Acasa Top SecretServicii secrete Brazilia – Cȃte persoane au semnat petiția de a-i oferi azil lui Snowden

Brazilia – Cȃte persoane au semnat petiția de a-i oferi azil lui Snowden

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Peste un milion de persoane au semnat o petiţie care cere Braziliei să-i ofere azil lui Edward Snowden, autorul dezvăluirilor despre programele NSA.

Brazilia - Cȃte persoane au semnat petiția de a-i oferi azil lui Snowden (foto: businessinsider.com)

Lansată la sfârşitul lui 2013, această petiţie a fost semnată până luni de 1,06 milioane de persoane din întreaga lume. Noul obiectiv fiind obţinerea a 1,25 milioane de semnături. În cererea adresată preşedintei Braziliei Dilma Rousseff şi ministrului brazilian de Justiţie José Eduardo Cardozo se arată că, „în calitate de cetăţeni ai lumii, consternaţi de încălcarea masivă a vieţii noastre private, vă cerem să oferiţi azil lui Edward Snowden. În calitate de lider al luptei mondiale pentru un Internet liber şi pentru menţinerea vieţii private a indivizilor, Brazilia este adăpostul ideal”.

Într-o scrisoare deschisă adresată brazilienilor, publicată în decembrie, Edward Snowden, care a obţinut azil temporar în Rusia, până în august, a apreciat că Brazilia, care are o puternică tradiţie în privinţa acordării azilului, este „una dintre democraţiile cele mai interesante şi mai vii din lume”. Rousseff a denunţat, atât în ţară, cât şi la ONU, spionajul american care, potrivit unor dezvăluiri de presă la originea cărora se află Snowden, a vizat comunicaţiile preşedintei, dar şi pe cele ale companiei publice petroliere Petrobras şi cetăţenilor brazilieni.

Ea a refuzat să se pronunţe în privinţa unei eventuale acordări a azilului lui Snowden, atât timp cât Brazilia nu a primit o cerere în acest sens. Conform mediafax, campania în favoarea găzduirii informaticianului a fost lansată de către brazilianul David Miranda. El este partenerul jurnalistului american Glenn Greenwald, instalat în această ţară, care a divulgat un anumit număr de documente furnizate de către Edward Snowden.

2 comentarii

pathfinder 28-01-2014 - 12:05

Toate semnaturile sunt de fapt ale braziliencelor focoase care vo si ele o bucatica alba de piele!
Sau de ce vor ele acolosa…
Nu vezi ce moaca de inocent are???

Ufufuf…

MI-5 29-01-2014 - 23:12

nici moaca ta nu e mai breaza…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult