Acasa Top SecretServicii secrete Ce a discutat George Maior cu directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA

Ce a discutat George Maior cu directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA

scris de D.S.S.
8 afisari

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a oferit o recepție în onoarea unui grup de ambasadori, reprezentanți permanenți ai statelor NATO la Bruxelles, aflat în vizită în SUA.

George Cristian Maior si James R. Clapper,

George Cristian Maior si James R. Clapper

Cu această ocazie, George Cristian Maior a afirmat în fața celor prezenți că “ultimii doi ani nu au fost simpli, din punctul de vedere al securității, deoarece au proliferat la adresa NATO o serie de amenințări convenționale, informatice sau hibride”.
“Aceste amenințări au reprezentat o provocare la adresa capacității de reacție a comunității internaționale. Însă au arătat că statele membre NATO sunt unite în dorința de a rezolva aceste provocări”, a afirmat ambasadorul român.
George Cristian Maior a subliniat că România a continuat să facă pași decisivi pentru a-și consolida rolul în cadrul Alianței și în regiune.

“Cu mai puțin de o lună în urmă a devenit operațională facilitatea anti-rachetă de la Deveselu, România a luat decizia de a crește bugetul apărării la 2% din Produsul Intern Brut și va găzdui sediul Diviziei Sud-Est a NATO, ca urmare a deciziilor luate la summit-ul din Scoția”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.
Cu toate acestea, George Cristian Maior consideră că la summit-ul NATO care va avea loc la Varșovia este în continuare nevoie de adoptarea unor măsuri care să descurajeze orice provocări la adresa securității.

“Nu în ultimul rând, trebuie să continuăm acordarea de sprijin partenerilor NATO precum Republica Moldova, Ucraina ori Georgia”, a mai afirmat ambasadorul George Cristian Maior.
La evenimentul care a avut loc la Ambasada României de la Washington D.C. au participat James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, ambasadorii statelor NATO aflați în vizită în SUA, reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai comunității diplomatice și ai unor think-thank-uri din capitala americană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult