Acasa Top SecretServicii secrete BĂSESCU: VICTOR PONTA a fost ofițer-acoperit al SIE

BĂSESCU: VICTOR PONTA a fost ofițer-acoperit al SIE

scris de D.S.S.
0 afisari

Președintele Traian Băsescu a dezvăluit în direct, la Realitatea TV, numele ofițerului-acoperit care se află în cursa prezidențială. Numele său ar fi VICTOR PONTA.

Ponta: Am finalizat plângerea penală împotriva lui BăsescuPreședintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe (SIE), în perioada 1997-2001.

”Am făcut o promisiune să vorbesc despre ofițerul-acoperit și nu și-a pus asta în CV. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu, vă asigur că nu se va termina campania și voi vorbi public. Indiferent care vor fi costurile. Nu va exista un cost legal. Meleșcanu ce să spună? O voi spune, până în 2 noiembrie. Ce m-a șocat a fost minciuna publică, nu doar de oameni ai vechiului sistem, ci și de jurnaliști tineri”, a declarat șeful statului.

Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofițer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Putem vedea niște acte. Este o hotărâre din 2007 a Guvernului Năstase. Eu nu intru în detalii și dacă aș ști că a avut misiuni, nu aș avea dreptul să vorbesc despre misiuni. Nu știu de ce a ascuns asta. E treaba lui ce face (n.r. dacă se retrage din cursa pentru Cotroceni). Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună?”, a explicat Traian Băsescu.

Băsescu sustine că Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituţională”, „o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi.

„A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez”, a mai anunţat Băsescu.

„Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu”., a spus Basescu.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat, luni, în sprijinul afirmaţiei că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

În 19 septembrie, după primele declaraţii ale şefului statului privind existenţa unui ofiţer acoperit printre candidaţii la Preşedinţie, întrebat într-un interviu dacă a fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, premierul Victor Ponta a răspuns că, şi dacă ar fi fost, tot ar fi trebuit să spună că nu a fost.

”Dacă aş fi fost, trebuia să vă spun tot nu”, a răspuns Ponta.

Băsescu a declarat că l-a întrebat oficial pe fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, dacă în Guvern sunt foşti ofiţeri acoperiţi ai Serviciului, iar acesta a invocat, în loc să răspundă, HG care extindea protecţia şi asupra foştilor ofiţeri.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult