Acasa Top SecretServicii secrete Ce a discutat Oprea cu şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA

Ce a discutat Oprea cu şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA

scris de D.S.S.
21 afisari

Operaționalizarea facilității de la Deveselu până la sfârșitul anului reprezintă o dovadă clară a capacității României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecție ale NATO în regiune, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, în cadrul unei întrevederi cu directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, James Clapper.

Gabriel Oprea si James R Clapper

Gabriel Oprea si James R Clapper

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în cadrul întrevederii care a avut loc joi, la Washington, au avut loc discuții despre provocările mediului actual de securitate, despre profilul strategic al României și beneficiile dezvoltării Parteneriatului Strategic.

James Clapper a arătat că România este unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA, apreciind contribuția pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații, precizează sursa citată.

Cei doi oficiali au discutat și despre alte probleme de actualitate internațională, în special evoluțiile din unele zone de conflict și au reiterat disponibilitatea ambelor părți de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

La întrevedere ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior.

James Clapper este și consilier principal pe probleme de informații al președintelui Statelor Unite ale Americii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult