Acasa Top SecretServicii secrete Carlos Şacalul îşi asumă moartea a 2.000 de persoane

Carlos Şacalul îşi asumă moartea a 2.000 de persoane

scris de M.A.
3 afisari

Carlos Şacalul, figură proeminentă a terorismului internaţional, a revendicat peste o sută de atentate care s-au soldat cu moartea a 1.500-2.000 de persoane.

Carlos sacalul (theage.com.au)

Carlos Sacalul (foto: theage.com.au)

Teroristul, care va fi din nou judecat în Franţa, începând de luni, a făcut aceste declaraţii într-un interviu publicat duminică la Caracas, transmite AFP. Referitor la victimele din rândul civililor ale atacurilor teroriste pe care le-a condus, venezueleanul Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut sub numele de Carlos Şacalul, a precizat că au fost foarte puţine, potrivit interviului apărut în cotidianul El Nacional.

„Am calculat că nu se ajunge la zece la sută. Printre cei 1.500-2.000 de morţi, nu au fost mai mult de 200 de victime civile”, a declarat el în interviu acordat prin telefon la 27 şi 28 octombrie, transmite Moldpres. Principalele acte teroriste de care este bănuit Carlos, în calitate de organizator sau autor, se întind pe o perioadă de zece ani, între sfârşitul lui 1973 şi începutul lui 1984.

Până în prezent, Carlos Şacalul nu a revendicat decât luarea celor 70 ostatici la sediul OPEC de la Viena. Atacul, comis în decembrie 1975, s-a soldat cu trei morţi. Venezueleanul, în vârstă de 62 de ani, a mai dezvăluit că, sub conducerea sa, au fost comise peste 100 de atacuri, în opinia sa foarte bine realizate, refuzând să ofere detalii.

Terorismul va exista atât timp cât imperialiştii îşi vor menţine întâietatea la nivel mondial. Sunt duşmanul teroriştilor ca Statele Unite şi Israelul”, a continuat el, după care i-a făcut o aluzie discretă preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, autor în 2009 al unor afirmaţii elogioase la adresa lui Ilici Ramirez Sanchez.

Convins că va fi eliberat, Carlos afirmă că se va alătura guvernului condus de Chavez pentru a-l ajuta să se apere pe calea armelor. Aflat în închisoare din 1994, Carlos Şacalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea, la Paris, în 1975, a doi poliţişti şi a unui informator.

1 comentariu

Ciu Huhu 07-11-2011 - 17:52

Porcul asta Carlos sacalul ce nationalitate ascunsa are in realitate?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult