Acasa Top SecretServicii secrete Cȃt de mult afecteazǎ spionajul cibernetic chinez companiile din SUA

Cȃt de mult afecteazǎ spionajul cibernetic chinez companiile din SUA

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

FBI a acuzat statul chinez cǎ rǎzboiul cibernetic agresiv provoacǎ fiecare an pierderi în valoare de miliarde de dolari companiilor americane.

Cȃt de mult afecteazǎ spionajul cibernetic chinez companiile din SUA (Foto:wired.com)

Cȃt de mult afecteazǎ spionajul cibernetic chinez companiile din SUA (Foto:wired.com)

Directorul FBI James Comey a afirmat duminicǎ, 5 octombrie, cǎ imensa majoritate a companiilor americane au fost deja vizate de acest tip de activităţi. „Există două feluri de societăţi mari în SUA. Cele care ştiu că au fost piratate de către chinezi şi cele care nu ştiu că au fost piratate de către chinezi„, a declarat Comey în emisiunea „60 Minutes” a postului CBS. Acesta a adǎugat cǎ pierderile anuale provocate de către atacuri cibernetice lansate din China sunt „imposibil de numărat”, dar sunt de ordinul „miliardelor”.

Întrebat despre ţările care vizează SUA, Comey a spus „nu vreau să vă dau o listă completă. Dar pot să vă spun că în capul listei se află chinezii”. Șeful FBI a citat ca exemplu inculparea, în mai, a cinci ofiţeri din cadrul armatei chineze pentru că au furat, în perioada 2006-2014, secrete comerciale de la întreprinderi americane specializate în energie nucleară sau solară şi în metalurgie. În opinia directorului FBI, hackerii vizează acest informaţii spre profitul industriei chineze, care este scutită în acest fel să fie „nevoită să inventeze”.

Cu toate acestea, Corney a precizat cǎ un lucru bun este faptul cǎ hackerii sunt ușor de reperat comparȃndu-i cu „nişte hoţi beţi.”, care „sparg uşa de la intrare, trântesc vaza şi pleacă cu televizroul sub braţ”. „Sunt pur şi simplu prolifici. S-ar putea spune că strategia lor este «vom fi peste tot, mereu. Şi nu vor reuşi să ne aresteze niciodată»”, a mai declarat şeful FBI, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult