Acasa Top SecretServicii secrete Care e miza transferului STS de la Cotroceni la Interne

Care e miza transferului STS de la Cotroceni la Interne

scris de C.S.
8 afisari

Transferul controlului asupra Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) la  Ministerul Afacerilor Interne (MAI), mutare asumată public de premierul Victor Ponta, ascunde mize cu iz electoral, scrie ziarul gandul.

Mutarea STS din ograda CSAT la MAI ascunde mize nebănuite.

Deși întregul scandal STS a pornit de la eşecul operaţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni, asanarea acestuia a migrat încet-încet într-o direcție diametral opusă. Practic, reorganizarea STS ca departament al MAI este o mutare cu bătaie mult mai lungă decât ne-am fi putut închipui la prima vedere.

Controlul STS, aşa cum desemnează chiar proiectul de lege relaţia viitoare dintre Interne şi noul Departament de Telecomunicaţii Speciale, înseamnă inclusiv controlul asupra transmiterii datelor legate de prezenţă în ziua alegerilor şi a rezultatelor finale din fiecare secţie de votare, prin procesele verbale scanate şi trimise prin internet, servicii asigurate de STS.

Un sistem similar, dar nesecurizat, de transmitere prin SMS a prezenţei la vot şi chiar a rezultatelor parţiale, a fost implementat de PSD la referendumul din 2012 şi descris amănunţit ulterior de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat Liviu Dragnea, coordonatorul politic al campaniei USL la acea vreme.

Traseul legii a fost gândit de PSD în cele mai mici amănunte, pentru a întâmpina cât mai puţine piedici până la semnătura finală. Astfel, pentru a evita avizul CSAT, proiectul le-a fost pus în mână aleşilor PSD, ca iniţiativă parlamentară, chiar dacă autorii reali ai textului sunt, potrivit lui Victor Ponta, „specialiştii de la Interne”.

Iniţiativa a fost anunţată umăr la umăr cu liderii PNL şi UNPR, majoritatea parlamentară fiind asigurată. Mai mult, actul normativ care intră astăzi în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor este propus a fi discutat în procedură de urgenţă, ceea ce îl poate propulsa la promulgare în câteva săptămâni. Singurul obstacol semnificativ al legii, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu nu o poate trimite la reexaminare decât o dată, poate fi doar Curtea Constituţională, în care, cel puţin în conformitate cu algoritmul politic, USL are majoritate.

Avansarea proiectului de lege, depus oficial la Parlament luni seara, creşte totodată miza numirii noului ministru al Internelor care depinde de semnătura preşedintelui Traian Băsescu. În actuala configuraţie a Guvernului, postul le revine liberalilor care ar urma să facă o propunere oficială vineri.

Din 1996 şi până astăzi, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost „organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege”. Instituţia are structură militară şi face parte din Sistemul Naţional de Apărare.

Concret, STS le pune pe birouri demnitarilor câte un telefon cu fir scurt şi le securizează convorbirile pentru a evita scurgerile de informaţii secrete. Celebrul „telefon negru” de la Cotroceni la care Traian Băsescu îl trimitea în vara anului 2012 pe Crin Antonescu să apese tasta 3 este asigurat de STS.

Din 2007, STS a fost însă cooptat şi în asigurarea comunicaţiilor dintre secţiile de votare şi birourile electorale judeţene sau cel central, pentru securizarea datelor şi pentru acurateţea informaţiilor transmise pe parcursul zilei, mai ales în legătură cu prezenţa la urne.

STS dă fiecărui preşedinte de secţie de votare un telefon mobil special cu care sunt transmise la BEC informaţiile din teritoriu. Aşa se face de exemplu raportarea prezenţei pe care BEC o anunţă la intervale regulate de timp şi public. La finalul zilei, după numărarea voturilor, procesele verbale cu rezultatele finale sunt scanate şi introduse în sistemul informatic al AEP, serviciile fiind furnizate tot de STS.

Azi, STS asigură confidenţialitatea şi protecţia comunicaţiilor pentru: Parlament, Preşedinţie, Guvern, instituţiile din domeniul apărării şi ordinii publice, administraţia publică centrală şi locală, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională. Funcţionează în coordonarea CSAT şi este controlat de Parlament, prin comisiile pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională ale celor două Camere.

Proiectul de lege semnat de 140 de parlamentari ai PSD transformă actualul serviciu special într-un departament din ministerul de Interne. Pe modelul DGIPI, celebrul „Doi şi un sfert”, care funcţionează tot la Interne”, şeful Departamentului ar urma să aibă rang de secretar de stat şi să fie, astfel, numit de prim-ministru. la fel ca şi cei trei adjuncţi, cu unul mai mult decât în prezent.

76 comentarii

urbos 04-02-2014 - 13:14

Stim, Basescu s-a folosit de STS ca sa fure alegerile. Acuma ce-s guitaturile astea pentru ca i se ia infractorului jucaria?

pathfinder 04-02-2014 - 13:27

„Controlul STS, aşa cum desemnează chiar proiectul de lege relaţia viitoare dintre Interne şi noul Departament de Telecomunicaţii Speciale, înseamnă inclusiv controlul asupra transmiterii datelor legate de prezenţă în ziua alegerilor şi a rezultatelor finale din fiecare secţie de votare, prin procesele verbale scanate şi trimise prin internet, servicii asigurate de STS.”
Stii numai tampenii nefericitule…

pathfinder 04-02-2014 - 13:40

Te afunzi tot mai mult…
Si daca statea in noaptea aia cu datele pe ecran inseamna ca a furat?!?

Asta presupunand ca ce gavaresti tu acolo e adevarat.
Din ce stiu eu PDL-ul avea exact acelasi sistem ca si PCR-ul .. pardon PSD-ul. Doar ca mai bine organizat.

Inca o data, pentru mintile incete:
Daca avea date inseamna ca a furat la alegeri? 🙂

urbos 04-02-2014 - 14:28

Tu ai vrut sa faci o gluma spunand ca PDL era ca PSD si ca PCR, este? Hehehe, dobitoc sinistru, cum ti-o ia gura aia de muist inainte…

UnUL 04-02-2014 - 14:34

Buboșel, ori ești total idiot și chiar nu pricepi, ori ai făcut pe tâmpitul – și ai rămas așa!
Să reluăm ce spunea dl. Pathfinder: PDL AVEA EXACT ACELAȘI SISTEM DE NUMĂRĂTOARE PARALELĂ CA ȘI PSD (ADICĂ NOUL PCR!), numai că la PDL funcționa mai bine.

UnUL 04-02-2014 - 14:43

@C u r Bubos. Tu ești total cretin. Sistemul de numărătoare paralelă al partidelor e una, STS-ul e cu totul altceva. Și dacă nu înțelegi de ce STS-ul nu trebuie politizat și pus în subordinea unui ministru politic ești chiar mai tâmpit decât pari (ceea ce e extrem de greu!).

Antibasistul 04-02-2014 - 23:14

PTIU basistilor in veci blestemati, ptiu de mii de ori!!!!!

UnUL 05-02-2014 - 00:00

@Bășinel scuipăciosul
Iar îți curg balele, neicușorule? Groaznic cu excesul ăsta de salivă. Să te scalzi tot timpul în propriile tale bale… !
P.S. 2595-2596.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2014 - 00:17

@Sputernickul cu 14 nickuri’

Psst ! fara asta ai fi MORTh !
Din balele ciuhabului
si kkt-ul viermmelui
i-ti duci
Existenta !

Antibasistul 05-02-2014 - 05:54

Basistii-s cei mai mari cretini, retardați, nebuni!!!

UnUL 05-02-2014 - 09:19

@Bășinel, Bășinel, ia un rudotel !

Antibasistul 06-02-2014 - 00:45

Du-te dracului porc basist, impreuna cu toți basistii!!!!!!!!!!

UnUL 06-02-2014 - 08:14

@Bășinel
„du-te dracului cu toți basistii!” – copy-paste 834
„porc basist” – copy-paste nr 43
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3874

UnUL 04-02-2014 - 14:29

Domnule Pathfinder, explicația e clară, dar numai pentru cei ce gândesc, nu și pentru talibanii USL-inoși.

mircea 04-02-2014 - 13:20

O nevinovata intrebare pe care o pun boului uN-nUL:de ce nimeni nu mai vrea sa fie sef de sectie de votare???stiind ca marea majoritate erau profesori!?!?Pai voi portocaliilor le-ati pus in carca toate furaciunile facute de PeDeLepre.Se stie ca dascalii fac partedintre cei cinstiti,nu ca popii,securistii care nu au intentia sa se pocaiasca.Stii care-i diferenta dintre unu care impaiaza animale si un popa??,cel care impaiaza animale le iau numai pielea,pe cand……..intreabal pa Mefisto cel care rade cu gura pana la urechi in mijlocul lor

pathfinder 04-02-2014 - 13:48

Pentru ca incepand de la referendum se fura.
Si se fac presiuni din partea partidelor politice aflate la putere.
Si de raspuns nu raspund aia de fac presiuni ci seful sectiei de votare.
Ai inteles bre?

pathfinder 04-02-2014 - 14:36

„te duci cu leprele de procurori peste oamenii simpli, sa-i intrebi cu biblia pe capota, cu cine au votat”
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Antena 3 dixit….
Nefericitule…

urbos 04-02-2014 - 14:39

E realitate ma schizofrenicule, sau tot n-a lovit dementul copilul?

pathfinder 04-02-2014 - 14:43

Revine realitatea curbosului.
Aia de pe A3…

De ce ma mai chinui cu nefericitul asta?!?

UnUL 04-02-2014 - 14:46

@C U R BUBOS
Boule, nu a întrebat niciodată nimeni pe cineva cu cine a votat, ci DACĂ a votat, și dacă a votat DE MAI MULTE ORI. Restul nu e treaba justiției.

pathfinder 04-02-2014 - 15:07

@Huhu
Simteai nevoia sa argumentezi si tu…
Nu-i asa? 🙂

UnUL 04-02-2014 - 14:30

De ce nu vrea? Simplu, pentru că pierzi o zi și o noapte și ești plătit de tot rahatul.

pathfinder 04-02-2014 - 14:37

Cunosc o doamna care de la referendum nu mai vrea.
Si cauzele sunt cele descrise la 04-02-2014 at 13:48.
Nu a vrut sa inchida ochii….

UnUL 04-02-2014 - 14:41

Tu ai fost vreodată într-o comisie dintr-un centru de votare? Dacă nu, ține-ți naibii pliscul!

pathfinder 04-02-2014 - 15:12

Da mai marlane.
Doamna respectiva a fost sefa sau nu in toate comisiile de la sectiile de votare din 1990 pana in 2012.
Dupa care a renuntat.
Nu a vrut sa inchida ochii…

pathfinder 04-02-2014 - 15:45

Era pentru urbos…

pathfinder 04-02-2014 - 15:46

Stau si ma intreb de ce ii mai permiteti individului sa posteze daca dupa aceea taiati si faceti harcea-parcea forumul…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 15:08

Miza transferului S T S este cunoscuta dupa episodul ALEGERILOR din 2009 , cind a fost castigata de PSD si in ziua alegerilor si TRUCATA si FURATA in aceiasi noapte gratie REZULTATELOR MASCATE si FURATE la PARIS , cu concursul ambasadorului Baconski si cu transmiterea datelor ERONATE de STS , respectiv de directorul ei , Marcel Opris !
Ce ESTE atat de GREU de INTELES ! ? !
Basescu MINTE pe FATA si face orisice sa i-si vada PIELEA …scapata !

Basescule , fii GALANT si incearca
Sa ne minti , mai ELEGANT !

pathfinder 04-02-2014 - 15:34

Daca nu era clar….

„Motto: „Oamenii nu mai vor sa fie sefi de sectii de votare, s-au speriat” – Constantin Nicolescu, seful PSD Arges, baron local condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare. Aceasta fraza e cheia pentru a intelege atacul PSD la adresa Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), atac coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea si sustinut public de premierul Victor Ponta. Cu patru luni inainte de alegerile europarlamentare, PSD se confrunta cu o situatie nemaiintilnita: vestitii aparatcik-i, mindria si forta partidului, se tem ca structurile stratului vor impiedica posibilele incercari de fraudare a votului. Prin preluarea STS la Guvern, conducerea centrala PSD are acum ocazia sa dea o asigurare baronilor si aparatului de partid.”
Cristian Pantazi

UnUL 04-02-2014 - 18:11

Hai să- dăm în întregime, e excelent! Deși netoții fanatizați de USL tot nu vor pricepe.
Miza STS: leac pentru frica aparatcikului PSD
de Cristian Pantazi HotNews.ro
Marţi, 4 februarie 2014, 10:23

Motto: „Oamenii nu mai vor sa fie sefi de sectii de votare, s-au speriat” – Constantin Nicolescu, seful PSD Arges, baron local condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare. Aceasta fraza e cheia pentru a intelege atacul PSD la adresa Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), atac coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea si sustinut public de premierul Victor Ponta. Cu patru luni inainte de alegerile europarlamentare, PSD se confrunta cu o situatie nemaiintilnita: vestitii aparatcik-i, mindria si forta partidului, se tem ca structurile stratului vor impiedica posibilele incercari de fraudare a votului. Prin preluarea STS la Guvern, conducerea centrala PSD are acum ocazia sa dea o asigurare baronilor si aparatului de partid.
Pentru succesul electoral al PSD este vitala implicarea electorala a baronilor locali si a aparatului de partid din spatele acestora, dupa cum a aratat-o referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
Numai ca, la aproape doi ani de la preluarea postului de premier de catre Victor Ponta, conducerea partidului a esuat in aproape toate tentativele de a inlatura amenintarea institutiilor securistice ale lui Basescu, dupa cum le-a caracterizat premierul insusi. Cu alte cuvinte, serviciile de informatii continua sa alimenteze procurorii cu informatii, procurorii continua sa instrumenteze dosare, judecatorii continua sa pronunte condamnari. Toate – vesti proaste pentru acei baroni si aparatcik-i PSD obisnuiti sa performeze la alegeri prin trucarea procesului electoral.
Au fost doi ani de incercari esuate de oprire a acestui groznic malaxor in care sint prinsi penalii. Baronii locali ai PSD cad pe banda rulanta, chiar si micii actori de care s-au folosit Liviu Dragnea si partidul sau la referendumul din 2012 sint condamnati.
E logic, deci, ca baronii sa ceara protectie pentru ei si pentru oamenii lor daca centrul vrea rezultate la europarlamentare, alegeri fara nici o miza pentru acesti baroni. E logic ca baronii sa puna presiune pe conducerea centrala a partidului pentru ca institutii-cheie sa fie oprite din activitatea lor. Pina acum, destructurarea ANI, DNA, Inaltei Curti sau a serviciilor secrete nu a reusit.
E fireasca frica activistului de partid, fie el mic sau mare, dupa cum o recunoastea candid baronul PSD de Arges intr-o conferinta de presa. Nicolescu, pilon de baza al sistemului PSD, stie ca sistemul intern de organizare pesedist va performa slab la alegeri. De frica. PSD nu a putut face nimic pentru cei doi condamnati in dosarul referendumului, primii condamnati dintr-o lista care se anunta lunga.
Accidentul aviatic din Apuseni a venit ca o manusa pentru dorinta PSD de a confisca unele dintre institutiile-cheie. A fost ales STS. Nu a contat ca raportul intocmit de vicepremierul Gabriel Oprea exonera STS de raspundere. Nu a contat evidenta, aceea ca Internele si Transporturile nu si-au facut treaba, nu a contat ca Ministerul Apararii avea informatii mai exacte despre locul prabusirii avionului. Tunurile PSD au fost puse pe STS, investit de imaginarul colectiv al aparatcik-ului pesedist cu vina pentru dezvaluirea fraudelor de la referendumul din 2012.
Aparatul de partid al PSD are nevoie de o infuzie de incredere pentru a performa la cei mai inalti parametri de eficienta in alegerile din 2014. Asta e miza principala a proiectului de lege pentru trecerea STS la Guvern. Sigur, mai e si miza economica a contractelor publice, dar ea e deja secundara.

UnUL 04-02-2014 - 18:11

Erată : ”SĂ-L dăm..”

digital 04-02-2014 - 20:10

omoară-ți plozii și apoi dă-ți foc , târâtura dreq !
doar inepții ești în stare să redai, auzi la tâmpit….de Cristian Pantazi HotNews.ro, pișa-m-aș pe mormânții lu mătta !

UnUL 04-02-2014 - 21:03

În loc să înjuri, să blestemi și să jignești ca mârlanul ce ești, mai bine demontează – dacă poți – cu argumente afirmațiile domnului Pantazi.!

digital 04-02-2014 - 22:02

băi, tu ai impresia că-mi pierd energiile cu proștii tăi?!
du-te dreq cu ei cu tot, demontează-le tu bujiile stricate, pe mine nu mă pasionează toți retardații !

ancuta 04-02-2014 - 22:20

scarno copypaste,
băi, tu ai impresia că-mi pierd energiile

Da ce lupa mea ai de facut decat sa stai pe aici si sa ti-o freci?
‘te-n kyp pe unde bei apa!

jan dinu 04-02-2014 - 22:21

Marca inregistrata patentata de ZIUAVECHE :
>> PIsa-m-as pe mormintii lu mata << !
postata de DIGITAL (tzigan ) scursura iesita din canal !!!
JD-USA

digital 04-02-2014 - 22:30

ancuta
04-02-2014 at 22:20
poate… să mi-o freci, retardato !

UnUL 04-02-2014 - 22:47

Sigur, Degețel : unul care susține o teorie logică și coerentă și o fundamentează pe argumente e prost. Tu care nu ești în stare să depășești stadiul atacului la persoană, a înjuriei grobiene și a mitocăniei ești un geniu pustiu.

digital 04-02-2014 - 23:11

UnUL
04-02-2014 at 22:47
adică după capul tău fracturat lătrăturile tale ar fi argumente, ai?!

cine dreq crezi că mai pune botul la mizeriile voastre ieftine, bă lepră !

UnUL 04-02-2014 - 23:58

Eu acuma vorbeam de argumentele autorului articolului, cretin patentat! Despre mine vorbim cu altă ocazie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 21:59

Contrapropunere;

Sa-l Udam,mai bine ,
Merita , deplin;

Baie de … multime !

http://baselandia.files.wordpress.com/2012/02/baie-de-multime3.jpg?w=645&h=394

jan dinu 04-02-2014 - 22:28

Fomistule , VARANUL inceteaza sa-ti
mai — DEA TAINU — ,gaseste alte cururi
sa le lingi … sa ai bani pentru covrigi !!!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 22:31

….janne dilo
dau bule mule cea daca

urbos 04-02-2014 - 23:08

HAI SA NE DISTRAM SI SA VEDEM CE ZICE SCURSURA DE LA HOTNEWS.

Javra, avand ca subiect STS, incepe bine. Incepe cu Constantin Nicolescu. Hahahaha!
Apoi, cretinopatul, scoate din burta scenarii. Daca viermele, spune cu gura lui ca un cur, ca STS e bun la alegeri, inseamna ca pana acuma i-a folosit Kiorului si leprelor lui, asa nu am putut afla de fraudele facute de Kior si ai lui, la alegeri. O spune cretinoidul, cu gura lui. Ma rog, pana lui…
Schizofrenicul, ca orice basist, o ia pe aratura, grohaie despre „penali”, evident toti penalii sint la aia care nu-s cu Bashina al lui. In acelasi timp, mesteca precum malaxorul de tot el vorbeste, cacat basist, venind cu vechile clisee basiste si cuvinte „cheie” invatate la securitate, precum „baronii”. Bla, bla, bla….
Starpitur acontinua apoi cu aberatii. Dementul grohaie ca STS n-avea treaba cu salvarea in cazul avionului prabusit. Dementu basist nu vrea sa stie ca STS e responsabil de 112, ca gunoaiele au dat date aiurea etc, nu-l intereseaza pe cretin ca macar de onoare si tot demisionezi, asa cum a facut Stroe, sau poate chiar directorul ROMATSA, ca nu te-a cacat ma-ta sef la STS.
In concluzie textul acestui prapadit prost basist, e doar o speculatie, in care se amesteca reaua credinta si ticalosia pura.
La speculatie zici ca-i Neacsu. Asteptam lindicul sa guite sfertodoct.

UnUL 04-02-2014 - 23:55

Interesantă analiză de text. Interesantă prin tâmpenia ei.
1. Se pare că habar n-ai ce e un motto și care e rolul lui la începutul unui text.
2. Apoi nimeni nu scoate din burtă niciun scenariu, se subliniază doar eșecurile încercărilor USL în a-și pune gabja pe justiție – încercări incontestabile, și eșecuri evidente. Numai cretinii USL-inpși ca tine se fac că nu le văd.
3. Nimeni în afară de tine nu grohăie pe aici. Dl. Pantazi reamintește doar condamnările de mari corupți pe care eforturile disperate ale USL nu au reușit să-i albească ca la Nufărul și care acum sunt în pușcărie sau se pregătesc să intre. Și nu știu de ce te supără cuvântul devenit deja clasic „baronii”, este un cuvânt mult prea elegant – un eufemism – pentru a desemna niște hoți de drumul mare și niște escroci ca Oprișan, Constantinescu, Dragnea, etc.
3. Evident că STS nu putea localiza avionul, a spus-o și doamna Ramona Mănescu. N-am să revin cu argumente, căci le-m dat o dată și este evident că cretini bătuți în cap ca tine sunt total opaci la ele.
4 Stroe nu a demisionat „de onoare” (deși el e principalul vinovat că nu a convocat și condus comandamentul de criză), a demisionat – mult prea târziu – pentru că a primit un șut în dos.
5. În totă pseudo-argumentația ta, nu spui absolut nimic decât clișee „pigmentate” cu un limbaj de vidanjor și o nesimțire extremă.

urbos 05-02-2014 - 00:44

Rolul „motto-ului” e sa abata directia d ela subiect, ca sa bata campii cu scenarii de prost basist.
Incercarile DEMOCRATICE ale USL, s-au lovit de dementa cu care lepra de la Cotroceni isi apara slugile. Esecurile sint un minus pentru democratie si un plus pentru un regim ticalos ca al lui Basescu.
Domnul Pantazi suge poola, ca nu despre condamnari trebuia sa grohaie, ci despre STS, ca asa a pretins el ca face un articol de cacat.
STS, vierme, nu localizeaza avioane, localizeaza in mortii ma-tii, apelantul la 112 aflat intr-o situatie critica! Pricepi starpitura umana?
Stroe a demisionat in gatu ma-tii, de onoare de neonoare. Numai lepra voastra securista isi tine javra in functie sa se frece lindic sfertodoct.

Ereticul 05-02-2014 - 03:47

Domnule profesor UnUL,
In opinia mea greseala de fond a articolului propus de dvs. consta in necesitatea USL de a frauda viitoarele alegeri.
Mai precis, daca in 2012 USL a „fortat” pragul de 50%, pentru 2014 castiga oricum cu o majoritate lejera fara „miracole a la Dragnea” (voteaza si mortii, procente de 200%, etc.) iar statisticile sau verificarea STS in acest caz sunt inutile.
Punctul doi – daca STS are in atributii localizarea apelantilor 112 atunci este implicat – chiar si fara voie – in accidentul aviatic. Si pentru lipsa de eficienta se cere o plata, respectiv capul serviciului. Nu ca ar fi neaparat logic, dar asa este corect, atat timp cat au cazut si alte capete.

Antibasistul 05-02-2014 - 06:21

un NUL minte ca-i profesor, e doar un cretin fara pereche, propagandist-postac basist, un retardat!

UnUL 05-02-2014 - 09:05

@Cur BUBOS
1. Asta în viziunea (sau în „vizuina”) ta, nătărău mic. N-am să-ți predau acum o lecție : n-am nici timp nici chef să pierd vremea cu dobitocii, dar caută tu pe „Goagăl” ce e un motto și la ce folosește!
2. USL este cea mai nedemocratică formațiune care a guvernat până acum Românie, așa că nu vinde castraveți grădinarului cu „încercările DEMOCRATICE” ale USL…!
3. Păi despre STS și scrie domnul Pantazi, mai exact explică de ce vrea USL să pună laba pe el și să-l politizeze.
4. Pricepe naibii o dată că STS nu are nici mijloacele tehnice nici dreptul legal să localizeze un telefon mobil!
Deci NU ARE NICIO RESPONSABILITATE ÎN CE S-A ÎNTÂMPLAT.

UnUL 05-02-2014 - 09:06

@bĂȘINEL
CREZI CE VREI, PUȚIN ÎMI PASĂ. PĂRERILE UNUI CRETIN TOXIC CA TINE NU SUNT RELEVANTE.

UnUL 05-02-2014 - 09:18

@Ereticul
Din toți cei care îmi dau replica aici, sunteți singurul care meritați cu adevărat un răspuns. Deci o să încerc să vi-l dau.
– Aveți dreptate în ce privește parlamentarele trecute, USL ar fi câștigat oricum zdrobitor, nu datorită celor 4 milioane și jumătate de nătărăi care i-au votat ci a celor 10 milioane de „scârbiți” care au stat acasă. De aceea s-a și fraudat mult mai puțin decât la referendum.
Problema e că după aproape 2 ani de dezastruoasă guvernare USL, mulți oameni care gândesc (nu vorbesc de masa de manevră oarbă și negânditoare a USL-ului, „electoratul captiv” cu maximum 8 clase și cumpărabil cu un blid de linte!) au început să se trezească, și „cotele” USL-ului încep să scadă (nu atât de repede și de abrupt pe cât ar fi normal – ceea ce dovedește că „masa critică” de nătărăi din România” se menține ridicată! – dar totuși…). Deci USL-așii încep să realizeze că nu-și pot bate jos de această țară la infinit. Și atunci trebuie dă-și „asigure spatele” pentru viitoarele alegeri. subordonarea STS-ului fiind doar una dintre căi.
– În ceea ce privește responsabilitatea STS-ului, rolul său era să preia apelul și să-l transmită la ISU, ceea ce a și făcut. deci nu a greșit cu nimic.
Vă trimit mai jos un excelent articol care analizează impecabil greșelile majore care s-au făcut la salvarea victimelor accidentului.

pathfinder 05-02-2014 - 09:20

@Ereticul
Vin si prezidentialele…

Virgiliu Soare 04-02-2014 - 19:40

Domnul Victor Viorel Ponta urmareste cu orice pret acapararea puterii absolute in stat. Ideea ca STS sa fie supus Ministerului de Interne, deci dumnealui ca sef al Guvernului, inafara de faptul ca serveste USL la controlul indeaproape al alegerilor ce bat la usa, mai serveste ideii narcisiste proprii domnului Ponta, ca va fi vesnic in functie. (A mai fost unul, tot atat de convins si acum isi scrie memoriile pe priciul puscariei). Domnul Victor Viorel Ponta nu ia in vedere faptul ca pana in momentul de fata se confrunta in activitate doar cu esecuri si lovituri (pana acum soldate cu infrangeri pe toate fronturile!) in subminarea statului de drept. Din pacate pana azi inca fara a fi tras la raspundere. Suntem convinsi ca nici aceasta aventura nu-i va da castig de cauza. Va fi fara indoiala opozitia CSAT-ului, a presedintiei si a Curtii Constitutionale. In loc sa guverneze, domnul Victor Viorel Ponta se complace in mod inutil in practicarea politiciatismului ieftin si a demagogiei prostesti, atat de daunatoare situatiei Romaniei de azi. Pentru noi, cele doua scrutinuri sunt ocazia de a termina cu pretentiile acestor hoarde infometate ce alcatuiesc USL-ul, sa le scoatem de pe scena politica. Pentru aceasta trebuie sa iesim din paguboasa neutralitate a scarbei paralizante fata de situatia politica romaneasca si sa le dam cu votul peste bot. Altminteri, mascariciul nu cunoaste oprelistea. Sa auzim de bine!

urbos 04-02-2014 - 19:44

Mars ma idiot securist la ghena.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 20:08
digital 04-02-2014 - 20:16

ce limbă de lemn are securistul….
zice amărâtul soare….In loc sa guverneze, domnul Victor Viorel Ponta se complace in mod inutil in practicarea politiciatismului ieftin si a demagogiei prostesti, atat de daunatoare situatiei Romaniei de azi.
sau…..Pentru noi, cele doua scrutinuri sunt ocazia de a termina cu pretentiile acestor hoarde infometate ce alcatuiesc USL-ul, sa le scoatem de pe scena politica.

………in vedere faptul ca pana in momentul de fata se confrunta in activitate doar cu esecuri si lovituri (pana acum soldate cu infrangeri pe toate fronturile!) in subminarea statului de drept.

UnUL 04-02-2014 - 21:04

Limbă de lemn? Se vede că nu prea știi ce e aceea.

digital 04-02-2014 - 21:58

știi tu, imbecile, că ești priceput, dreq de băsist !

UnUL 04-02-2014 - 22:43

Pentru tine, Degețel, tot ce depășește nivelul înjurăturii, a insultei grobiene, a vulgarității și mârlăniei ordinare e limbă de lemn.

digital 04-02-2014 - 23:03

voi, băsiștilor nu meritați mai mult !

UnUL 04-02-2014 - 23:33

Voi antibăsiștii nu sunteți în stare de mai mult.

UnUL 04-02-2014 - 20:58

Perfect de acord cu dumneata, cu un amendament: Victor Viorel Ponta, zis Pontocchio, nu a fost niciodată un „domn” ci un „tovarăș”, cu mentalitate și moravuri comunistoide.

UnUL 04-02-2014 - 21:00

Interesant este că cei doi indivizi cu gândire și obiceiuri securistice, susținători ai securistului Felix și a bandei de securiști și turnători de la USL îi acuză pe alții că ar fi securiști.Hoțul strigă .„Hoții!!”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 22:09

HOTULE, MINCINOSULE
TRADATOR de NEAM , mai
Ia de la mine;

Merge si-asa ….

http://baselandia.files.wordpress.com/2012/05/up.jpg?w=645

UnUL 04-02-2014 - 22:44

@Linkanghel
No link !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 22:52
UnUL 04-02-2014 - 23:32

??????????????????????!!!!!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 19:47

De IGNAT
La V O T ! ! !

basescului nu-i pasa ca a ajuns cu reputatia la nivelul urat mirositorului depus de taranul roman la privata din fundul curtii, nici de faptul ca o majoritate covarsitoare de romani oscileaza intre a-i fi scarba de asa un porc sau a-l uri mai abitir decat pe cel mai inversunat dusman personal, nici de faptul ca amicii care ni l-au varat pe gat cu incaltatorul dupa palma morala data de cei peste sapte milioane de romani au cam inceput sa se dumireasca ce si cum e cu aceseasta caricatura mioritica de dictator de eprubeta.
Nu, lui ii pasa doar sa-si salveze curu si sa-si pazeasca cu toate fortele averea imensa acumulata prin furt, parandaraturi, mita sau santaj.
In nebunia lui are senzatia ca daca are inca in mana pe sefii serviciilor, la care din motive stiute de toata lumea nu renunta neam, jumatate din duetul Kovesi-Morar, CSM-ul si Curtea Constitutionala, nu numai ca-si poate face in continuare jocurile meschine, dar are si curul asigurat dupa ce va fi terminat sejurul de la Cotroceni.
Nu stiu de ce dar cred ca se inseala amarnic si ca scenariul pe care i-l pregatesc adversarii politici sprijiniti in intentii de o mare majoritate de romani se aseamana foarte mult cu soarta porcului romanesc in ziua de ignat. Pentru ca daca ai trait si te-ai comportat ca un porc, batandu-ti joc de milioane de compatrioti, o lege a naturii spune ca este cazul sa sfarsesti precum dumnealui.
Recunosc ca desi am lucrat in meseria mea cu tehnica de localizare, actualele posibilitati de determinare a locatiei unui telefon mobil nu-mi sunt familiare decat prin prisma filmelor in care vad cum omul rau este descoperit la precizie de centimetri de omul bun care-i pune catusele si-l suie la duba.
Daca afirmatia chiombului prin care-i asigura pe romani ca STS-ul nu poate localiza decat telefoanele fixe nu este o gogonata cat roata carului de mare, atunci logica ma determina sa-mi pun urmatoarele intrebari:
1. In aceste conditii de ce STS-ul are un buget de sute de milioane de Euro daca doar avand un telefon cu afisaj al numarului apelantului singurul lucru care i-ar trebui pentru identificare ar fi o carte de telefoane?
2. De ce acelasi STS in conferinte de presa la care a participat si mult hulitul Opris se lauda ca are o tehnica superperformanta care-i permite localizarea oricarui apel la precizie de metru indiferent de sistemul de telefonie folosit?
3. Cum este posibil ca fiind parte a unei aliante militare, NATO, ale carei eforturi in ultimii ani s-au indreptat catre combaterea cu toate mijloacele a terorismului si in care membrii sai dispun de servicii intradevar performante, STS-ul nostru sa localizeze inca dupa fumurile de pe dealuri si doar cu cartea de telefon?
4. La ce ne mai trebuie un astfel de servici nevolnic condus de un general cu patru stele si conturi de milioane dintr-un salariu de bugetar?
Este clar faptul ca acest esec al STS-ului este folosit de adversarii basescului pentru a incerca sa-l mai cotonogeasca putin cu toate ca, in opinia mea, dupa cum am si scris la inceputul acestei povesti, nu este altceva decat o dovada de sado-masochism. Cu alte cuvinte lui Ponta a inceput sa-i creeze trairi erotice capetele in gura si suturile in cur pe care i le administreaza uratu’ in baza prvilegilor oferite de pactu’ lu’ peste prajit.
Mai este clar si faptul ca atata timp cat basescu va fi seful CSAT unde deciziile trebuiesc luate in unanimitate, navalnicul nostru prim ministru poate sa faca jde mii de proiecte de lege prin care sa treaca STS-ul sub controlul guvernului, deoarece aceasta dorinta a sa, vorba altui mare psd-ist de Constanta, canci!
In locul lui Ponta mi-as schimba discursul si i-as focaliza continutul la perioada post-basita in sensul masurilor pe care le voi lua pentru a-l trimite pe hot dupa gratii si a-si debasefica un stat care dupa zece ani de umilinta pute al dracului a basina de Basarabi.

Sursa INCONF u!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 22:34
UnUL 04-02-2014 - 22:49

@Linkanghel
?????????????????? Boală grea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-02-2014 - 23:01
jan dinu 04-02-2014 - 23:23

BAhhhhhhhhhhhhhhhhh puradeilor Varanisti &Pontisti : bagati la CAP …
—– STS —- este in totalitate controlat de noi americanii prin NSA !!!!
Shtim tot ce miska in tzara aia ROMAnistan …
Trageti concluzii , sclavilor …voi lucrati pentru noi ZI & NOAPTE !!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2014 - 00:13

San dilo janne !
Motomanga,Socheres merundo dau bule mule cea daca

jan dinu 05-02-2014 - 00:43

Mai bine asculta shi TU :

Vangelis – Conqest of Paradise – Dana Winner lyrics …
ca sa te faca bine la dureri shi 4framintari …
JD-USA

UnUL 05-02-2014 - 09:20

EVZ, Wednesday, 05 February 2014.
EVZ A RECONSTITUIT FILMUL CĂUTĂRILOR BEZMETICE. Cine a scos din joc STS şi SRI în operaţiunea de salvare din Apuseni
Autor: Violeta Fotache
Ancheta tragediei aviatice din Munţii Apuseni a ajuns la Secţia Parchetelor Militare, în faza pe miniştri, secretari de stat şi generali..
Ancheta privind tragedia aviatică din Munţii Apuseni, din 20 ianuarie 2014, în urma căreia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, a fost mutată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Instanţei Supreme. „Există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militar şi care ar atrage competenţa procurorului militar”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă ţinută la Sibiu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Alba Iulia, Augustin Lazăr.
Generali, miniştri…
Potrivit purtătorului de cuvânt al PCA Alba, procuroarea Mihaela Chicea, ar fi vorba de cadre militare de la „IGSU şi STS”. Procurorul Lazăr a mai precizat că „există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză din instituţiile centrale ale statului. Acele celule de criză au fost coordonate de persoane care au calitate de ministru şi în final se va da o soluţie cu referire la toate aceste persoane”.
Procuroarea Mihaela Chicea a precizat pentru EVZ că vor fi audiate şi „persoanele care conform legii aveau atribuţii în gestionarea celulelor de criză de la nivelul instituţiilor centrale”. Magistratul Augustin Lazăr a mai arătat că ancheta ar putea dura „luni şi chiar ani de zile” până să se ajungă la o soluţie.
Cele şapte erori în drumul spre supravieţuitori
ISU Alba şi IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) au început să caute epava avionului pilotat de Adrian Iovan la două ore de la prăbuşire, adică la 18.15. De abia după alte două ore, la 20.15, se cere ajutorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi SRI. Acestea sunt cauzele care au făcut ca salvatorii să ajungă la supravieţuitori la şase ore de la prăbuşirea avionului. Haosul a fost cauzat de faptul că Ministerul de Interne şi Cancelaria Primului Ministru au refuzat să coordoneze operaţiunile de salvare.
„Evenimentul zilei” vă prezintă, cu ajutorul specialiştilor în domeniu, momentele când autorităţile statului au greşit, ratând să ajungă la timp la cei şapte membri ai aeronavei.
PRIMA GREŞEALĂ. La 16.06, Ion Burlui, şeful IGSU, îl sună pe Radu Zamfir, medic care se afla în avion, pentru a-i cere coordonatele aeronavei aterizate forţat la ora 16.00. Nu s-a respectat procedura standard, serviciul 112 nu a fost alertat şi s-a mers pe intervenţia personală a lui Raed Arafat şi a lui Burlui.
Ce rol a avut STS
De abia la 16.16, Radu Zamfir sună la 112 şi oferă coordonate greşite, indicate de aparatul de zbor, în zona Scărişoara. Se porneşte alerta şi în 15 minute STS anunţă ISU, Poliţia, Jandarmii şi Ambulanţa din Cluj, MApN, ROMATSA şi Salvamont Braşov. „După acest moment, STS nu mai are nicio competenţă”, ne-a explicat Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al serviciului.
A DOUA GREŞEALĂ. Nu se cere ajutorul MApN. La ora 16.29 – Ministerul Apărării a luat legătura cu ROMATSA şi a transmis disponibilitatea de a participa cu forţe la acţiunile de căutare/salvare. Şeful de tură ROMATSA a informat că acţiunea este coordonată de ISU care avea repere greşite primite de la Radu Zamfir.
A TREIA GREŞEALĂ. La 16.30, ROMATSA şi IGSU anunţă Centrul pentru Situaţii al Guvenului, aflat în subordinea lui Victor Ponta.
Prin Decizia 54 din 2006 a Primului Ministru, Cancelaria Premierului trebuie să se implice în operaţiuni, ceea ce nu s-a întâmplat. „Scopul Centrului este asigurarea legăturii cu autorităţile administraţiei publice centrale, cu privire la situaţiile de urgenţă şi evenimentele deosebite care trebuie cunoscute la nivel guvernamental”, se precizează în decizia respectivă.
Ponta trebuie să formeze un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, aşa cum s-a realizat în cazul viscolului din Buzău, Brăila, Vrancea.
A PATRA GREŞEALĂ. Conform HG 741/2008, după 16.30 trebuia să se realizeze un comitet ministerial la Ministerului Transporturilor şi o celulă de criză la Ministerul Administraţiei coordonată de fostul ministru Radu Stroe sau fostul secretar de stat Cătălin Chiper.
16.42. Coordonarea operaţiunilor trece de la ISU Cluj la ISU Alba, care este alertată la această oră.
A CINCEA GREŞEALĂ. Din acest moment, ISU Alba conduce operaţiunile de căutare şi decide să nu ceară ajutorul MApN, SRI şi STS, bazându-se pe aceleaşi coordonate greşite primite, la telefon, de la Zamfir.
A ŞASEA GREŞEALĂ. De-abia la 18.15 se organizează Comitetul Judeţean de Urgenţă şi încep căutările organizate în perimetrul de 200 de km, indicat de semnalul telefonului Vodafone al lui Radu Zamfir.
După 4 ore se apelează la servicii
A ŞAPTEA GREŞEALĂ. Abia după patru ore de la apelul la 112, la ora 20.15, IGSU şi ISU Alba cer sprijinul STS şi SRI şi se restrânge aria de căutare la vârful Petreasa. În urma solicitării, se suprapune celula Vodafone de telefon a lui Radu Zamfir şi cea Orange a celorlalţi medici din avion şi se ajunge la un perimetru de 20 de km faţă de 200 iniţial.
Şi sursele EVZ ne-au confirmat că STS a sunat la Vodafone de două ori după ora 20.00. Cel care a coordonat operaţiunile de căutare a fost prim-adjunctul ISU Alba, Cornel Oprişa (foto). „Nu am primit prin SMS coordonatele, dar nu pot oferi mai multe amănunte pentru că se desfăşoară o anchetă”, ne-a declarat acesta. (Marian Păvălaşc)
21:13. Sunt găsiţi cei cinci supravieţuitori de către trei săteni.
Şefii Situaţiilor de Urgenţă au uitat să sune la 112
Conform legii, operaţiunile de căutare se declanşează din momentul apelului la 112. Aşa cum reiese, însă, din raportul privind accidentul aviatic, înaintat de vicepremierul Gabriel Oprea, cei care au aflat primii au fost tatăl copilotului Răzvan Petrescu şi secretarul de stat Raed Arafat.
Primul a fost sunat, la ora 16.01, de fiul său, iar al doilea a aflat de la doctorul Irinel Popescu, pe care îl apelase medicul Radu Zamfir. Arafat a vorbit şi cu şeful IGSU, generalul de brigadă Ion Burlui (foto), care a alertat ISU Alba şi ISU Mureş. Niciunul nu a apelat, însă, la 112, deşi aşa era procedura. A făcut-o tot doctorul Zamfir, la ora 16.26. Atunci, STS a informat Cancelaria Primului-Ministru şi toate ministerele care au competenţă de gestionare a unor situaţii de urgenţă, printre care MAI, MApN, Ministerul Transporturilor sau Ministerul Sănătăţii. În acel moment, conform Hotărârii Guvernului (HG) 1489/2004, trebuia să se se alerteze Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în fruntea căruia se află ministrul de Interne şi este coordonat de primul ministru.
MAI a aplicat altă lege
Această HG fusese modificată chiar la iniţiativa fostului şef al MAI, Radu Stroe, în luna mai a anului trecut şi a fost parafată de Victor Ponta. Oficialii MAI contactaţi de „Evenimentul zilei” susţin, însă, că s-a acţionat după HG 741/2008, care arată că ROMATSA şi Ministerul Transporturilor se ocupă de coordonare. Şi în acestă hotărâre se precizează că operaţiunile de căutare şi salvare sunt de competenţa MAI.
Oficiali MApN ne-au declarat că, imediat după ce STS a informat Armata, militarii s-au pregătit, dar nu au acţionat pentru că nici MAI şi nici IGSU nu le-a cerut, aşa cum prevede legea. Cu toate acestea, ministrul Apărării a trimis un detaşament să se alăture forţelor de salvare. La rândul lor, şefii operaţiunilor de căutare din Alba sau Cluj puteau cere direct sprijinul Armatei, dar nu au făcut-o. (Petrişor Cană)
Citiţi mai mult: EVZ A RECONSTITUIT FILMUL CĂUTĂRILOR BEZMETICE. Cine a scos din joc STS şi SRI în operaţiunea de salvare din Apuseni – Exclusiv EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/evz-a-reconstituit-filmul-cautarilor-bezmetice-1080685.html#ixzz2sQ5SbB4U
EVZ.ro

HALUCINANT. Angajații ISU și ROMATSA nu au știut să interpreteze coordonatele primite de la medicul Radu Zamfir. IATĂ DOVADA
Autor: Cristina Botezatu

Operatorii ISU Alba și ISU Cluj au avut coordonatele de localizare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni, dar nimeni nu a știut să le interpreteze. Dovada o reprezintă un raport trimis de Romatsa Ministerului Transporturilor.
În jurul orei 16.25, supervizorul de sală de la Romatsa a obţinut de la ISU Alba informaţia că există coordonatele georgrafice ale locului accidentului, potrivit b1.ro.
Coordonatele erau stabilite cu ajutorul aplicaţiilor din telefonul mobil al medicului Radu Zamfir, care ţinea legătura cu ISU.
Din păcate, nici după o oră şi jumătate coordonatele nu era trimise în teren, potrivit raportului Romatsa.
18.51. CONVORBIRE SUPERVIZOR SALĂ CU ISU CLUJ:
Supervizor sală: Vă salut, de la Centrul de Dirijare al Zborurilor
ISU Cluj: N-am uitat de dumneavoastră, dar încă nu au ajuns colegii acolo.
Supervizor sală: Dar coordonatele geografice le aveţi dumneavoastră de acolo?
ISU Cluj: Am.
Supervizor sală: Mi le spuneţi şi mie?
ISU Cluj: Un moment. Latitudine 46,6023, Longitudine 22,98421
Supervizor sală: Dar de unde le aveţi pe acestea?
ISU Cluj: De la STS
Supervizor sală: Au un format care nu ne este familiar nouă. Când aveţi veşti vă rog să mă sunaţi.
19.01 CONVORBIRE SUPERVIZOR SALĂ ACC CU ISU CLUJ:
Supervizor sală: Spuneţi-mi coordonatele acelea pe care le-aţi transmis dumneavoastră sunt într-un format care nouă nu ne este familiar. Nu aveţi o transformare în format cu minute, secunde?
ISU Cluj: Nu.
Supervizor sală: Şi nu ştiţi cum se transformă?
ISU Cluj: Nu ştiu. Mie de la STS mi-au dat coordonatele astea.
De partea cealaltă, specialiștii Romatsa nu au primit nicio alertă de la sistemul internațional COSPAS-SARSAT, care să conțină localizarea locului accidentului aviatic din Apuseni deoarece se pare că sistemul de alertare al avionului nu a funcţionat.

Antibasistul 06-02-2014 - 00:43

DU-TE DRACULUI CU PROPAGANDA VOASTRA MINCINOASTA BASISTA!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult