Acasa Top SecretServicii secrete Ce zice DGIPI despre implicarea unor angajaţi în acte de corupţie

Ce zice DGIPI despre implicarea unor angajaţi în acte de corupţie

scris de Cristian Vultureanu
19 afisari

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă susţine, într-un comunicat, că va continua ”cu profesionalism, echidistanţă şi celeritate” să acorde sprijin de specialitate în anchetele desfăşurate de instituţiile statului şi în documentarea completă a faptelor de încălcare a legii şi a atribuţiilor de serviciu de către angajaţi. Comunicatul vine ca urmare a mai multor anchete pe care DNA le-a demarat împotriva unor şefi din DGIPI.

Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri dimineata, la seful DGIPI Ilfov, unde au facut perchezitii.seful DGIPI Ilfov este acuzat de dezvaluirea unor informatii confidentiale catre procurorii din cadrul CSM.

Acţiunile desfăşurate în ultimele zile pentru combaterea faptelor de corupţie, a nerespectării şi neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către lucrători ai instituţiei confirmă implicarea DGIPI în demersul important şi necesar iniţiat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru luarea cu fermitate a măsurilor legale împotriva lucrătorilor care nu-şi exercită sarcinile conferite cu respectarea legii’‘, se arată într-un comunicat transmis miercuri de biroul de presă al DGIPI.

Reprezentanţii DGIPI arată că aceste acţiuni vor continua, în scopul asigurării respectării cu stricteţe a standardelor profesionale şi de integritate obligatorii pentru personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor. ”Facem precizarea că astfel de activităţi de evaluare de specialitate se vor desfăşura la nivelul fiecărui palier operaţional şi decizional şi nu trebuie percepute ca demersuri menite să diminueze capabilităţile funcţionale şi prestigiul instituţiei, ci ca acţiuni fireşti pentru încadrarea în parametrii legalităţii şi profesionalismului”, mai precizează DGIPI în comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult