Acasa Top SecretServicii secrete Băsescu la summit-ul NATO: Război Rece NATO-Rusia

Băsescu la summit-ul NATO: Război Rece NATO-Rusia

scris de A.P.
5 afisari

În deschiderea summit-ului NATO, Traian Băsescu a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă Rusia la flancul estic al Alianţei Nord Atlantice, condamnând, în același, timp ”noul Război Rece NATO-Rusia”.

Băsescu la summit-ul NATO: Război Rece NATO-Rusia

Băsescu la summit-ul NATO: Război Rece NATO-Rusia

”Dumnezeule, nu! Nu pot să cred că Rusia şi ţările NATO pot merge atât de departe încât să transforme această dispută într-un Război Rece şi, dintr-un Război Rece, într-un dezastru care înseamnă un război fierbinte. Acesta a fost principalul motiv pentru care noi am aprobat operaţiunile avioanelor de luptă ale NATO şi face parte din ideea noastră că flancul estic al Alianţei trebuie consolidat din punct de vedere militar, pentru că ţările noastre se află sub presiunea Federaţiei Ruse, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru a-l descuraja pe domnul Putin să se uite la ţări precum cele baltice, Polonia, România, Bulgaria”, a afirmat Traian Băsescu, potrivit Radio BBC 4.

”Nimeni nu vrea să împingă lucrurile până la etapa începerii unui Război Rece, dar este clar că, din cauza atitudinii Rusiei faţă de Ucraina şi nu numai, pentru că în jurul Mării Negre avem un număr mare de conflicte îngheţate. Toate aceste conflicte au un singur buton, sau cu alte cuvinte sunt controlate de la Moscova. Din acest motiv, pentru noi este foarte important să-i transmitem un mesaj clar domnului Putin, potrivit căruia ţările NATO nu acceptă niciun pas înainte după evenimentele din Ucraina. În acelaşi timp, ţările NATO îi cer domnului Putin să respecte regulamentele internaţionale şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a precizat preşedintele Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult