Acasa Top SecretServicii secrete Ce a cerut Iohannis la şedinţa de bilanţ a SRI

Ce a cerut Iohannis la şedinţa de bilanţ a SRI

scris de D.S.S.
96 afisari

Președintele Klaus Iohannis afirmă că a solicitat Serviciului Român de Informații (SRI) echilibru și echidistanță în desfășurarea activității și aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă.

Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată în desfășurarea activităților acestuia, precum și aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă, cu cetățeanul la a cărui securitate este chemat să vegheze”, a declarat șeful statului, miercuri, la conferința de după prezentarea bilanțului SRI pe anul 2016.

Șeful statului a subliniat rolul important pe care SRI l-a avut în menținerea stării de securitate națională.

„Mi-am exprimat încrederea în capacitatea SRI de a ne proteja în fața riscurilor actuale și viitoare. În calitate de pilon esențial al sistemului de securitate națională, activitatea serviciului desfășurată la standarde similare celor din state cu democrații consolidate se bucură de respectul partenerilor, beneficiarilor și al societății”, a mai afirmat Iohannis.

El a apreciat rezultatele obținute anul trecut de SRI în misiunile principale și contribuțiile importante în fundamentarea deciziei strategice, combaterea agresiunilor cibernetice, lupta împotriva criminalității organizate și în prevenirea amenințărilor de natură teroristă.

„România și românii au rămas într-o zonă de siguranță ca rezultat al eforturilor constante și al eficienței acțiunii preventive a SRI, care a colaborat intens atât interinstituțional, cât și cu partenerii din străinătate”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a evidențiat preocuparea SRI pentru realizarea unui parteneriat cu cetățenii.

„Am salutat preocuparea Serviciului Român de Informații pentru dezvoltarea, cu bune rezultate, a capabilităților tehnice și operaționale necesare gestionării provocărilor erei informaționale”, a completat el.

Șeful statului a remarcat că SRI și-a menținut și în 2016 reputația de partener de încredere în formate externe, arătând că instituția a contribuit activ și consistent la susținerea intereselor naționale de politică externă.

„Aștept, în continuare, cel puțin același nivel de contribuție în furnizarea de cunoaștere necesară fundamentării unor decizii care țin de promovarea intereselor României”, a arătat Iohannis.

El a reiterat necesitatea punerii la dispoziția instituțiilor statului român, implicit a SRI, a unor instrumente, inclusiv legislative, adaptate realităților interne și internaționale, necesare asigurării securității naționale, care să ofere un cadru adecvat desfășurării activității de intelligence.

„Aceste instrumente continuă să se lase așteptate, deși evoluțiile regionale și internaționale impun flexibilitate și mobilitate de acțiune accentuate”, a spus șeful statului.

În final, președintele Iohannis și-a exprimat aprecierea pentru eforturile continue ale SRI de consolidare a capacității în gestionarea provocărilor la adresa securității naționale și euroatlantice.

„Felicit cadrele SRI pentru rezultatele obținute, succese care rămân cel mai adesea necunoscute, așa cum, de fapt, este și firesc să se întâmple într-un serviciu de informații secret”, a transmis șeful statului.

Declaraţia de presă a directorului SRI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult