Acasa Top SecretServicii secrete Băsescu: Serviciile de informații nu sunt perfecte

Băsescu: Serviciile de informații nu sunt perfecte

scris de D.S.S.
0 afisari

Traian Băsescu a declarat, miercuri,  că serviciile de informații din România sunt funcționale, dar nu perfecte.

basescuÎn același timp, el a criticat faptul că Serviciul Român de Informații și Serviciul de Informații Externe ”au control civil foarte redus”. ”Le-am lăsat funcționale, dar nu erau perfecte. Spre exemplu, la serviciile de informații naționale au control civil foarte redus. Asta am spus-o și înainte să îmi termin mandatul. Sunt câteva lucruri care trebuie continuate. Nu am avut forță în ultimii ani să le fac, nu am avut nici susținere în Parlament”, a explicat Băsescu la B1TV.

El a spus că problemele serviciilor de informații se reglează în Consiliul Superior de Apărare a Țării, însă a subliniat că ”există și un moment anume care este numai al președintelui”.

”Este momentul bilanțului anual al serviciului, când președintele se duce acolo, dar, înainte să intre la bilanț, are o discuție cu grupul de comandă al instituției. Acea discuție este fundamentală pentru relația președintelui cu serviciile și pentru ce fac serviciile”, a adăugat Traian Băsescu, susținând în același timp că ”dacă vrea, președintele poate să nu fie captiv serviciilor”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult