Acasa Top SecretServicii secrete Ce pregǎtesc Secret Service pentru turiștii de la Casa Albǎ

Ce pregǎtesc Secret Service pentru turiștii de la Casa Albǎ

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Dupǎ ce un bǎrbat a ȋncercat sǎ intrǎ ȋn Casa Albǎ cu un cuțit, Secret Service ar putea verifica turiştii înainte de intrarea în zonele publice din faţa Casei Albe.

Ce pregǎtesc Secret Service pentru turiștii de la Casa Albǎ (Foto:telegraph.co.uk)

Ce pregǎtesc Secret Service pentru turiștii de la Casa Albǎ (Foto:telegraph.co.uk)

Astfel, conform oficialiilor americani, Secret Service ar putea urma sǎ instaleze câteva puncte de control în apropiere de Casa Albă. Procesul de verificare se va limita probabil la controlul genţilor şi nu va include măsurile luate în aeroporturi de Administraţia pentru Securitatea Transporturilor, care includ detectoare de metal şi scanare corporală. De asemenea, această verificare are scopul de a permite agenţilor Secret Service să interacţioneze cu vizitatorii şi să încerce astfel să identifice persoanele care ar putea ridica probleme, au declarat oficialii.

Cu toate acestea, oficialii americani au declarat însă că nu se ştie cât de repede vor fi implementate aceste măsuri. Schimbările în ceea ce priveşte securitatea în jurul Casei Albe sunt deseori complicate pentru că Secret Service trebuie să îşi coordoneze eforturile şi cu alte instituţii, care nu vor să restricţioneze accesul la una dintre cele mai populare atracţii turistice din Washington sau să o transforme în zonă militarizată.

Conform mediafax, Secret Service a anunţat sâmbătă, 20 septembrie, că directorul său, Julia A. Pierson, a ordonat o revizuire internă a procedurilor de securitate la Casa Albă şi a modului în care a fost tratat incidentul de securitate. Una dintre principalele întrebări a fost de ce ofiţerii de la faţa locului nu au mobilizat câini de atac antrenaţi special pentru a opri intruşi, punȃndu-se și întrebarea de ce gardianul de la uşa principală a Casei Albe nu a urmat procedura şi nu a încuiat uşa imediat ce a fost semnalată alarma că cineva a sărit gardul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult