Acasa Top SecretServicii secrete Exclusiv Ziua Veche: Băsescu şi-a mutat butoanele STS la sediul de campanie

Exclusiv Ziua Veche: Băsescu şi-a mutat butoanele STS la sediul de campanie

scris de Doru Dragomir
82 afisari

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat sisteme de comunicaţii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu. Informaţia a fost obţinută în exclusivitate de Ziua Veche iar STS a fost nevoit să o confirme.

Traian Basescu la butoanele STS

Chiar dacă în momentul de faţă, preşedintele suspendat se consideră un “simplu cetăţean”, aşa cum a precizat în ultima declaraţie de presă susţinută luni, 16 iulie 2012, el continuă să rămână conectat la butoanele puterii prin intermediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care a montat în vila din strada Comăniţa nr. 9 un sistem performat de comunicaţii secretizate prin intermediul căruia Traian Băsescu ţine legătura cu factorii de decizie din sistemul de securitate naţională.

Potrivit legii de funcţionare, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este instituţia militară abilitată  să  coordoneaze activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România.

Instituţiile care pot beneficia legal de sistemele secretizate de comunicaţii ale Serviciului de Telecomunicaşii Speciale sunt:

1. Parlamentul Romaniei

2. Presedintia Romaniei

3. Guvernul Romaniei

4. Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice.

5. Administratia publica centrala si locala.

6. Autoritatea judecatoreasca:

– Curtea Suprema de Justitie

– Ministerul Public

– Consiliul Superior al Magistraturii.

7. Curtea de Conturi.

8. Curtea Constitutionala.

9. Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

Având în vedere acest lucru, am solicitat STS să ne comunice  de ce si in baza carei legi au fost instalate sistemele de comunicaţii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS, ne-a declarat că, „singurele mijloace de comunicaţii ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sunt instalate legal acolo unde îşi desfăşoară preşedintele suspendat activitatea. Sistemele de comunicaţii instalate de STS sunt cele prevăzute în documentele legale, potrivit statutului pe care îl are acum preşedintele suspendat”.

În aceste condiţii, declaraţiile lui Traian Băsescu prin care îl sfătuia pe Crin Antonescu să folosească telefonul negru din biroul de la Palatul Cotroceni şi să apase pe al treilea buton ca să obţină anumite răspunsuri de la o persoană avizată nu mai sunt atât de lipsite de substanţă, deoarece nu e exclus ca la capătul firului să răspoundă chiar Traian Băsescu. Mai mult, preşedintele suspendat Traian Băsescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicaţii instalat de STS la sediul de campanie, poate să vorbească în orice moment cu şefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie sau Parchetului General şi DNA.

Mai mult, Băsescu va putea beneficia de informaţii în timp real  în ziua de 29 iulie 2012, având în vedere că STS se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu către Biroul Electoral Central.

Un amănunt nelipsit de importanţă este acela că, fără să solicităm acest lucru, purtătorul de cuvânt al STS a ţinut să ne precizeze că despre instalarea sistemului de comunicaţii la sediul de campanie al lui Traian Băsescu a fost informat şi preşedintele interimar Crin Antonescu.

Singura dilemă: când s-a făcut acest lucru? Înainte ca Ziua Veche să se intereseze de instalarea acestui sistem de comunicaţii sau după….

UPDATE 1– Ulterior publicării acestui text, colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al STS, a revenit şi ne-a precizat că despre instalarea sistemului de comunicaţii secretizat la sediul de campanie al lui Traian Băsescu a fost informată Administraţia Prezidenţială şi nu Crin Antonescu, presedintele interimar.

UPDATE 2– Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a revenit prin vocea purtătorului de cuvânt cu o nouă precizare: „STS nu se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor votului la referendum, ci asigură doar infrastructura tehnică, aşa cum este prevăzut în hotărârile de guvern

29 comentarii

lucy 17-07-2012 - 17:44

mai frate ce tupeu ordinar au pdl-istii astia de-ti vine sa spargi televizorul nu alta cum pozeaza ei acum in victime si vai vai ce fac nenorocitii de usl-isti,nu le-o fi rusine oare da de unde cat sunt de nesimtiti.nu vreau sa stiu ce face ponta numai sa-l dea jos pe Basescu inrest nimic poate sa si plagieze ce vrea el aia sa faca numai sa ne scape de nemernicii astia de pdl-isti de escroci astia care se vedeau tot ei la putere si in toamna cred ca le spusese tatucu lor stati fara grija ca din toamna poa sa aiba usl-ul 90% tot de la voi pun prim ministru,ha ha ha dar le-au dat baietii planurile peste cap si acu sufera si se trantesc cu fundu de pamant.parca daca moare basescu te pomenesti ca murim si noi dupa el .afara afara….

Lupu 17-07-2012 - 19:50

Guvernul sa taie banll sts!

DXN 17-07-2012 - 23:11
Ovidiu_UE 18-07-2012 - 14:41

Nu ma mai mir, in Siria presedintele omoara cetateni nevinovati in loc sa se dea la o parte.

Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii ar trebui sa dea explicatii clare referitor la Traian Basescu.

ValVerde 18-07-2012 - 15:40

Ce sa explice Ovidiule?
Sa spuna daca chelia lui Basescu e falsa? Lipita cu clei de faina pe o freza abundenta?

Ce au Europa si SUA de explicat despre Basescu? Esti si tu alt conspirationist?
De aia pomenesti de Siria ???

Lumineaza-ne cum iti functioneaza imbirligaturile gindirii.

lica 20-07-2012 - 10:19

CCR condusă de un handicapat? Dar România ?
Ziarul Cotidianul publică în ediția de marți 16.07.2012 câteva date și informații despre cel care conduce destinele României, omul mai puternic decât președintele țării, supermanul supermanilor omul în fața căruia se închină președintele, premierul și parlamentul și chiar întreaga justiție românească pentru că este confundat cu instituția pe care o conduce, cu DUMNEZEUL de care nu are voie să se atingă nimeni. Din cauza acestui om și a celor care îmbracă robele roșii împreună cu el, România este muștruluită de unii care au uitat că până și Iisus din Nazareth era jumătate om jumătate Zeu, fiind născut de o pământeancă și nu s-a produs încă întoarcerea Mântuitorului, pentru că primul care ar fi știut ar fi fost probabil Papa, sau un alt cap religios. Ei bine, dacă nu s-a produs acest miracol, nu văd de ce este considerat acest om intangibil sau de ce nu ar fi supus el împreună cu apostolii săi, greșelii. Nimeni nu este perfect, nici legile nu sunt perfecte, nici Constituția nu este perfectă, și atunci dacă Constituția poate suporta modificări, dacă președintele țării poate fi suspendat și demis, dacă premierii se schimbă și demisionează la ordin sau de nevoie, nu înțeleg DE CE MEMBRII CURȚII CONSTITUȚIONALE NU POT FI SCHIMBAȚI SAU NU POT GREȘI SAU NU LI SE POT RESTRÂNGE UNELE ATRIBUȚII DE CĂTRE CEI CARE LE-AU ACORDAT ? Pentru că așa au considerat câțiva nemți și un Barosso ? NU ÎI PARE NICI UNUI MARE DEMOCRAT EUROPEAN CIUDAT CA UN OM SĂ FIE STĂPÂNUL ABSOLUT, SĂ FIE CEL CARE DECIDE ASUPRA CONSTITUȚIONALITĂȚII UNOR MĂSURI CARE ÎL PRIVESC ÎN MOD DIRECT ? Unde s-a mai văzut așa ceva, în care țară ? Bineînțeles că în România. Numai în România poate fi constituțional ca cineva să se afle mai presus de lege și să fie parte vătămată, avocat, procuror și judecător în propriul proces, în propria cauză. ASTA ESTE DEMOCRAȚIA CURȚII EUROPENE. Asta vor frau Merkel și don Barosso să ne impună, Democrația puterii.
Dar pentru că toate astea nu erau suficiente, mai aflăm din ziarul amintit mai sus că Dumnezeul României, acest super-power este de fapt un handicapat. Deci legile țării soarta președintelui, soarta a milioane de români este judecată și decisă de un handicapat în adevăratul înțeles al cuvântului, pe care îl dau mai jos ca să nu fie dubii:
HANDICAPÁT, -Ă adj., s. m. f. 1. (cel) dezavantajat fizic, ca urmare a unei deficiențe senzoriale sau motorii.
Dacă datele prezentate de ziar sunt corecte și copiile actelor prezentate sunt conforme cu realitatea, atunci rezultă în mod clar că destinele tării sunt mâna unui handicapat. Păi mă întreb eu, nu era de ajuns că a ajuns președintele CCR cu o experiență de jurist consult, de parcă în toată România nu se găsea un procuror sau judecător de profesie care să fie demn de această funcție, mai trebuie să fie și handicapat? Nu mai avem juriști măcar sănătoși în România pentru o astfel de funcție? De fapt de ce mă mir eu, pentru că într-o țară în care la Cotroceni a rulat piesa Chiorul Blonda și Piticul, este ok dacă la Curtea Constituțională avem un handicapat drept președinte.
Aflăm din articolul din ziar și din documentele prezentate că Domnul Zegrean –pentru cei care încă nu au ghicit despre cine e vorba – are un grav handicap de vedere, un handicap permanent și care necesită controale periodice, un handicap accentuat și permanent atât de grav încât este beneficiarul unui certificat care se acordă numai celor care nu își pot câștiga subzistența și au nevoie de tratament specific care să compenseze handicapul și acest tratament se referă și la scutirea de impozit pentru a fi în măsură și își urmeze tratamentul medical și să poată supraviețui.
Păi ceva nu este în regulă aici:
1.Ori domnul Zegrean este atât de bolnav încât necesită un certificat care îl scutește de impozit și atunci poate își merită cei 120 milioane lunar conform declarației de avere pe pensia pe care o primește, dar în cazul acesta NU ESTE ÎN DEPLINĂTATEA CAPACITĂȚILOR SALE PENTRU ÎNDEPLINIREA ÎNALTEI FUNCȚII DE PREȘEDINTE AL CCR(NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE , INSA MAGISTRATII SI-AU ALES UN REGIM DE PENSII TOTAL PREFERENTIAL, PESTE NIVELUL MURITORILOR DE RAND).
2.Ori domnul Zegrean A PACALIT COMISIA MEDICALA, nu are nimic sau nu atât de grav încât sa beneficieze de un certificat de handicapat care să îl scutească de impozit, impozit care nu se percepe nici pe pensie, nici pe salariile pe care le primește urcând câștigurile personale la 3 miliarde de lei anual, adică 300 milioane pe lună. Să îmi fie cu iertare, dar se pare că în România e bine să fii handicapat.
Ceva e putred aici și se pare că e nevoie de trei comisii aici:
1. Una medicală pentru a stabili natura, gravitatea și implicațiile handicapului domnului Zegrean. Sugerez să fie aceeași comisie care a cercetat și tentativa de sinucidere a domnului Năstase;
2. Una juridică pentru a cerceta condițiile în care acesta a fost declarat handicapat ca și condițiile în care a fost numit membru și apoi ales președinte al CCR;
3. Una profesională pentru a verifica dacă domnul Zegrean, având în vedere grava boală de care suferă (care îi recomandă să evite ”efortul ocular mare), este în măsură să citească zeci si sute de pagini de dosare, documente și legi în condiții perfecte, care să nu ducă la pierderea unor nuanțe, sensuri, semne de punctuație, care să influențeze înțelegerea corectă și totală și în detaliu a documentelor studiate.
Nu știu cine este în măsură să decidă asupra înființării acestor comisii dar acest lucru trebuie să se întâmple și încă cât mai repede, pentru că vorbim aici de DUMNEZEUL României iar dacă răspunsul la ultima problemă este negativ, toate actele emise de CCR cu domnul Zegrean la conducere sunt NULE. Dacă organele îndreptățite să facă verificări sau să declanșeze cercetările pe aceste aspecte se vor face că nu îi interesează subiectul, poate e nevoie ca aceste date să fie trimise și domnului Barosso și lui Frau Merkel, să pună presiune pe conducerea țării și să introducă acest al 12-lea punct pe lista de cereri.
Mă folosesc de acest subiect pentru a-l întreba pe domnul Zegrean dar și pe cei care trimit 11 puncte spre studiu guvernului, dacă au citit art 94 din constituție, care spune că :

”ARTICOLUL 94
Preşedintele României îndeplineşte şi următoarele atribuţii:
a) conferă decoraţii şi titluri de onoare;
b) acordă gradele de mareşal, de general şi de amiral;
c) numeşte în funcţii publice, în condiţiile prevăzute de lege;
d) acordă graţierea individuală.”
Acest articol, cumulat cu art 98 arată clar ce are și ce nu are voie să facă președintele interimar.

Art 98:
(1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.
(2) Atribuţiile prevăzute la articolele 88-90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcţiei prezidenţiale.”
Art 88-90 sunt următoarele:” ARTICOLUL 88
Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii.
Dizolvarea Parlamentului ARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
Referendumul ARTICOLUL 90
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.”
Deci în Constituția României spune că președintele interimar nu are voie să se adreseze Parlamentului, să îl suspende și să ceară referendum. Nu scrie nicăieri în Constituție că nu are voie să grațieze, sau să intre în Biroul președintelui, adică în biroul celui ce trebuie să își exercite atribuțiunile constituționale. Deci CEEA CE AU CERUT DOMNII DIN EUROPA ESTE ANTICONSTITUȚIONAL și din câte îmi amintesc o făceau în spiritul respectării statului de drept. Al cui stat ? Care stat, statul pe brânci ? Domnule Antonescu, dumneavoastră ce sunteți, președinte sau glugă de coceni ? Ne-am săturat de ghiocei pe post de președinte. Credeam că va urma o schimbare. Domnilor din CCR domnule Antonescu, domnilor din Europa, dacă o persoană publică sau privată îl împiedică pe președintele unui stat să își exercite drepturile constituționale și își arogă drepturile acestuia acționând în numele unei funcții pe care nu o are, cum se numește asta în termeni juridici ? Despre UZURPARE DE FUNCȚIE A AUZIT CINEVA ? Cu ce drept a sigilat persoana privată BĂSESCU biroul președintelui României? CINE POATE RĂSPUNDE LA ACEASTĂ ÎNTREBARE, CINE FACE LUMINĂ, CINE IA MĂSURI ? Domnule Antonescu dacă nu cereți organelor și instituțiilor abilitate să facă lumină și să instituie ordinea de drept în acest stat, să nu vă fie cu supărare meritați să stați în fața acelui birou toată viața și să nu vi se deschidă niciodată ușa.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS