Acasa Top SecretServicii secrete Avion prăbuşit în Indonezia: GRU ia în calcul un sabotaj al SUA

Avion prăbuşit în Indonezia: GRU ia în calcul un sabotaj al SUA

scris de M.A.
18 afisari

GRU efectuează o anchetă pentru a stabili dacă accidentul unui avion Suhoi Superjet în Indonezia ar fi putut fi cauzat de un sabotaj orchestrat de SUA.

Suhoi Superjet 100

Suhoi Superjet 100 (aviation-safety.net)

Surse din cadrul serviciilor secrete militare, citate de presa rusă, dezvăluie că rivalii comerciali ai Rusiei în sectorul aviaţiei civile au interesul ca Superjet să eşueze. „Anchetăm ipoteza unui sabotaj industrial”, a declarat această sursă din cadrul GRU, serviciul de informaţii al armatei ruse, transmite Mediafax.

Acest oficial a subliniat că Rusia „urmăreşte de multă vreme activităţile forţelor aeriene americane, pe aeroportul din Jakarta”. „Ştim că au o tehnologie specială, de care şi noi dispunem, care permite blocarea semnalelor de la sol şi poate genera analize false ale parametrilor” de zbor, a declarat el. „Poate că şi aici acest lucru a cauzat interferenţele”, a adăugat sursa citată.

Accidentul a avut loc în timpul unui zbor demonstrativ menit să laude meritele avionului Superjet 100, un model nou al companiei Suhoi, care poartă speranţele aviaţiei civile ruseşti. Acesta transporta 45 de persoane, dintre care majoritatea indonezieni, precum şi opt ruşi, un francez şi un american. Toate persoanele de la bord au murit. Una dintre cutiile negre a fost găsită, iar autorităţile ruseşti şi cele indoneziene nu au putut explica, pentru moment, accidentul.

9 comentarii

Dorin C. 25-05-2012 - 13:07

Cu mult timp in urma parca tot asa ceva s-a intimplat la Tirgul Aviatic de la Paris, cind clona Concord-ului franco-britanic, TU-144 („mustacios”), a avut aceeasi soarta in timpul zborului demonstrativ. Probabil ca si pe ala l-au „mesterit”.

Mache 25-05-2012 - 14:29

Tu-144 a fost un avion splendid 🙂 Afara de ala cazut la Paris a mai cazut unul in Rusia (si la ala tot americanii sau francezii i-au facut felul ?! 😉 ), dupa care cele 16 avioane fabricate au facut cam 100 de zboruri comerciale (adica vreo 7 zboruri / avion), 50 din ele cu pasageri si restul tranportand posta si ziarul Pravda in e extremul orient 🙂 Atat de bune si de sigure erau 🙂 🙂 🙂

In rest moda ruseasca. Trebuie aruncata pisica neaparat la ceilalti. Bineinteles ca nu echipajul inconstient (sa fi fost beti?!) ce zbura la mica inaltime in ceata int-o zona muntoasa e de vina, ci americanii care n-au imprastiat ceata din calea masinariei muscalesti de zburat. 😉 🙂 🙂

Tare ma mir ca nu au pomenit nimic de Mossad. Insa nu e timpul pierdut . Pe masura ce inainteaza ancheta mai mult ca sigur ca se va dovedi monstruoasa lucratura isaeliano-americana im[potriva bietei maici Rusii 😉 La o asemenea catastrofa, ce tocmai a pus cruce pe ctiva ani buni industriei aviatice ruse, neaparat trebuie sa fie si niscai conspiratie evreiasca:-)

BULA 25-05-2012 - 14:57

Tu sari instantaneu la gatul oricui se ia de americani, ca de aia esti platit.

Bara Bula 25-05-2012 - 21:09

Da, mai Bula, ai perfecta dreptate: eu cu ochii mei i-am vazut pe americani cand i-au dat cu praf in ochi rusnacului care pilota avionul… si tot eu cu ochii mei i-am vazut pe americani cand i-au strecurat lui Mache in buzunar o bancnota de o suta de dolari… 😉

ValVerde 25-05-2012 - 21:19

Pst…pst…Bara Bula, mergi pe blat, sa nu-i spui lui Mache….mie imi dau US$150.

Mache 25-05-2012 - 22:02

Asta-i tradare pe fata. Sa-i dea lui ValVerde $150 cand n-a suflat o vorba despre Suhoi 😉 Mama lor de imperialisti imputiti!!! 😉 🙂 🙂

ValVerde 25-05-2012 - 22:06

Ce dracu, bai Bara Bula, cum sa nu-ti bat obrazul…asta era intre noi, si tu…fuga cu sopirla la Mache.

ion 25-05-2012 - 17:43

tot recunosc ei ca au tehnologia de bruiere,oare cu avionul polonezilor cum a fost?

Tache 26-05-2012 - 17:32

Întrebarea mea e: cui foloseşte toată această isterie anti-rusească? Unde vin ruşii? Ruşii au venit. Şi stau la masă cu cei care ne isterizează că „vin ruşii”. Ruşii sunt acum şi comunişti, şi fascişti, şi neoliberali, şi creştini şi globali. Sunt, de fapt, o corporaţie. Ca şi alte corporaţii. Ca şi Deutschland GmbH. Ca şi America Inc. Toate sunt, într-un fel sau altul, cotate la bursă. Se concurează şi se deţin unii pe alţii.
De ce ori de câte ori un popor – grecii, sârbii, românii – încearcă să-şi recâştige independenţa faţă de mecanismele globale de aservire şi exploatare, ni se spune că „vin ruşii”? Care ruşi: cei care deţin cluburi de fotbal, ziare şi galerii de artă în Marea Britanie?
Doar regimurile distopice, tiranice au nevoie mereu de invocarea ritualică a câte unui inamic intern sau extern pentru a păstra puterea în lipsa legitimităţii. Şi nouă ni s-a tot spus, în 2008, că dacă nu îl alegem pe Băsescu vin ruşii. Băsescu s-a ales. Dar ruşii deja veniseră: cu bani pentru campania electorală a lui Băsescu. De la care primiseră în prealabil un combinat de prelucrare a aluminiului. Business as usual!

Încă din anii ’30 ni s-a tot dat de ales între fasciştii anticomunişti şi comuniştii antifascişti. Barbaria unora te apăra de barbaria altora. Apoi a venit Pactul Ribentropp-Molotov. Care a demonstrat că noi alegem pentru ca elitele să culeagă. Noi suntem isterizaţi pentru ca ei să poată convieţui. Şi negocia. „Destinderea”, „dezgheţul”, „perestroika” şi sfîrşitul neoliberal al istoriei.
Dau ruşii? Dau nemţii? Nu nouă, ci ălora care ne conduc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult