Acasa Top SecretServicii secrete Băsescu îi dă în cap lui Coldea cu decoraţia francezilor

Băsescu îi dă în cap lui Coldea cu decoraţia francezilor

scris de D.S.S.
0 afisari

Traian Băsescu a declarat vineri seară, într-o emisiune televizată, că ‘nu e normal’ ca un general al Armatei Române să accepte o decorație militară din partea altui stat, referindu-se la prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, care a fost distins, joi, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului de către ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, în cadrul unei ceremonii organizate la Reședința Franței.

basescu coldeaTraian Băsescu a menționat că e convins că generalul Coldea a obținut această decorație pentru ‘cooperare’ cu serviciile franceze și a mai menționat că legislația României nu interzice acest lucru.

‘Nu e normal să accepți, ca general al Armatei Române, decât decorații militare care se dau la schimb în anumite condiții. Deci, după părerea mea, nu-i normal ca tu, ofițer român, să accepți să fii decorat la o ambasadă. Când sunt ordine militare e una, asta se întâmplă pe front (…) Legislația României nu interzice acest lucru, poți fi decorat de alte state, dar nu mi se pare potrivit (…) și, în general, militari care să meargă, generali să meargă să le curgă balele la ambasade pentru o decorație, nu prea, ei au demnitatea lor, dacă vrei să-i decorezi, îi decorezi la ei în comandamente (…) Nu mi-a plăcut, pentru că pentru generalii români sunt gradele, sunt decorațiile acordate de statul român (…) Sunt convins că (decorarea lui Coldea—n.r.) se datorează cooperării, ceea ce e bine, pentru că și pe timpul meu se lucra foarte bine cu francezii (…), cu germanii, cu serviciile americane, cu multe altele, dar nu mă duc ca general la o ambasadă să-mi dea o decorație, ca civil mă duc’, a declarat Traian Băsescu la B1TV.

Potrivit Ambasadei Franței, Ordinul Național al Meritului se acordă persoanelor din toate mediile de activitate și recompensează performanțele remarcabile ale cetățenilor, fie într-o funcție publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activități private, precum și angajamentele tinerei generații.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult