică.

Avioanele militare rusești trimise în Marea Baltica, monitorizate de SUA și NATO

Avioanele militare rusești trimise în Marea Baltica, monitorizate de SUA și NATO

Aproximaiv 12 avioane militare ruseşti, inclusiv bombardiere şi avioane de alimentare cu carburant în zbor, au decolat sâmbătă din enclava rusă Kaliningrad către Marea Baltică. Avioane militare NATO, dar şi suedeze şi finlandeze au monitorizat zborurile efectuate de către ruşi, a declarat un oficial american citat de CNN. Oficialul american a notat că au mai fost efectuate asemenea zboruri importante în trecut, dar nu atât de numeroase într-o perioadă de doar două zile.

SUA şi NATO continuă să evalueze care a fost mesajul pe care Moscova a intenţionat să-l trimită, însă, până la urmă este „un spectacol de forţă dat de Putin”, a declarat oficialul american. „Aceasta a fost o incursiune de amploare”, a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului. Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional, dar au pătruns într-o zonă de identificare la un moment dat.

Sontraamiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului, a catalogat, zborurile de sâmbătă ca fiind „semnificative”. Conform mediafax, Kirby a spus că zborurile de sâmbătă sunt mai numeroase decât cele efectuate anterior, fără să le catalogheze „ameninţătoare”. „Survolările nu ajută cu nimic la diminuarea tensiunilor (cu Rusia în criza din Ucraina). Sunt mai numeroase decât ceea ce am văzut anterior, dar nu declanşează alarma la NATO„, a spus Kirby.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult