Acasa Top SecretServicii secrete Cât şi cu cine colaborează SRI în lume

Cât şi cu cine colaborează SRI în lume

scris de M.A.
2 afisari

SRI are relaţii cu aproape 90 de servicii de informaţii din întreaga lume, cu care schimbă informaţii „într-un ritm extraordinar din punct de vedere al cantităţii, al vitezei de transmitere şi al relevanţei lor”, a declarat George Maior.

Cât şi cu cine colaborează SRI în lume

Cât şi cu cine colaborează SRI în lume

„Peste 15.000 de informaţii sunt schimbate anual cu alte state şi acest lucru spune foarte mult despre dinamica nouă a serviciilor de informaţii în epoca globalizării, când ele sunt nevoite să coopereze, pentru că este vorba de riscuri care afectează toate statele, riscuri transnaţionale, probleme transnaţionale şi globale şi numai aşa putem să asigurăm un adevărat context de securitate şi de stabilitate”, a adăugat directorul SRI.

George Maior a mai spus că, alături de Serviciul de Informaţii Externe, SRI cooperează cu toate serviciile din zona balcanică şi este iniţiatorul unui context de organizare multilaterală a acestei cooperări care a asigurat în timp, „după marile probleme din anii ’90”, un context de securitate mai bună în această zonă atât de complicată a Europei, transmite Agerpres. Directorul Serviciului Român de Informaţii a făcut aceste informaţii în cadrul unei festivităţii, în care Revista ‘Balcanii şi Europa’ a acordat premii unor ambasadori şi diplomaţi, printre care şi George Maior, care a primit premiul ‘Vocaţia pentru Siguranţă şi Cooperare Internaţională în domeniul Securităţii’.

„Aş vrea să îmi exprim satisfacţia pentru obţinerea acestui premiu. Nu mă refer la persoana mea, ci mă refer la cei cărora le dedic acest premiu şi anume tinerilor ofiţeri de informaţii din SRI care acţionează, muncesc, gândesc, analizează zi de zi o masă semnificativă de informaţie, pentru a transmite această informaţie beneficiarilor noştri principali din stat în vederea asigurării securităţii naţionale a României. Este o muncă pe care ei o desfăşoară în anonimat, nu au nevoie de recunoaştere publică”, a declarat George Maior.

6 comentarii

Salut 30-11-2012 - 17:44

„“Peste 15.000 de informaţii sunt schimbate anual cu alte state şi acest lucru spune foarte mult despre dinamica nouă a serviciilor de informaţii în epoca globalizării…” a adăugat directorul SRI.
============================

Asa, asa, „sa facem cincinalu’ in patru ani si jumatate…”.

Vad ca idiotu’ alalat, de la „externe”, dupa ce si-a pus in evidenta incompetenta si prostia crunta cu „site -ul Anonymous” s-a invartit de o medalie.

Baga si mata, baga mare, ca in tara in care „presedintele Norvegiei” te face ministru, „succesurile” te trimit in Parlamentul European, etc… numai prostia crunta, hotarata, asezata, a la Cluj si VacaVerde te conduc spre astfel de realizari sociale.

Virgiliu Soare 30-11-2012 - 21:28

Important este sa se foloseasca in mod creator informatiile serviciului de inteligenta. Deocamdata SRI nu s-a remarcat decat in balacarelile politice ale castelor care s-au succedat la putere. Securitatea comunista inaintea defectiunii Pacepa a insemnat ceva pentru statul respectiv. Acum SRI doar consuma, se bucura de multe alocari financiare, dar statul roman este debil, ultracorupt, strivit de tradatori. In fond cine sunt acestia? Cei care au supravietuit dupa evenimentele din decembrie 89. Nu cumva chiar cei care au tradat? Or pe tradare nu se poate construi nimic. Lucru ce se observa la toate institutiile create in ultimii 23 de ani, pierduti pentru Roamnia. Sa luam aminte!

tomi 01-12-2012 - 03:00

Pina cind Romania este impinzita cu 37 filiale ale hamasului 8 ale jihadului islamic si inca citeva ale fratilor musulmani greu imi vine sa cred ca au oameni de informatii strecurati in toate aceste „asociatii” islamiste teroriste. Pina acum ne-am convins ca arestarile si expulzarile de teroristi s-a facut bazat pe greselile arabilor si nu pe agilitatea sri. Se lucreaza pe sistemul,” iaca ni, poate cade pestele in plasa, daca nu e totul bine”

BULA 01-12-2012 - 03:09

La cate tampenii au scris tu pe forum, informatia aberanta ca in Romania ar fi „37 filiale ale hamasului 8 ale jihadului islamic si inca citeva ale fratilor musulmani” este de necrezut. Tu ii consideri „teroristi” pe toti arabetii ramasi in Romania ca sa traiasca usor, pe baza bisnitei facuta prin pravaliile de cartier ?

Un Puiut de Comunist 30-11-2012 - 22:28

Stiti ce e mai haios decat declaratiile fiului de turnator, Maior? Faptul ca o patura importanta de romanasi chiar cred ce spun indivizi precum Maior, Melescanu, Ilie Botos etc. Toata crema (de cacao, as adauga) a informatiilor romanesti.
Romanasi (unul dintre ei fiind Virgiliu Soare), in servicii e la fel ca in toate institutiile „publice” (de fapt, sunt publice doar pentru cei care sunt cu relatii in ele, altfel mori cu zile la ghiseu), militare sau civile: angajati care cel putin sunt vecini, deobicei sunt rude sau parteneri de afaceri (spagi, manevre etc.), care au dat spaga sa treaca probele eliminatorii etc. Plus, sa nu-i uitam pe vechii securisti, care inca mai misuna prin centrala si prin directiile judetene, fiti fara griji ca nu s-au retras, cum tot urla Maior, de cate ori are ocazia! CORUPTIA E LITERA DE LEGE! RESPECTAREA LEGILOR SI A CONSTITUTIEI E INFRACTIUNE SI SE PEDEPSESTE CU LOCUL DE MUNCA!
15.000 de informatii? Bai, sunt destui in SRI care nu stiu sa vorbeasca bine romaneste, daramite sa mai vorbeasca si o limba straina. Hai sa fim seriosi. Incercati sa va imaginati pe unu` ca Iulian Fota (el nu-i din SRI, da` sa nu credeti ca aia din SRI sunt mai pregatiti ca asta) vorbind in engleza. Nu se recomanda cardiacilor!
Apoi, mai este Coldea, care a jucat in piesa de teatru a regizorului Traian Basescu, „Rapirea din Bagdad”, un general de carton, care cica ar fi fost implicat intr-un accident rutier cu victime, el fiind baut, dar care este bine merci, pe banii nostri, ai fraierilor platitori de taxe si impozite, director adjunct cu rang de secretar de stat. De fapt Coldea a lins ani la rand guvernantii corupti, fiind parte la toate jafurile si toate falimentele care au adus tara asta in groapa! Dintre prietenii lui Coldea i-as aminti pe Igas si Falca, de la Arad.
In marea democratie din Republica Bananiera Romania, ofiterii acoperiti sau colaboratori (adica ceea ce pe vremuri numeam turnatori) sunt peste tot: in presa, in administratie, politica etc. Vara asta s-a dovedit ca SRI, prin implicarea cel putin a UM 0289 (Centrul de Surse Deschise) din Capitala, defaima imaginea Romaniei in UE si in restul lumii, prin fabricarea de informatii false cu privire la ce se intampla in Romania. Cu alte cuvinte, toata chestia asta se cheama PSYOPS (dezinformare etc.).
Mergem si la BCU Bucuresti, condusa de Mireille Radoi, sefa de promotie la Academia Nationala de Informatii, colega cu gen. Florian Coldea. Doamna Radoi nu a prezentat niciun document cu privire la legaturile ei cu SRI. Mai este in sistem? Nu mai este? Eu zic ca mai este. Ati vazut cum a pozat una in fofoloanca goala, in sala de lectura de la BCU? Si lista cu rahaturile SRI poate continua (ex. cazul recent de tortura de la Timisoara).
Bine, toate astea se intampla din cauza noastra, a romanilor! Noi ii lasam. Daca pot, de ce sa nu profite?
La multi ani! Sa aveti un 1 decembrie linistit! Probabil va fi umplut cu sarmale si udat cu vin! Ca la noi, ca la romanasi!
LA MULTI ANI ROMANIA!
ESTI O TARA INCREDIBILA! PACAT CA ESTI POPULATA DE CERCOPITECI SI CIMPANZEI!

Un Puiut de Comunist 30-11-2012 - 22:35

Asta e mai comic decat Chiorete de Cotroceni!
Si mai haios e faptul ca multi chiar il cred ca individu` asta. Asta e un slugoi la poarta Washingtonului…Noi nu suntem aliati cu SUA, noi suntem sclavii lor!
Dar, cum tara romaneasca e populata cu cercopiteci si dobitoace, normal ca nu se va schimba nimic!
LA MULTI ANI, ROMANI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult