Acasa Top SecretServicii secrete Cazul Snowden. Ce a scris SUA ȋntr-un e-mail cǎtre Rusia

Cazul Snowden. Ce a scris SUA ȋntr-un e-mail cǎtre Rusia

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Rusia a anunţat joi, 25 iulie că a primit o scrisoare din partea Statelor Unite în care sunt făcute câteva observaţii în legătură cu fostul consultant al NSA Edward Snowden.

Cazul Snowden. Ce a scris SUA ȋntr-un e-mail cǎtre Rusia

„Rusia a primit o scrisoare din partea ministrului american al justiţiei, Eric Holder, în care detaliază câteva aspecte legate de poziţia americană referitoare la statutul lui Edward Snowden”, a anunţat serviciul de presă al Ministerului rus al Justiţiei într-un e-mail adresat agenţiei France Presse. „În acest e-mail, nu se află nicio cerere de extrădare sau de trimitere” a lui Edward Snowden în Statele Unite, a adăugat ministerul fără să ofere mai multe detalii.

Anunţul a fost făcut după o zi confuză cu privire la soarta fugarului american căutat pentru spionaj în urma dezvăluirilor senzaţionale privind supravegherea electronică mondială pusă la punct de serviciile secrete ale SUA. Potrivit Agerpres, mass-media rusǎ a anunţat miercuri plecarea iminentă a lui Edward Snowden din zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova unde se află după sosirea pe 23 iunie de la Hong Kong. Informaţia a fost însă dezminţită de avocatul rus al tânărului american, potrivit căruia clientul său încă nu a primit din partea serviciilor ruse documentul care să îi permită părăsirea aeroportului. Aşteptarea, pusă de avocatul lui Snowden pe seama „birocraţiei ruse”, reflectă nehotărârea Moscovei în această afacere care pune Rusia într-o poziţie delicată faţă de SUA, potrivit presei ruse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS