Acasa Top SecretServicii secrete Bomba cu ricină. Noua armă a teroriştilor din Al-Qaida

Bomba cu ricină. Noua armă a teroriştilor din Al-Qaida

scris de D.S.S.
43 afisari

Oficialii americani din cadrul combaterii terorismului sunt tot mai îngrijoraţi că cea mai periculoasă organizaţie regională a Al-Qaida încearcă să producă ricină pentru a fi introdusă în explozibili de mici dimensiuni pentru atacuri împotriva SUA, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Bomba cu ricină. Noua armă a teroriştilor din Al-Qaida

De peste un an, potrivit unor rapoarte secrete ale serviciilor de informaţii, gruparea afiliată Al-Qaida din Yemen a depus eforturi pentru a obţine seminţe de ricin, necesare pentru producerea ricinei, o substanţă extrem de toxică.

Oficialii americani au declarat că au strâns dovezi că Al-Qaida încearcă să transfere seminţe de ricin şi agenţi de procesare într-o ascunzătoare din provincia Shabwa din Yemen, controlată de insurgenţi. Ei afirmă că dovezile arată că membrii organizaţiei introduc otrava în explozibili de mici dimensiuni, apoi încearcă să detoneze dispozitivele în spaţii închise, cum ar fi centre comerciale, aeroporturi sau staţii de metrou.

Preşedintele Barack Obama şi consilierii săi au fost informaţi pentru prima dată în legătură cu această ameninţare anul trecut şi de atunci au primit actualizări periodice, potrivit unui oficial. Pentru moment nu există informaţii că un atac cu ricină este iminent, dar unii experţi susţin că grupări afiliate Al-Qaida încă încearcă să transforme ricina într-o armă eficientă.

Oficialii citaţi susţin însă că utilitatea ricinei ca armă este limitată deoarece substanţa îşi pierde capacităţile la soare şi în zone uscate şi, spre deosebire de alţi agenţi, nu este absorbită cu uşurinţă prin piele. Yemenul este o ţară unde clima este uscată şi caldă, ceea ce reprezintă o provocare în plus pentru militanţii care încearcă să obţină ricină aici.

Ricina este o substanţă extrem de toxică, fiind otrăvitoare dacă este inhalată, injectată sau înghiţită. O doză similară cu câteva grăunţe de sare poate ucide un adult.

6 comentarii

betivul 13-08-2011 - 14:27

n-au folosit-o rusii, la lichidarea dizidentului bulgar, la londra……

Ghita Bizonu' 13-08-2011 - 19:21

Si kakaya problema ?!
Ricin se gaseste…. Sa produci ricina iti trebuie un chimist si un laborator …Mare lucru n-am ce zice. Da daca as fi al Qaeda m-as orineta catre sarin . Secta Aum l-a obtinut si folosit .Deci se poate !!!
Si ar mai fi si alte ipotnuze „dargute” De ex clorul este folosit in induistria electronica si altele… O cisterna incaracata cu clor si deturnata ….ma rog are un dezavamtj – nu se foloseste in Afganistan…dar potentialii „beneficiari” risca sa aiba!!

Ghita Bizonu' 13-08-2011 - 19:28

Sinucidereea rationala a Occidentului

Tata imi zicea ca Lenin ar fi zis ca „capitalistu este unu care iti vinde si funia cu care vrei sa il spanzuri

Zilele astea Presedintele Bancii Mondiale avetizeaza:

Economia globabă, intrată într-o „fază şi mai periculoasă
Preşedintele Băncii Mondiale a estimat totodată că această criză a fost pe cale de a transfera „foarte repede din punct de vedere istoric” puterea economică a Occidentului către China, care poate însă „să nu-şi asume acest rol”, preocupată fiind de propriile sale probleme.

Adica musiu asta are niste probleme pe care crede ca ar trebui sa le rezolve China! Da’ unde era musiu asta cand Occidentu (adica bastanii finaciari) transferau productia in China si ziceau „globalizare” , „delocalizare” si „competitie”. Azi chinezii au si productia si tehnologia ba au cumparat si Volvo si Rover (adica know how ul).
Acu asta se sperie (asa cum copii isi zic povesti cu Bau Bau !) ca China nu isi va asuma nu stiu ce rol Pesemne a-l intretine pe al pe lefuri babane. Trebuia sa se gandeasca onainte daca nu cumva China are nitel alte obiective . Acu e prea tarziu !!! banii sunt la chinezi si daca vrei sa ii frigi naspa te frigi! Sau si mai naspa daca vrei sa ii frigi pe chinezi si produci o prabusire a dolarului raman bastanii cu dolari de cont (nici macar hartie) care nu fac nimic si cam atat si musiu asta ramane pe drumuri …

Si ca sa fiu rautacios – imi si ichipui cum gasca libertariana se va delocaliza fizic in China sa le explice alaora ca confucianisul este gresit si ca principiile chinezesti clasice :
1)dintai zeii
2)pe urma stramosii
3)pe urma conducatorii
4)pe urma familia
5)la sfarsit tu!
trebuiesc rasturnate ca sa cunoasca si China succesurile riots urilor (au si ei ..) londoneze.
Si sa ma intorc la ce – cica – ar fi zis Lenin. Misto este ca Chinei i s-a livart fabrica, tehnologia si materia prima pe gratis, pardon credit, ca deh platea contribuabilu occidental , ieri producator azi „asistat” …

Aici sau daca doriti pe vremea la Politica si economie mondiala.
Pe Vremea va garantez ca adminu e cam lasa-ma sa te las …

Tache 14-08-2011 - 06:53

Asa zisa Democratie s-a sprijinit intotdeauna pe o plantatie de scalvi. Ea nu poate supravietui fara sclavi, sclavagismul ii curge in vene. Sa ma contrazica cineva care a citit putina istorie si este capabil sa gandeasca cu capul lui.

Cu China a luat plasa. Ar fi trebuit sa fie Marea Plantatie, care sa asigure stabilitate sistemului, dar conducatorii Chinei nu au fost suficient de corupti. Aveau de la inceput planuri de marire. Acum occidentul se va prabusi intr-o baltoaca de sange, muci, sudoare si lacrimi.

Sistemul isi atrage potentialele victime stimulandu-le apetitul, dupa care le leaga streangul de gat. Imaginea sistemelor occidentale este precum RSR ar fi prezentat doar viata celor din Comitetul Central si cea a lui Nicusor si ar fi pretins ca asa arata comunismul. Asa au procedat cei din occident, cu modificarile de proportie corespunzatoare, adica datorita plantatiilor si a coloniilor, CC-ul lor era mult mai numeros, cuprindea milioane de persoane.

Acum tugulanul roman este intr-o mare dilema. Desi el credea ca va fi in CC, asa cum spunea reclama, acum s-a trezit pe plantatia de sclavi, la fel cum s-a intamplat si cu cei dinaintea lui. Nu a reusit sa-si controleze nici el apetiturile. Sistemul se va prabusi, dar deocamdata se sprijina puternic pe tugulan.

Nasoala dilema pentru tugulan. Actiunea se va sfarsi doar dupa ce tugulanul va fi stors ca o lamaie si va ramane un ambalaj fara continut.

Ghita Bizonu' 14-08-2011 - 12:24

Nu numa tugulanu ci si teleptualu care dupa stoarcerea tugulanului va descoperi ca valoarea sa de piata este ZERO !(ma rfer la gasca aia ce corecti politici care iecspoca tugulanului ca asa trebuie sa fie)
Insa cu China au luat plasa de prosti. Ei jucau jocul „statul sa nu se bage” si si-au bagat boii in jug cu un Stat care avea obiectivele sale definite si de cea mai veche cultura scrisa (adica dictionar de rime de peste 2000 anui in vigoare si azi!) . Si crupt sau nu Staul chinez are o agenda diferita : China First!

Americanul 15-08-2011 - 21:14

PROTOCOALELE INTELEPTILOR ZIONULUI====este o carte super

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult