Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE – Bruxelles – a doua zi de alertă teroristă

UPDATE – Bruxelles – a doua zi de alertă teroristă

scris de D.S.S.
2 afisari

UPDATE – Diferite operațiuni sunt în curs de desfășurare din cauza amenințării teroriste” în Belgia, a declarat poliția federală pentru AFP, cerând în mod expres să nu se menționeze locurile unde ele se desfășoară.

Poliția „cere mass-media să nu facă comentarii în direct asupra acțiunilor curente, menționând locuri de exemplu”, a adăugat un purtător de cuvânt. Parchetul federal „va face o conferință de presă când totul se va termina”, a adăugat el.

Bruxelles se află pentru a doua zi consecutiv sub alertă teroristă, metroul și centrele comerciale fiind în continuare închise, în timp ce un important dispozitiv al poliției și armatei caută mai mulți suspecți ce ar avea legătură cu atacurile teroriste de la Paris și sunt bănuiți că ar intenționa să execute atentate și în Belgia, transmite AFP.

bruxelles alerta teroristaUnul dintre cei căutați este belgianul de origine marocană Salah Abdeslam, participant la atacurile de la Paris și care apoi a revenit la Bruxelles, unde se ascunde de nouă zile. Se presupune că inițial el a dorit să se sinucidă la Paris detonând o centură cu explozivi, la fel cum au procedat alți 7 participanți la acele atacuri, dar ar fi renunțat cel puțin pentru moment la această idee, pe care ar putea să o pună în practică la Bruxelles.

‘Urmărim situația minut cu minut. Nu are niciun rost să ascundem ceva. Amenințarea este reală, dar facem totul zi și noapte pentru a face față’, a declarat sâmbătă ministrul belgian de interne, Jan Jambon. El a precizat că duminică după-amiază Consiliul național de securitate va face o reevaluare a situației, iar alerta teroristă, aflată acum la nivelul maxim, va fi reconsiderată numai atunci când amenințarea va diminua. Pe lângă eventuala redeschidere a metroului, trebuie luată o decizie și în ceea ce privește școlile, o problemă importantă fiind și funcționarea centrelor comerciale ce sunt închise de sâmbătă.

Potrivit unui responsabil al poliției, s-a decis închiderea centrelor comerciale și a metroului întrucât teroriștii kamikaze atacă de obicei zonele aglomerate, dar și pentru a facilita acțiunile de căutare desfășurate de poliție și armată, forțele acestora fiind acum vizibile pe străzile din Bruxelles.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult