Acasa rss 1asig Ce face Berlinul după scandalul de spionaj cu SUA

Ce face Berlinul după scandalul de spionaj cu SUA

scris de D.S.S.
7 afisari

Guvernul Germaniei nu intenționează să dezvăluie detaliile noului scandal de spionaj al SUA în Germania înainte să fie finalizată ancheta declanșată de procurorul general al Republicii Federale, a anunțat luni adjuncta purtătorului de cuvânt al guvernului federal, Christiane Wirtz, informează ITAR-TASS.

Ce face Berlinul după scandalul de spionaj cu SUA

Potrivit Christianei Wirtz, o decizie cu privire la măsurile ce vor fi luate de partea germană pe marginea noilor fapte ce țin de activitatea de spionaj a SUA în Germania va fi luată doar după clarificarea tuturor circumstanțelor cazului. Wirtz a declarat că nu deține informații referitoare la eventualitatea ca SUA să fi transmis procurorului general informații despre acest caz. Ei îi sunt necunoscute și afirmațiile instanțelor americane în legătură cu afacerea de spionaj.

Potrivit Ministerului de Justiției al Germaniei, SUA nu au transmis încă date despre activitatea de spionaj a Agenției Naționale de Securitate (NSA) în Germania. În același timp, guvernul Germaniei nu intenționează să suspende negocierile cu Washingtonul în vederea încheierii unui acord de liber schimb între UE și SUA. ‘Fără îndoială, nimeni nu pune la îndoială desfășurarea unor asemenea negocieri’, a subliniat Wirtz.

Chiar dacă, după cum a recunoscut adjuncta purtătorului de cuvânt al guvernului de la Berlin, în cadrul societății germane sunt exprimate îndoieli și critici în legătură cu aceste negocieri, ‘guvernul federal consideră acordul privind zona de liber schimb unul important și necesar’. SUA sunt pentru Germania ‘un partener important și din punct de vedere economic’, a subliniat Christiane Wirtz.

23 comentarii

urbos 07-07-2014 - 18:12

Cat timp e scroafa vopsita Merkel, la conducere, Germania va sta aplecata in fata javrelor americanesti.

Paul din Ohio 07-07-2014 - 19:06

Mai urbos,
Daca „scroafa” nu va „sta plecata in fata javrelor americanesti”, atunci Germania va face ce stie ea cel mai bine: va „vinde” javrelor rusesti tari si/sau portiuni din tari care „nu sunt interesante” pentru Germania.

urbos 07-07-2014 - 19:13

Adica ce va vinde ma panaramistule? Ce are Germania in proprietate ca sa vanda?

Pribeagul 07-07-2014 - 19:21

Ce n-a avut si tot a vindut.

Paul din Ohio 07-07-2014 - 19:48

Mai urbos,
Germania are „in proprietate” exact ceeace a avut Hitler in „proprietate” si apoi banditul de Churchill. Au „vandut” ce nu a fost in proprietatea lor.

urbos 07-07-2014 - 20:27

Zici de Churchill ca sa nu zici de americanasi. Oricum, prost rationament.

Pribeagul 07-07-2014 - 20:46

Ba rationamentul este f bun.

Ai auzit de Pactul Ribentropp-Molotov din 23.08. 1939?
Ai auzit de Dictatul de la Viena din 30.08.1940?

Sigur ca ai auzit, dar din motive neclare faci pe prostul. 🙂

Paul din Ohio 07-07-2014 - 21:15

mai urbos,
Zic de Churchill pentru ca el este prototip de cetatean al „perfidului Albion”. Pe de alta parte, politica paraliticului Roosevelt a fost intoarsa cu 180 de grade de catre Truman, succesorul acestuia. Din pacate, Stalin si bolsevicii lui pusesera deja stapanire pe Romania 100% (nu „doar” 90% cum le ceruse Churchill pe servetel).

Antibasistul 07-07-2014 - 21:51

Paul, cum îndraznesti sa jignesti scumpii tai evrei??

urbos 07-07-2014 - 23:34

Ma pribege, bati campii, faptul ca niste jigodii se inteleg asupra sferelor de influenta, nu inseamna ca dau. Nu poti sa te plangi ca „ai fost dat” decat de la un aliat. Din pacate Romania a intors armele doar in ultimul moment, cand castigatorul era clar.
Cat priveste ce spune Paulica despre ce-ar face acum Germania, e o ineptie. Daca e sa fim vanduti, vom fi vanduti de viermii americani, care se pretind aliati, in fapt niste scursuri care dicteaza in tara condusa de niste politicieni absolut infecti.

Pribeagul 07-07-2014 - 20:11

🙂

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-07-2014 - 19:07

Romanul unei tinere care a făcut armata la 18 ani, în cadrul Forţelor de Apărare Israeliene

Romanul „The People of Forever Are Not Afraid“/„Oamenii eternităţii nu se tem niciodată“ este debutul autoarei israeliene cu origini româneşti şi irakiene, Shani Boianjiu. Scriitoarea este cea mai tânără laureată a premiului 5 under 35 decernat de National Book Foundation, dar şi prima scriitoare israeliană nominalizată în Marea Britanie la Women’s Prize for Fiction.

Născută la Ierusalim în 1987, Shani Boianjiu şi-a făcut stagiul militar obligatoriu în Forţele de Apărare Israeliene, timp de doi ani (2005-2007). Experienţele din această perioadă au stat la baza romanului său de debut, „Oamenii eternităţii nu se tem niciodată“, început ulterior, în timpul unui curs de creative writing, când studia literatura la Harvard.

„Oamenii eternităţii nu se tem niciodată“, roman aflat pe lista celor mai bune zece titluri de ficţiune a publicaţiei The Wall Street Journal în 2012, a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), traducere din limba engleză de Ioana Filat. Disponibil şi în ediţie digitală. „În acest roman al formării, viaţa în armată naşte metamorfoza fetei ce va deveni femeie. Povestea are cînd aerul unui vis, cînd al unui coşmar, iar această nevoie de a alege tot timpul între cele două realităţi onirice te face să citeşti mai departe.” The Economist

Romanul are în centru trei prietene adolescente israeliene, Yael, Avişag şi Lea, dintr-un sat prăfuit de lîngă graniţa cu Libanul, care îşi îndeplinesc serviciul militar într-o atmosferă ce pendulează între plictis şi teroare. Lea păzeşte un punct de frontieră spre Cisiordania, verificînd permisele palestinienilor care pătrund în Israel, şi, ca să-şi alunge plictiseala, îşi imaginează poveştile lor de viaţă. Avişag păzeşte graniţa egipteană, avînd în sarcină oprirea emigranţilor ilegali şi a filmelor porno piratate, privind în fiecare zi cum refugiaţii se izbesc cu disperare de sîrma ghimpată, iar Yael face instrucţie de trageri şi flirtează cu băieţi mai mici decît ea. Toate trei aşteaptă în praful graniţei să se întîmple ceva, prinse mereu în clipa intensă de dinaintea izbucnirii unei nenorociri. Tonul romanului îmbină umorul sardonic cu patosul, creînd un stil cu totul personal, undeva între sarcasmul lui Etgar Keret şi talentul epic al lui David Grossman.

„Romanul lui Shani Boianjiu şterge răul făcut memoriei, sentimentelor celor mai profunde, gîndirii libere şi dragostei. Într-o vreme cînd atît de mulţi autori contemporani americani au renunţat la proza faptului real şi s-au întors către ficţiunile cu zombi sau fantome şi către thrillere, Shani Boianjiu îmbrăţişează realitatea.” The Washington Post

urbos 07-07-2014 - 19:11

La furnal.

salut 08-07-2014 - 02:28

Ceva nu se leaga. Cucul tomy ne povestea deunazi tragica poveste a unor copii de aproape 18 ani rapiti infam de niste extraterestri. Sugatoarea cuneiforma de furunculi jid- anesti ne povesteste de soldata de 18 ani. Pai, la varsta asta, sunt copii sau soldați?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-07-2014 - 19:11

Angajată terorizată de șefa CNA: „Mi-a spus că mă castrează!”

„Laura Georgescu ne-a cerut la un moment dat să ne spunem părerea despre ea şi toţi angajaţii i-au spus că le este frică de ea. A savurat momentul”, a dezvăluit la Realitatea TV Mariana Popa, consilier superior în cadrul CNA.

Mariana Popa CNAStarea de teroare la CNA a fost de la început. I-a încurajat pe angajaţi spre delaţiuni. Este vorba de un abuz în formă continuată. Eu personal sunt sancţionată de CNA, m-a băgat în comisia de disciplină şi, pe de altă parte, sunt trimisă în Parlament să reprezint instituţia. Limbajul doamnei Georgescu este sub orice descriere. Mi-a spus că mă castrează. Era de faţă la momentul respectiv şi directorul postului Trinitas TV. Apelativul “Fă” este la ordinea zilei.

Nu am vorbit până acum pentru că am fost convinsă că nimeni nu mă va crede. Eu sunt angajată la CNA din anul 2007 şi nu ne puteam imagina sub mandatul lui Răzvan Popescu că aşa ceva este posibil. După toate dezvăluirile şi înregistrările recente, Laura Georgescu pare totuşi un om lovit. Ne-a cerut la un moment dat să ne spunem părerea despre ea şi toţi angajaţii i-au spus că le este frică de ea. Dumneaei savura momentul respectiv.

Au fost trimişi oameni la mine de Laura Georgescu să semnez acte fără să le citesc şi acte antedatate“, a declarat Mariana Popa în cadrul unei emisiuni speciale Realitatea TV cu Lavinia Şandru.

Antibasistul 07-07-2014 - 20:09

La spinzuratoare!!!!!

salut 07-07-2014 - 21:10

Daca zici mata, asa o fi. Astea cu barbatuşul muyere sunt atat de obişnuite la basisti incat va confera autoritatea experientei.

salut 07-07-2014 - 21:28

Nu, nu vreau. Dar daca tot ai inceput sa ne povestesti istoria ta de amor cu facalețul, da-i inainte, nu te sfii. Deci spuneai ca il alinti MatoGrosso. Cum te-ai gandit la numele asta?

pathfinder 07-07-2014 - 21:41

Nu s-a prins bovina.
Mai rumega…

pathfinder 07-07-2014 - 21:12

Asa e cand ti-o tot iei.
Devii frustrat.
Si vorbesti pe langa obiect.
Care obiect nu-i!
Vorbeai cumva de coaie?!?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-07-2014 - 19:14

Realitatea TV: înregistrările care îl pot lega pe Voiculescu de Dosarul Bercea – Băsescu

Amănunte explozive din dosarul Bercea – Băsescu, titrează Realitatea.net. În dosar există şi interceptări care ar putea veni în sprijinul declaraţiilor intermediarului Marian Căpăţână, care a susţinut în faţa judecătorilor că Dan Voiculescu ar fi oferit un milion de euro pentru atragerea preşedintelui în scandal.

O interceptare telefonică aflată în dosarul Bercea – Băsescu, citată de Realitatea.net, arată că fiica lui Bercea Mondial i-a spus tatălui că avocatul Pavel Abraham i-ar fi promis bani:

Sandu Anghel: Ţi-a spus Abraham că dacă va primi 30 de zile se prezintă el?

Izaura Anghel: Da, dar mi-a spus: Nu se ştie. Şi mi-a mai spus: Îmi dai mie toate filmările şi ţi-l scot basma curată. Şi că va scoate şi banii.

Banii la care se referă Izaura Anghel nu pot fi cei pe care familia sa declară că i-ar fi dat lui Mircea Băsescu, scriu jurnaliștii Realitatea. De ce nu?! Orice avocat începător ştie că banii oferiţi drept mită se recuperează doar dacă autodenunţul este formulat înainte ca infracţiunea să fie comisă. Ori, în situaţia de faţă, membrii familiei Anghel au sesizat autorităţile la mult timp după ce banii s-ar fi dat. Şi atunci, despre ce bani ar putea fi vorba!? O posibilă explicaţie ar putea veni din declaraţia dată de Marian Căpăţână în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti:

“În martie – aprilie 2013 a venit la mine acasă Anghel Florin şi a vrut să-mi dea 200.000 de euro. Mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu la el în birou suma de 1.000.000 euro”, a declarat Marian Căpăţână în faţa instanţei de judecată”.

Antibasistul 07-07-2014 - 20:10

La spînzurătoare!!!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-07-2014 - 19:15

Dan Voiculescu a fost audiat luni în dosarul ICA de judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București, care l-a supus, pe patronul Intact la un „interogatoriu subtil”, potrivit jurnalistului Ionel Stoica, aflat la fața locului»

„Atunci cand vorbeste Dan Voiculescu se lasa linistea in toata sala de judecata. Este un interogatoriul subtil al Cameliei Bogdan, incerca, cred ca l-a si prins cu minciuna. Judecatoarea stie numele firmelor controlate de Felix prin interpusi, si de alte terenuri ICA din Bucuresti si Busteni. Voiculescu bate in retragere”, nota jurnalistul de la Evenimentul Zilei pe contul său de Facebook.

„A luat-o razna”, observa Ionel Stoica, relatând că Voiculescu a spus la un moment dat: „Doresc sa fiu judecat și pentru prima acuzatie. Este dreptul meu. Ea nu apare in sentinta Tribunalului. Am cerut continuarea judecatii. Vreau sa se stabileasca daca sunt vinovat sau nu!”.

Voiculescu a cerut să fie audiat primul și a încercat să o impresioneze pe judecătoare. „Felix citeaza dintr -o lucrare a Cameliei Bogdan, e nebun”, scria Ionel Stoica pe Facebook.

Una din replicile cele mai interesante date de judecătoarea Bogdan lui Voiculescu este relatată de un alt jurnalist aflat la fața locului, Attila Biro de la Gândul.

După ce Voiculescu îi spusese judecătoarei că ar putea spune niște lucruri „care să vă incite asupra adevărului”, magistrata a replicat: „Să începem cu înființarea Crescent din aprilie 84”. Dan Voiculescu a evitat apoi să revină asupra subiectului.

Audierea patronului Intact a fost una dificilă, conform relatării lui Attila Biro.

„Voiculescu începe să transpire. Își aduce aminte greu de firmele sale”, scria jurnalistul, povestind cum Dan Voiculescu a afirmat că nu era „nici la Crescent și nici la GRIVCO”, pentru că și-a cedat acțiunile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult