Acasa rss 1asig Ce recompense oferǎ SUA pentru arestarea liderilor Haqqani

Ce recompense oferǎ SUA pentru arestarea liderilor Haqqani

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

SUA a anunţat că oferă recompense în valoare de 30 de milioane de dolari pentru informaţii despre reţeaua „teroristă” Haqqani, cu sediul în Pakistan şi care întreţine legături cu Al-Qaida.

Ce recompense oferǎ SUA pentru arestarea liderilor Haqqani (foto:gg2.net)

Departamentul de Stat alocă până la 20 de milioane de dolari pentru informaţii care ar putea ajuta la localizarea şi eventuale arestări sau neutralizări a patru lideri ai organizaţiei Haqqani, incluse de Washington pe lista grupărilor teroriste în septembrie 2012. Conform mediafax, Washingtonul mai oferă între cinci şi zece milioane de dolari pentru informaţii care ar putea conduce la capturarea liderului acestei organizaţii teroriste, Sirajuddin Haqqani, fiul fondatorului istoric Jalaluddin Haqqani. Ceilalţi patru locotenenţi ai lui Sirajuddin Haqqani sunt Aziz Haqqani (fratele său), Khalil al-Rahman Haqqani (unchiul său), Yahya Haqqani (vărul său) şi Abdul Rauf Zakir, prezentat de Departamentul de Stat ca fiind coordonatorul operaţiunilor sinucigaşe. Abdul Rauf Zakir a fost deja trecut pe lista neagră americană a „teroriştilor internaţionali”.

Reţeaua Haqqani „întreţine legături cu Al-Qaida şi talibanii afgani şi cooperează cu alte organizaţii teroriste din regiune”, acuză Departamentul de Stat. În realitate, această grupare islamistă armată a fost înfiinţată la sfârşitul anilor ’70 pentru a lupta împotriva Uniunii Sovietice în Afganistan. De regulă, ea desfăşoară operaţiuni în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, însă conduce atacuri şi în cealaltă parte a frontierei, în Afganistan.

SUA reţeaua Haqqani de comiterea a numeroase atacuri în Afganistan în ultimii ani, inclusiv de organizarea, la sfârşitul lui 2009, a atentatului împotriva bazei militare Camp Chapman, unde şapte agenţi ai CIA au fost ucişi. În plus, Departamentul de Stat acuză organizaţia teroristă Haqqani că a atacat în septembrie 2011 Ambasada Statelor Unite la Kabul şi cartierul general al forţelor NATO (ISAF). Ȋn 1984 SUA a lansat programul „Rewards for Justice”, cu scopul de a colecta din punctele fierbinţi ale globului informaţii care pot ajuta la capturarea unor indivizi consideraţi „terorişti”.

3 comentarii

tomi 21-08-2014 - 15:37

Ofer recompensa ceasul meu Omega sau Certina, am si un Longiness contra predarii sefului organizatiei Hakkaki, unul carn de spate ochiul stang de sticla poarta proteza la cot si poarta peruca de culoare verde. Raspunde prin tresarire puternica la apelurile URBOS SOBRU .

Ionel 21-08-2014 - 15:50

E marfa chinezeasca? Sper sa nu fie din alea de la basarabeni stantate cu Rolex si pe interior cu Pobeda.

BULA 21-08-2014 - 16:20

L-a gasit aruncat de careva. Merge un sfert de ora si se opreste.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult