Acasa Top SecretServicii secrete Ce a făcut FBI de Ziua Independenţei

Ce a făcut FBI de Ziua Independenţei

scris de D.S.S.
11 afisari

Directorul FBI, James Comey, a declarat joi că Biroul Federal de Investigaţii a dejucat mai multe comploturi teroriste ale grupării Stat Islamic de Ziua Independenţei, care vizau „să ucidă oameni în Statele Unite”, relatează CNN.

James Comey

James Comey

Comey nu a oferit detalii despre numărul sau natura comploturilor, dar alţi oficiali americani au declarat joi pentru CNN că acestea vizau ţinte de pe întreg teritoriul ţării şi nu erau sofisticate, bazându-se pe arme şi cuţite.

James Comey a mai afirmat că FBI a observat că numeroşi combatanţi ai grupării Stat Islamic (SI) ghidează şi inspiră persoane din SUA să lanseze atacuri. El a precizat că acest tip de terorism începe de obicei pe reţelele de socializare, după care conversaţia se mută într-o zonă obscură.

Zeci de persoane din Statele Unite comunică cu teroriştii grupării Stat Islamic din străinătate prin programe criptate, a adăugat directorul FBI.

În ultimele patru săptămâni, FBI a arestat mai mult de zece persoane care au legături cu SI. În opinia lui Comey, influenţa online a SI „este dovada că reţelele de socializare funcţionează” şi că ceea ce fac SUA pentru a combate gruparea online „este clar insuficient”.

James Comey a declarat miercuri în faţa congresmenilor că grupările teroriste precum Stat Islamic folosesc programe criptate pentru a împiedica autorităţile să aibă acces la discuţiile lor cu noii recruţi, ceea ce reprezintă un obstacol major în depistarea teroriştilor. Directorul FBI a adăugat că gruparea extremistă SI are în prezent 21.000 de abonaţi de limbă engleză pe Twitter, ceea ce reprezintă un important instrument de recrutare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult